Līnis krievu gaumē
1kg līņu,
3 ēdamkarotes sviesta,
1 galviņa kāpostu,
3-4 kaltētas sēnes,
1 sīpols,
1 burkāns,
1 selerija,
1 pētersīlis,
5-6 pipari,
3 krustnagliņas,
1/2 tējkarotes kanēļa,
1 tējkarote cukura,
1 gl. krējuma,
2 olas,
rīvmaize.
Sarkanos vai baltos kāpostus saēvelē skaidiņās, pieber sāli, pārlej ar buljonu, kas vārīts no
kaltētām sēnēm, garšsaknēm un garšvielām, pieliek sviestu, sautē. Pievieno kanēli, krustnagliņas,
cukuru, krējumu, rīvmaizi un sautē, līdz ēdiens kļūst biezs. Pieliek sasmalcinātas olas.
Pasniedz ar ceptām līņu filejām.
2.septembris 2011, 17:43 |
links