Kūpinātavas

Mans te ekspermentē uz nebēdu,izkūpināju kupātus bija labi,tagad padomā sieru!
26.jūlijs 2011, 21:11 | links
 
Jautājums gudrākiem-
Lietoju bumša muckūpinātavu, viss būtu super, ziemā un pavasarī ideāli, bet tagad pēdējās dažas reizes mokos ar dūma radīšanu...
Mēģināju saskaldīt dažādās frakcijās, mēģināju 5-6stundas skaliņus turēt ūdenī...
Moš vainīgs ziemas siltinājums, ko uz vasaru nenoņēmu, toties pietiek ar nepilnu malkas klēpi:)))
24.jūlijs 2011, 08:54 | links
 
Izmēģini un tad salīdzini ar savu kūpinājumu -
Noķertu zandartu 1-1,5 kg NEĶIDĀTU un neatzvīņotu ņem koncentrētu sāls ūdeni un sašpricē ar lielo med šprici Dūrienus veicot mugurā un vēderā .Sālsūdens koncentrācija uz 200 gr ūdens izšķīdina 2 ēdamkarotes rupjā sāls Pēc 20 min liek karstā mucā Tādā ,kā aprakstīts agrākos postos.Ar vaļēju vāku zivi apžāvēju 15 min un tad taisu vāku ciet Procesu turpinu vēl 30 min Ja kādam ir jautājumi par zandarta vēdera saturu -tad atbildu tas viss saraujas karstuma un sāls koncentrāta iespaidā mazā pikucī kuru atgriežot zivi vaļā izņem ārā.Rezultātā paliek mīksta sulīga zandarta gaļa Labu ēstgribu
Tie kuri tā nav mēģinājuši polēmikā neiesaistīties !!!!!!!
23.jūlijs 2011, 23:35 | links
 
Sveiki vajag palīdzību.
Vai kāds var ieteikt kā izkūpināt zandartu vai vispār viņš ir garšīgs kūpināts?? Varbūt ir kāda cita recepte?
23.jūlijs 2011, 22:54 | links
 
Ar zaļu malku nav tas labākais dūms,tas ir uz ātru roku... Sausa malka,un bez mizas,mērcēt pietiek vienu nakti.Vecs zvejnieks kādreiz man ieteica kūpināt ar sausiem kārkliem,iznāk ļoti skaistas,zeltainas zivis,tikai jāsēž klāt un jāvaktē uguns,ja par daudz deg jāšpricē ūdeni!!! Tas ,protams,parastajā kūpinātavā
22.jūlijs 2011, 08:48 | links
 
Jautājums par alkšņu malku. Vai zaļa, svaigi zāģēta alkšņa vietā dūmam der arī ilgstoši ūdenī izmērcētas alkšņa pagales?
21.jūlijs 2011, 12:16 | links
 
Ātrais variants,20 minūtes tādā kastē un zivis gatavas
16.jūlijs 2011, 21:43 | links
 
Juri!Pietiks kādi 30 - 40 cm.Es esmu piešāvies, ka malku(sausus alkšņus) labu bridi padedzina līdz rodas laba ogle, bet vidū pagalēm ir koksne - nedaudz.Kāds varētu iebilst, ka tas jau kā grils, taču nē- čigānu aroms ir normālā devā.Kapitālieguldījumi minimāli.
P.S.
Ir novērots, ka pēc zivju nobaudīšanas un alus kūres, daži viesi mēdz oglēs iemest cigarešu galus.Tamdēļ, lai nesamaitātu nākošo cepienu, iesaku likt vāku bedrei virsū.Pārējais darbojas!
16.jūlijs 2011, 21:16 | links
 
Radās viens jautāums par Pēpinātavu.
Cik lielam vajadzētu būt attālumam starp oglēm un zivīm?
16.jūlijs 2011, 15:15 | links
 



Kā ar šadu ? kas šij ir pluss ? kas minus ??
16.jūlijs 2011, 11:15 | links
 
http://www.jula.no/rokeovn-abu-770110
Varbūt kāds zin, vai šādu var izmantot telpās?
16.jūlijs 2011, 11:07 | links
 
Nevaru ciest:) atkal Bumsim taisnība!!!!!
15.jūlijs 2011, 23:44 | links
 
TE ir viena fīča Nekas nevar nodegt jo gaiss netiek klāt Sistēma tuva ogļu dedzināšanai Kad malka ir izdegusi oglēs liec virsū alkšņa zaru -zivis un ar vāku cieši visu to parikti aiztaisi ciet Mēs pat vākam deķi virsū metām
15.jūlijs 2011, 23:41 | links
 
Bļin ogles ta vajag!!! Nu ja tev nodega viss,tad vaina grilāā!
15.jūlijs 2011, 23:40 | links
 
okz - bus japamegina ! Malku piniba jaizkurina ?? un tad jaiemet alksņu zaru ar lapām ?

Jeb bik jaastaaj ogles ?? Savadak jau nekas tur nesanaks ! Mēeginaju uz grilla + alksnu zarinus art lapam , nodega man viss griillls ar visu vistinju :(
15.jūlijs 2011, 23:35 | links
 
Šī ir laba versija, esmu tonnu karpu šādi nopepinājis.Varu piebilst, kā pēc malkas gandrīz pilnīgas sadegšanas, koksne oglēs paliek minimāli.Kā jau Bums minēja, krāsai pat jāiemet kāds zaļš alkšņu zars.Pluss ir tas, ka zivis saņem mazāku benzopirēnu devu, nekā nokūpinot ar šādu pašu malkas daudzumu pa tiešo.Viss process - apmēram 1 stunda - bez steigas.
15.jūlijs 2011, 22:21 | links
 
Bumsim taisnība!!! Alkšņu zarus.
15.jūlijs 2011, 21:53 | links
 
Ventiņos to sauc par pepinātavu 1x izkurina un liek fishu virsū Kaut gan kā pēdējo pirms zivs uzlikšanas ieliek zaļu alkšņa zaru ar visām lapām -vai nātres
15.jūlijs 2011, 21:51 | links
 
Tad tik mūrē stacionāro to nenosvisņīs.
:))
15.jūlijs 2011, 21:41 | links
 


Kā ar šādu ? izskatas wienkarša - vai ir efektiva ?
15.jūlijs 2011, 21:39 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager