Saucās tas produkts "Zandarts konjakā"
nepieciešamās izejvielas:
Svaiga zandargta fileja, sāls, pipari un 50 grami konjaka vai arī laba brendija. (nekādā gadījumā nav lietojami tādi produkti kā bonoparte, merkurs, u.t.t., jo tie nav pat ne brendiji, bet gan uz kokakolas bāzes tapuši spirtoti padzērieni. Arī Metaxa neder. Tāpat jābūt uzmanīgiem ar n-tajiem baltā un melnā stārķa paveidiem)
Pagatavošana - zamdarta fileju uzmet uz sakarsētas pannas, kura aplieta ar eļļu. Uzber sāli un piparus pēc garšas. Apcep no abām pusēm, tomēr ne pārāk ilgi. Apmēram 2 minūtes no vienas puses, un 2 minūtes no otras - tobiš, kamēr pusgatavs.
Uz tās pašas uzkarsētās pannas, kur cepas zandarti uzšaujam 50 gramus konjaka. Tūdaļ sāks tvaikot ārā arī spirts, tāpēc momentā tam visam piešaujam uguni un ļaujam, lai spirts uz pannas izdeg. Kad spirts ir izdedzis, ļaujam tam visam vēl mazliet pacepties - apmēram kādas 2 minūtes, un maltīte gatava.
Man šī recepte patīk, jo tādā gadījumā zandarta fileja pat sanāk tāda, kā mazliet grillēta, savukārt no konjaka izkritušie un dedzināšanas procesā pakusušie cukuri ap fileju veido tādu kā glazūras kārtiņu.
DROŠĪBAS INFO:
Dieva dēļ esiet uzmanīgi šaujot klāt uguni pannai ar koni. ja ir gāzes plīts, tad to izdarīt ir vienkāršāk - pavicina pannu un uguns tiek paķerts no plīts liesmas. ja nē, tad es ieteiktu lietot garos sērkociņus, lai rokas neapdedzinātu. Tvaikojošais spirts uzliesmo tik pat ātri kā benzīns.
8.septembris 2011, 11:58 |
links