Čatnijs ir vērtīga piedeva pie gaļas ēdieniem, zivīm, rīsiem vai makaroniem.NODERĪGI
• Čatniju izmanto nelielā daudzumā – parasti 1 līdz 4 tējkarotes uz porciju.
• Gan svaigā, gan vārītā čatnijā izmanto zaļo aso piparu.
• Ja čatniju gatavo no zaļiem tomātiem, tad cukuru tam nevajag pievienot.
Ābolu čatnijs
• Sastāvdaļas: 6 āboli, 4 ēdamk.kausēta sviesta, 2 tējk. svaiga ingvera, 2 kanēļa standziņas, tējk. anīsa sēklu, 50 g rozīņu, 2 līdz 3 pākstis kaltētu aso piparu, 5 krustnagliņas, tējk. kurkumas, šķipsniņa asafetīdas, 4 ēdamk. ūdens, 2 ēdamk. cukura.
• Pagatavošana: sagriež ābolus smalkos gabaliņos. Uzsilda katliņā sviestu. Kad tas ceļas uz augšu, pievieno ingveru, kanēļa standziņas, anīsa sēklas, piparus un krustnagliņas. Tur uz uguns, kamēr anīsa sēklas kļūst tumšākas – apmēram 30 sekunžu. Pievieno kurkumu, asafetīdu un ābolus. Maisa apmēram 5 līdz 6 minūtes, kamēr āboli kļūst brūni. Pievieno ūdeni. Liek vāku un vāra apmēram 15 minūšu, bieži maisot, kamēr āboli kļūst pavisam mīksti. Pievieno cukuru, uzgriež lielāku liesmu un visu laiku maisa, kamēr masa kļūst biezāka.
30.novembris 2011, 21:57 |
links