Makšķerēšana jūrā

shaum-ledus ,cik man zināms tad sagitāro jau mērcē zābakus jūrā ,protams ja nekas nemainījās ,tā tika teikts ,ka šodien.
16.novembris 2011, 19:23 | links
 
Rīt 17.11.2011 :) braucam uz jūru no Jelgavas.
Ir viena vieta uz brieža vēl brīva. Izbraucam ap 15:00, ja ir kādam vēlme paprovēt, tad sazvon uz nr 26712622
16.novembris 2011, 18:43 | links
 
Tas gan bija nu jau pasen, pagājuš svētdien. Piebraucām pie juras Mazirbē un redzam, ka viss ūdens laikam gruntī sasūcies.... Veja nekāda, divu sēkļu muguras jau vispār bez ūdens, trešajam sēklim pāri ūdens kādi 5 cm, tālāk var redzēt vel 3 sēkļus...... Savads skats. Nu neko, vilku garos zābakus, bridu .. Krasts liekas milzigi tālu. Butes tomēr bija, pa nakti 20 gab, visas ņemamas, daža dikti smuka. Bez garajiem zābakiem arī vareja saķert, bet mazāk. Kad tas ūdens būs atpakaļ ?
16.novembris 2011, 17:35 | links
 
kad jūs brauksiet no Bēnes? datums un laiks?
16.novembris 2011, 15:30 | links
 
sagittario, kuru dineu Tu domā braukt mēs no Penkules arī taisamies!
16.novembris 2011, 08:19 | links
 
Vakar Sīkragā pa dienu aplauziens.
16.novembris 2011, 05:58 | links
 
Rolis nav lauņs, visas koordinātes ar vēja solītajiem nosūtīja, tik nevajag ja :)))
15.novembris 2011, 23:44 | links
 
Sagitario ej gulēt !!!!! Sadomājies par butēm aizmigt nevar tagad :)))) Rolis teica - NAV jūrā ūdens ......ej gulēt :)))
15.novembris 2011, 23:33 | links
 
Ui, sapinos meistarībā- nevis caur Saldu, bet Tukumu.
:D
15.novembris 2011, 23:30 | links
 
Nu re- vai nu visi arbaiten, vai es s....s organizators :)))
Atgādinu piedāvājumu vēlreiz: vēl ir 2-3 brīvas vietas braucienam butēs no Bēnes uz ventiņiem. Maršruts c. Auci, Saldu...
Pārējā info jāskata iepriekš.
15.novembris 2011, 22:23 | links
 
Man jau šodien telefons bija nedaudz karsts ar to jautājumu :), domāju, ka tas kas bija šovakar, rīt nebūs tik labi...vējš pierima, jūra pa kādi 2m atkapās - nav laba zīme...Tas gluži Līvas ciemā nebija, biku pabraukt arī vajadzēja :))
15.novembris 2011, 22:22 | links
 
Roli, draudziņ- moššš mums rīt uz Liepāju jālaiž???
15.novembris 2011, 22:18 | links
 
Šodien pieejot pie jūras paliku domīgs, zvans draugam ar frāzi:" šodien jābūt " :))
Tā nu ilgi neviens nebija jāpierunā, pēc pāris stundām jau esam vietā 15:30( bij. Liep. raj.ter.)....
Cope aizgāja uzreiz, visi kāti purēja pat vienlaicīgi, sagrieztā reņge gāja uz urrrā, pirmā stundā man jau 3kg, neskaitot atpakaļ atmestās zem 150gr. Uz tumsu gāja gausāk, bet izmērs visām labi ņemams. Kopumā jau salasīju diezgan pieklajīgi...Garneles un hlamīdījas (mīdījas) copē gāja pašvaki, kaut gan šis tas pa reizei tika izvilkts. Uz tumsu pāris desmitu minūšu laikā pa visiem kātiem bija labi belzieni, bez rezultāta (mencu sistēmas bija majās atstātas)...Tā nu ap 20 :30 laidu mājās un smagu mugursomu :)....
15.novembris 2011, 22:16 | links
 
Super!! pa brīvdienām notestēsim!
15.novembris 2011, 21:01 | links
 
Kad dzīvoju Lapmežciemā man mājās bija namiņš kūpināšanai...butes iztīra...saver uz iesmiem..tikai caur asti...un pie atvērtām namiņa durvīm ar atklātu liesmu apžāvē kamēr āda sausa...tad slāpē liesmu ar skaidām un ver durvis ciet..nekad nekas nekrita...kad gatavas..pakojot pārkaisa ar rupjo sāli kamēr siltas un viss...nekādas maģijas:)
P.S. Tas pats ar lučiem un reņģi...vispirms svelmē apžāvē un tad tikai dūms virsū..savādāk nosūt un viss kūpiņš namiņa apakšā..bedrē:)
15.novembris 2011, 20:42 | links
 
Mana žāvētava ir karsti kūpinātai zivtiņai..... Iznākums perfekts!

Uztaisi kasti 100cmx60cm, augstums 45cm.
Iekšā 32cm augstumā reste, tāda, kāda uz grila. Vāks, lai nosedz visu kastes augšu.
Atbraucot no jūras iztīram buti no iekšām, ierīvējams ar sāls piparu maisījumu. Nākošajā dienā, kastē iekurinam ugunskuru, lai apakšā sarodās smukas oglītes, liekam butes virsū uz resti, resti ieziežam ar speķa gabaliņu, lai zivtiņa nepielīp, uz oglēm uzmetam sausus alkšņu skaliņus + saujiņu ar čiekuriem. Liekam resti ar butēm, virsū vāku, pagriežam to tā, lai no stūriem kūp ārā liekie dūmi, bet tā, lai nedeg uguns. Kūpinam apmēram 15 - 20min, ja lielas butes, tad pēc 10min izņemam ārā resti un apgriežam butes uz otriem sāniem un liekam atpakaļ uz vēl 10min.
Butes sanāk sulīgas un garšīgas, neviens vēl nekad nav izbrāķējis, tā mēs kūpinam arī visas saldūdens zivis, kuras ķeram.
15.novembris 2011, 20:38 | links
 
Ivaring dur astē un centies nepārlauzt mugurkaulu, nosusini buti žāvējot pievētām durvīm.
15.novembris 2011, 19:41 | links
 
neturi nekādā sālsūdenī!!! ja jāver un restes nav, dari kā teica hecs7, ar pusvērtu vāku butes apžāvē, tad liec vāku un dūmo. kad gatavs liec traukā kārtās un apber ar sāli! :)
15.novembris 2011, 19:10 | links
 
Es tikai pirms kūpināšanas zivi ierīvēju sāls un citronpiparu maisījumā un ir OK!
15.novembris 2011, 18:44 | links
 
Aizmirsu, nelieku nekādā sālsūdenī, iztīru i viss, kad nožāvētas lieku traukā un apkaisu ar sāli, vāku ciet i viss ok, pēc mirkļa viss štokos , alu vaļā un degustācija.
15.novembris 2011, 18:44 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager