Lašveidīgo spiningošanas sāpe!

Daudzās lašu un taimiņu apdzīvotās latvijas upes....
Dlaj osobo tupih- tīklu metri iekšējos ūdeņos ir rakstīti zvejnieka licencē.
12.oktobris 2011, 19:24 | links
 
Par to murdu baudīāsanu tumsā Daugavā. Jebkurš zvjnieks pēc loma iet no rīta, lai varētu laicīgi zivi uz tirgu aizvest un pircējs dabūtu svaigu produktu. Kāda jēga viņam pusdienā ņemt lomu, pēcpuzdienā būs tirgū un nākošā dienā tikai uz letes...gribat vecu zivi:-).
12.oktobris 2011, 18:23 | links
 
Nju ka tur bija ka njee, kauc kur pa TV redzeju sogad skiet ka parbaudas laika uzrava zvjnieku kugis kas kraavas ara osta nakti. Iespejas kljudos, bet viena bija vairak ka 7 tonnas !!!! skiet menu neka noradiits kuga zurnala, koroce ljevaks
Tad ari ministrija slimeni pacelas jautajums , lai aizliegtu zivju izkrausanu nakti..., jo kontroles nekaads.
Protams musu parpalikusie zvejnieki nju loti skalji saaka protesteet, ka beidzas ka nje, nezinu.
Kas ta par krausanu nakts laika ibio
12.oktobris 2011, 18:18 | links
 
Es arī atbalstu SMS sūtīšnas noteikumu ieviešanu ne tikai zvejniekiem, bet arī makšķerniekiem, kas brauc ar laivām (mazums maliķi patiesībā braukā apkārt), zvejo no krasta (mazums, ko plāno izdarīt ļaunu zivju resursiem) un vispār jānosaka SMS sūtīšana visiem, kas pienāk pie ūdenstilpnēm, ka tikai lielo zivi ar rokām nenoķer, bet kā sods SMS nesūtīšnai - NOŠAUT !!!
12.oktobris 2011, 13:18 | links
 
un normas vienā raudzīšanas reizē tāpat kā makšķerniekiem,:):):) tas pats par piezveju procentiem,(tas par zemmēriem)
12.oktobris 2011, 12:49 | links
 
Andris ABC,arī izlasīju,un arī neieraudzīju tos super apgrūtinājumus,kas citur Eiropā nav.Manā skatījumā-murdus un tīklus pārbaudīt,izņemt zivis u.t.t.drīkst tikai diennakts gaišajā laikā.Un tad reāli gan inspektori,gan makšķernieki redzēs,kas ir kas.
12.oktobris 2011, 12:28 | links
 
Nu jaa, tik jautaajums vai vini ir liidz HES tikushi un vai keras?
12.oktobris 2011, 11:21 | links
 
didzis,uz augšu pumpainie pamazām sāk iet laicīgi,-jau kaut kur setembra sākumā va ipat agrāk.
12.oktobris 2011, 11:12 | links
 
Imation.
Tā nu viš i.Kamēr katrā nozarē netrādās profesionāļi,brauksim no viena grāvja otrā.
12.oktobris 2011, 10:26 | links
 
Vai pumpainie jau ir uznākuši līdz Daugavas HES?

Pec visa spriežot vēl nevajadzētu būt, jo udens temperatūra ir par augstu tagad 10°C. Bet no otras puses skatoties TV raidījumus Gaujā un Ventā šie nāk auģšā.
12.oktobris 2011, 10:00 | links
 
Pārlasīju noteikumus, neko inspektoru ērtībām tajos neatradu, jo diez vai tīklu, murdu marķēšana stipri atvieglo kontroles darbu. Vismaz lieguma laikā zvejojot lieguma vietās varētu būt uzlikts par pienākumu ziņot inspektoriem ne tikai par tīklu izcelšanu, to ievietošanas laiku un vietu. Mūsu dienās, kad gandrīz katram ir mobilais ar navigāciju, šāda norma papildus neko gandrīz nemaksā. Bet tā kā neesmu ne zvejas, ne kontrolējošo institūciju speciālists, ne man par to spriest. Man, kā cilvēkam no malas, tas liekas diezgan racionāli.
12.oktobris 2011, 09:57 | links
 
Nazi - vispār 295 MK noteikumos nekur nav rakstīts par maksimālo tīkla garumu iekšējos ūdeņos, par minimālo -30 m (publiskajos). Tīkla garumu cik var ielikt konkrētā ūdens tilpnē aprēķina no pašas ūdenstilpnes, kuģu ceļiem un citiem tur atrodošiem zvejas rīkiem. Garumi tīkliem ir MK 296 noteikumos, bet tas attiecas uz jūru.
Izskatās, ka mums te ir deliģētās varas pārstāvis, kas elementāru, ar savu darbību saistīto normatīvo aktu bāzi pat neizprot, bet tas normaļno, kā jau sūnu ciemā....
12.oktobris 2011, 09:48 | links
 
palasi rūpnieciskās zvejas noteikumus. Tur ir pietiekoši normu, kas domātas inspekcijas ērtībām un ir daudz stingrākas, kā vairumā ES valstu. Nu nelaiž mūs PSRS laiki vaļā.
12.oktobris 2011, 08:42 | links
 
Var būt ne tajā sadaļā, ne par tēmu, domāts vairāk Nazim. Vai nav iespējams ierosināt pamainīt zvejniecības likumu, vismaz iekšējiem ūdeņiem, un ierakstīt tajā obligātu normu, ka tīkliniekiem stundu- divas pirms tīklu izcelšanas ir jāinformē zivju inspekciju par precīzu šo darbību veikšanas laiku. Tādā variantā varētu veikt kontroli, kā zvejnieki ievēro likumus un salīdzināt oficiālos ierakstus zvejas žurnālā ar patiesajiem lomiem. Arī zvejniekus tas disciplinētu, jo ja pastāv iespēja, ka pēc loma izcelšanas var piebraukt inspektos....
12.oktobris 2011, 07:57 | links
 
Ok! šodien būs info no JIŪP un Rīgas mājokļa un vides departamenta!
imation- paskaties MK noteikumus 295 noteikti atradīsi arī tīkla garuma ierobežojumus. nevar būt 1 tīkls 1km garš! ;)
12.oktobris 2011, 07:51 | links
 
Tas jau izklausās reālāk .
11.oktobris 2011, 23:58 | links
 
Vispaar jau tiiklus meera metros nevis gabalos un pagajusho gadu tie bija 500 m, lashu kershanai Daugavaa . Par cik ieksejos udenjos tiikls ik pa 50m ir jaamarkee ar stodereem, tad ja tie ir tiikli ar divaam stodereem, tad to jau ir 10. Zivju murdi Daugavaa Rigas pilseetai ir iedaliiti 522 gabali, pie tam ap 25 gab ar seetu liidz 30 metriem un ap 27 ar seetu virs 30 metriem. Negu murdi un tiikli 175/15. Un tie visi ir jaamarkjee, taa upe praktiski sasstaav tikai no zvejas riikiem, taadeelj apgalvojums, ka Daugavaa ir tikai 3 tiikli ir drusku nepreciizs.
11.oktobris 2011, 22:35 | links
 
Un tas ir vēl neskaitot interesantus piedēkļus pie murdiem.Mums starp citu radās interesants jautājums,kas šeit ir slēpjams,ja ārā tiek vilkti tikai pa nakts melnumu.KĀPĒC šie zvejnieki baidās no dienas gaismas.P.S.Nazi ,esi kādreiz pacilājis un paskatījies.Vēl tāds novērojums,daļa no informācijas pie stoderēm ir piemēram..sia ezerkrasti..Likums par informāciju gan saka ko citu.Tātad varbūt ir konfiscējami.
11.oktobris 2011, 21:38 | links
 
Nazi , jā ir atļauti tikai 3 tīkli , tad sanāk ka maliki liek ar visiem karogiem , sestdien , kopā ar Brusi nobraucot tikai dažus kilometrus pa Daugavu , saskaitījām 5 tīklus , murdi bija vēl vairāk . Ar murdiem nejaucu , pašam ir 2 licenzes zvejai līcī un zvejai jūrā , tāpēc zinu kur ir tīkls un kur murds .
11.oktobris 2011, 21:09 | links
 
biomasters pilnigi piekritu vieniga problema vai kads bus tik uznemigs jo sanak parkapt likumu tie zvejas riki dala ir legali
11.oktobris 2011, 20:57 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager