Mana žāvētava ir karsti kūpinātai zivtiņai..... Iznākums perfekts!
Uztaisi kasti 100cmx60cm, augstums 45cm.
Iekšā 32cm augstumā reste, tāda, kāda uz grila. Vāks, lai nosedz visu kastes augšu.
Atbraucot no jūras iztīram buti no iekšām, ierīvējams ar sāls piparu maisījumu. Nākošajā dienā, kastē iekurinam ugunskuru, lai apakšā sarodās smukas oglītes, liekam butes virsū uz resti, resti ieziežam ar speķa gabaliņu, lai zivtiņa nepielīp, uz oglēm uzmetam sausus alkšņu skaliņus + saujiņu ar čiekuriem. Liekam resti ar butēm, virsū vāku, pagriežam to tā, lai no stūriem kūp ārā liekie dūmi, bet tā, lai nedeg uguns. Kūpinam apmēram 15 - 20min, ja lielas butes, tad pēc 10min izņemam ārā resti un apgriežam butes uz otriem sāniem un liekam atpakaļ uz vēl 10min.
Butes sanāk sulīgas un garšīgas, neviens vēl nekad nav izbrāķējis, tā mēs kūpinam arī visas saldūdens zivis, kuras ķeram.
15.novembris 2011, 20:38 |
links