Zivju pagatavošanas receptes

Andi :))
Recepte ir laba. Mans tā lielos asarus taisa, tik, ķiploku lieku klāt.
Pats neesmu bijis uz ļurbām gadus piecus, zinu tavu sāpi :))
30.novembris 2011, 16:35 | links
 
Vakar diezgan interesantu recepti nošpikoju krievu TV copes raidījumā.Šobrīd varētu būt aktuāli.
Man gan nē,jo neviens uz vēdzelām neaicina un mēra vēdzeli vēl rokās neesmu turējis.
Vēdzeles fileju sagriež palielos gabalos un apkaisa ar sāli un pipariem.
Apviļā miltos un cep uzkarsētā eļļā,kamēr nedaudz brūna.
Tikmēr otrā pannā apcep diezgan daudz šķēlēs sagrieztus sīpolus.
Kad zivs apcepta,apceptos sīpolus uzber zivij,uzliek pannai vāku un sautē vēl 10-15 minūtes.Tad pielej glāzi baltvīna un patur uzplīts vēl 5-10 min.
Izskatījās nu izcili garšīgi.
Varbūt kāds paaicinās kompānijā uz vēdzelēm?:)
Ja laba vieta,benzīns un šmiga no manis.
30.novembris 2011, 13:46 | links
 
Sveiki kungi!
Līdakas rullīši ar kūpinātu gaļu.
Paņemam līdakas fileju, apkaisam ar citronpipariem un sāli. Tad vajag kūpinātu krūtiņu, vēlams ar izteiktu marinādi. Sagriežam stienīšos, aptuveni cm*cm. Lai rullis turētos kopā, paņemam purava lapu visā garumā. Gareniski pārdalam uz pusēm, lai būtu aptuveni 2cm platas joslas. Puravu applaucējam ar vārošu ūdeni, lai kļūst elastīgs. Tinam filejā iekšā gaļu, pārsienam ar purava sloksnēm. Lai rullis nenāktu vaļā, mezgla vietā ieduriet koka iesmiņu. Apcepam uz pannas un liekam katliņā, mazā ūdens daudzumā pasutināt. Ūdenim pievino sāli un kapātus zaļumus. Sutinam aptuveni 10-15min.
Lai labi garšo :))
30.novembris 2011, 12:41 | links
 
Nepieciešams liels trekteris un laboratorijas filtrpapīrs. Piena -citronu liķieris:1l spirta,3citroni bez baltās mizas,0,5kg cukurs,3litru burkā 2% piens līdz augšai. Izturēt 2nedēļas,izliet uz filtra. No atlikušā citronalkoholbiezpiena sanāk garšīgi cepumi. Lai garšo !!!
27.novembris 2011, 11:53 | links
 
Zivju nav,bet man ienaca litrs medeciniska spirta un doma no ta pagatavot kadu uzlejumu,tikai nezinu ka ko jaskaida ar tadu daudzmu spirta un kadas ogas vai auglus,proporcijas,daudzumos,varbut kads vares palidzet???
26.novembris 2011, 20:45 | links
 
Man te tāda taizemes piedeva, der arī gaļai.
Sarīvē ingveru, burkānu, pievino kubiņos sagrieztu tomātu, strēmelītēs sagrieztu papriku, pāksti čili, citrona sulu, ķiploku, sāli un cukuru(1/2) , sojas mērci. Visu sautē līdz gatavi burkāni, kad gatavs pievieno kapātus zaļumus. Mērci liek blakus zivij, ņem pa maziem gabaliņiem (pikants).
Piedevas pēc vēlēšanās, man tagad ir topā dārzeņu biezeņi ar skābo krējumu. Lai labi garšo :))
26.novembris 2011, 12:41 | links
 
Jankar :))
Es zivis blanšēju jau burciņās ( kā jau minēju, bija mazas) kopā ar garšvielām. Ar spiediena katlu noteikti ir ātrāk, arī lielākus īpatņus var gatavot. Jāseko tikai lai nesāk jukt ārā, būs problēmas salikt traukos glabāšanai.
26.novembris 2011, 12:29 | links
 
Paldies, Urmaas! Tev arīdzan! :D
26.novembris 2011, 01:26 | links
 
Sagi

Tere, Vinnij!
Vakarvakarā aiz gara laika ierīvēju jaunu porciju. Šoreiz adžikas vietā piespēru citron- un melnos peperus. Neviens neslavē, kaut uzprasos!!! :D Burka gan jau ir pusē, gandrīz vai jāsāk slēpt!!! :D

P.s. Man patīk rīvēt mārrutkus divu iemeslu pēc:
1. var legāli pabimbāt;
2. var tikt vaļā no šņupja.
:DDD
25.novembris 2011, 22:12 | links

Priecīgas.
:D
25.novembris 2011, 23:56 | links
 
Paldies-Bums!Vinnij-kas ir blanšēšana?Vārīšana tai augstspiediena katlā?
25.novembris 2011, 23:47 | links
 
Tere, Vinnij!
Vakarvakarā aiz gara laika ierīvēju jaunu porciju. Šoreiz adžikas vietā piespēru citron- un melnos peperus. Neviens neslavē, kaut uzprasos!!! :D Burka gan jau ir pusē, gandrīz vai jāsāk slēpt!!! :D

P.s. Man patīk rīvēt mārrutkus divu iemeslu pēc:
1. var legāli pabimbāt;
2. var tikt vaļā no šņupja.
:DDD
25.novembris 2011, 22:12 | links
 
jankar-garšīgi viss jādara tieši tā pat ,kā ar breksi vai raudu Zvīņas jānotīra pasterizācijas rezultātā zvīņas ir sajūtamas tāpēc ir jātzvīņo -
25.novembris 2011, 22:06 | links
 
Jankar :))
Esmu gatavojis asarus tādā veidā, mazus gan. Diezgan ķēpīgi, bet rezultāts bija labs. Ilgākais visā procesā ir blanšēšana, lai asakas būtu mīkstākas.
25.novembris 2011, 22:05 | links
 
To Sagi ::))
Domāju, ka mājinieki slavēja pamatoti!
25.novembris 2011, 22:00 | links
 
:)
varbūt var jautāt iemeslu?
23.novembris 2011, 23:51 | links
 
Vai kāds nav mēģinājis konservēt asarus(līdzīgi kā šprotes)?
23.novembris 2011, 22:36 | links
 
Čaļi un dāmas, kā sāla svaigas reņģes un vai vispār būs ēdamas?
22.novembris 2011, 15:23 | links
 
Toni- paldies za podjeržku!...
:)))
21.novembris 2011, 19:42 | links
 
Sagi,tajos brīvajos eksperimentos jau ir tas buršanās kaifs...,es arī nakad nevados pēc gatavām receptēm,vis notiek pats no sevis ar čuju , ņuhu un...
21.novembris 2011, 19:37 | links
 
He, he, he...
Šovakariņ uztaisīju experementiņ'- svaigi rīvētai mārrutku masai, kurai klāt tika pielikta sāls, cukurs, etiķītis (citronu pielikt liedza iedzimtais skopums :))) ), skābais krējums un majonēze, pieliku Pūres adžiku. Pats tā arī nesapratu, kas man tur sanāca, bet ēdu kopā ar kūpināto buti un saimi. Ģimene slavēja. Tikai nezinu, vai tāpat vai pieklājības pēc... :DDD
P.S. Proporcijas neprasiet- nezinu!!! Liku, kā priekšā teica muguras smadzenes...
21.novembris 2011, 19:24 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager