Vēl par vīķem ,mailēm. Par cik esmu liels ķīnas virtuves cienītājs mēģinu no vietējām izejvielām ar šo to izveidot. man tur ļoti garšoja tā saucamā 7 garšu zupa. Tur bij mazi gliemezīši,gaļas gabaliņi,garneles(mazas),sēnītes un zivtiņas .Zivtiņas tādas maziņas kā mini mailītes -apm 1-1,5cm . Katra štelle tiek savārīta atsevišķi un pēc tam visu saliek septītajā garšā jeb buljonā. Efekts tāds ka garšas nav sajaukušas bet kad iekodies gliemezītī -garšo pēc gliemezīša,garnelē-pēc garneles,gaļā -pēc gaļas un zivtiņā - liekas ka ēd zivju zupu.Efekts super. Mēģināju mājās to pašu.Sanāca un pat ļoti labi -kā zivtiņas izmantoju mailītes apm 1cm garās .Super.
Visvairāk man garšo gliemeži - patreiz veicu eksperimentus ar mūsu Latvijas gliemežiem - diemžēl Gaujas lielie gliemji neder,,, vai nemāku viņus riktīgi apstrādāt - sanāk kā truša gaļa - baigi šķiedraini .Gribu pamēgināt ar jūras mazajiem gliemjiem. Tos gan es ķīnā edu nonstopā :))) Receptes bezkaunīgi gāju pie pavāriem un skatījos kā viņi gatavo ēdienus :)) Es ar viņiem latviski ,viņi ķīniski bet maģiskā dzira noņem jebkurus valodas šķeršļus :)))
7.oktobris 2011, 11:52 |
links