Varbūt kādam noder:
Vakar kādas zivjaudzētavas pašapkalpošanās veikalā tika noķertas pāris stores (vēl pāris storītes amnestētas).
Lielāko ap 2,7kg svarā (velkot ārā nodemonstrēja 2 skaistas piruetes) iemarinēju uz 3 stundām turpat maisā, jo nevienā traukā nelīda iekšā.
Lai nosegtu zivi bija nepieciešami 6 litri ūdens, kam pievienoju vienu saspiestu ķiploku un 180g rupjo sāli.
Kūpināju iekarot aiz galvas. 3 stundas turēju ap 60-70 grādiem, beigās piemetu kļavu lapas un čiekurus.
Gaisa pievadu noslēdzu pilnībā un atstāju.
Šorīt pārliecībā, ka būs sausa un karsti, auksti, kaltēti miksēta sastāva, ņēmu ārā. Nesot uz māju, čamdot jūtu, ka cieta tomēr nav. Tā kā stori kūpināju pirmo reizi, biju pārsteigts, ka rezultāts - fantastiska līdzība ar zuti, tikai vairākas reizes lētāk. Trekna un neizsakāmi garda zivs. No sausuma ne miņas. Pirkstus var norīt. Un aromāts...
10.jūlijs 2011, 10:56 |
links