Zandartu cope

7dien biju zanderot. Nepagāja ne stunda, kad pirmo izDēeSoju. 45 cm. Releasēts. Piesēdu uzpīpot un savu kātu čomam iedevu, kā arī iemetiena virzienu parādīju. DSojis viņš pirmstam laikam nebija. Viņam 1majā vai otrajā metienā - 43cm. Arī protams releasēts. Turpmāk spots klusēja. Nācās pabraukāties un pameklēties.
Pie cita manis iecienīta spota satikām dažus šeit zināmus Microjiggerus ar NG.
Garām brauca lava, kurā ...
... nu sadomāju kādai meitenei ar roku pamāt. Un zanders, nepieklājīgais, izdomāja tieši tai laikā kosties siliconā.
Kādu brīdi pār apkārtni plūda klusi, dažu man zināmu, nepieklājīgu vārdu savienojumi, ...
Bet divreiz tai pašā virzienā vadītais DS rigs, tam nepieklājīgajam parādīja, kurš te ir ...
Un tātad viņš (50 - 52cm, aptuveni) šovakar ieradīsies pie manis vakariņās ;)
12.septembris 2011, 16:00 | links
 
Usi nav tik traki , par cik tēma ir zandartu cope , tad tā arī uzrakstīju - zandarti 0 , bet 2 līdakas uz velci tomēr dabūjām , pareizāk dabūja Vinijs , man arī uz līdakam tā pati 0 .
12.septembris 2011, 15:52 | links
 
Sēnes arī nav, kur nu vēl zandari... tuvojas 2012. gads :)
12.septembris 2011, 15:46 | links
 
riit veetras laikaa jaabuut ok :D
12.septembris 2011, 15:33 | links
 
gint, pamēģini 4 un 5 dien, jābūt daudz un lieliem:)
12.septembris 2011, 15:29 | links
 
Grūti viņus izprast kad viņi ķersies un kad nē , man piektdien 4 , sestdien 1 , svētdien 0 , kāpēc tā nezinu .
12.septembris 2011, 15:12 | links
 
Manā pusē zandarti ar ķeras ļoti švaki, vakar 5 h uz dzīvajiem nosēdēju-rezultātā tikai viens neliels zandarts. Kautkas nav. ķeru gan šamos tikai 1.sezonu, tāpēc nezinu vēl viņu paradumus rudens pusē. Varbūt kautko ne tā daru, bet nu copes nav. ūdens temperatūra +17, +16.
12.septembris 2011, 14:45 | links
 
Nu biju koroč. pats aizbraucis, bet augstāk, pie autobusa galapunkta startēju un uz augšu..
3.stundas džigs- 4 sčelčoki..neviens realizēts:)))
Divasstundas trollings - divas copes...pirmais bij smuks, bet izdevās atkratīties no diviem trijniekiem...otrs ar bij mērā, bet "Tallinka" pasažieru acu priekša "uztaisīja" mani un aizpeldēja jūras pusē..
Resume: zivs ir , bet ņam negribīgi..par iemeslu uzskatu ūdens temperatūru +16......
12.septembris 2011, 14:21 | links
 
Pie Buļļupes Daugavā bija virs 10 laivām. Džigoja, tad jau kautko ķer laikam:)
12.septembris 2011, 12:03 | links
 
Kaads Voleros ir bijis??????+
9.septembris 2011, 20:24 | links
 
jūnijs un pēc tam vēls rudens oktobra beigas, novembris :)
4.septembris 2011, 06:39 | links
 
Tagad jau arī viņi jem tikai jātiek klāt :DD Uz sēkļu kantīm jau retāk sīro
3.septembris 2011, 21:43 | links
 
vislabāk ķeras jūnijā, jūlijā.
3.septembris 2011, 21:41 | links
 
Viss labāk viņi ķerās pēc nārsta , bet arī tagad viņi nesnauz , galvenais ir atrast vietu kur šie uzturās . Mēģini , cīnies , meklē un viss notiksies .
3.septembris 2011, 20:49 | links
 
Kad man kā iesācējam zanderu copē ir vislabākais laiks lai noķertu zandartu? Pavasaris, Vasara, rudens (septembris-oktobris) vai vēls rudens (oktobris-novembra beigas)?
3.septembris 2011, 20:28 | links
 
Viņi pat ziemā ķerās .
3.septembris 2011, 20:25 | links
 
Kāds varētu pateikt kad ir labākais Zanderu laiks? Vai vēlā rudenī tie arī ķeras. Ja jā tad cik aktīvi?
3.septembris 2011, 20:19 | links
 
Ja jau te visi ar savām receptēm dalās, tad es ar.

Saucās tas produkts "Zandarts konjakā"

nepieciešamās izejvielas:

Svaiga zandargta fileja, sāls, pipari un 50 grami konjaka vai arī laba brendija. (nekādā gadījumā nav lietojami tādi produkti kā bonoparte, merkurs, u.t.t., jo tie nav pat ne brendiji, bet gan uz kokakolas bāzes tapuši spirtoti padzērieni. Arī Metaxa neder. Tāpat jābūt uzmanīgiem ar n-tajiem baltā un melnā stārķa paveidiem)

Pagatavošana - zamdarta fileju uzmet uz sakarsētas pannas, kura aplieta ar eļļu. Uzber sāli un piparus pēc garšas. Apcep no abām pusēm, tomēr ne pārāk ilgi. Apmēram 2 minūtes no vienas puses, un 2 minūtes no otras - tobiš, kamēr pusgatavs.

Uz tās pašas uzkarsētās pannas, kur cepas zandarti uzšaujam 50 gramus konjaka. Tūdaļ sāks tvaikot ārā arī spirts, tāpēc momentā tam visam piešaujam uguni un ļaujam, lai spirts uz pannas izdeg. Kad spirts ir izdedzis, ļaujam tam visam vēl mazliet pacepties - apmēram kādas 2 minūtes, un maltīte gatava.

Man šī recepte patīk, jo tādā gadījumā zandarta fileja pat sanāk tāda, kā mazliet grillēta, savukārt no konjaka izkritušie un dedzināšanas procesā pakusušie cukuri ap fileju veido tādu kā glazūras kārtiņu.

DROŠĪBAS INFO:

Dieva dēļ esiet uzmanīgi šaujot klāt uguni pannai ar koni. ja ir gāzes plīts, tad to izdarīt ir vienkāršāk - pavicina pannu un uguns tiek paķerts no plīts liesmas. ja nē, tad es ieteiktu lietot garos sērkociņus, lai rokas neapdedzinātu. Tvaikojošais spirts uzliesmo tik pat ātri kā benzīns.
1.septembris 2011, 13:23 | links
 
Sienazim taisniba :) sodien ar biju 2 meeri un kaadas 5 copiites no 3 - pus 9 vakaraa! kopumaa ļoti švaka cope!

meginasu rit ari,redzes kas bus :)

veixmigu jums dienu!
30.augusts 2011, 21:31 | links
 
Viss ticamāk lielezerā.
30.augusts 2011, 15:59 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager