Zivju pagatavošanas receptes

Ja nu galīgi ziemā bez sālītas zivs nevar iztikt Recepte
Vispirms ir jāievēro viens nosacījums- noķertās zivis pirms sālīšanas nevajag atlaidināt /ja tā ir bijusi sasalusi/ , nemazgāt un neķidāt !!!!!!!!!. Nākošais vajag sagatavot sālāmo trauku (emaljētā vai no nerūsējošā tērauda, vai arī plastmasas partikai domātu), sāls (pārtikas, pirmā maluma rupjākā), Lauru lapas, melnos piparus nemaltus (var smaržīgos), koriandru sēklās vai arī maltu . Tādā veidā ziemā var sālīt jebkuru zivi no 200-1 kg svarā

Zivis kārto traukā -kārtām, sākot ar lielākiem eksemplāriem , galvu pie astes pamīšus. Katru zivju slāni pārberam ar nelielu sāls daudzumu , bet tā, lai visas zivis būtu apsālītas Liekam klāt 3-4 lauru lapas dažus veselus piparus , šķipsnu koriandra - tā turpināt līdz trauks ir pilns. Uz iesālītās zivs liekam slogu
Par slogu var izmantot akmeni vai pielietu ar ūdeni katliņu,
Sālījuma trauku novietoju tā lai tas būtu pēc iespējas tālāk no siltuma avotiem. Pēc 10-12 stundām no zivs veidosies sula (tuzluks). Nevajag viņu liet nost līdz pilnīgai zivs iesālīšanai . Pēc 3-4dienām 'ņemu slogu nost ,Leju ārā tuzluku un ar aukstu ūdeni skaloju zivis , kad tas ir izdarīts visu zivju masu pārleju ar aukstu ūdeni un stundas laikā zivis izmērcēju , jāskatās lai uz zvīņām un it sevišķi uz zivs galvas nebūtu sāls kristāli . Pēc tam ūdeni noleju. Kad tas ir izdarīts kārtoju uz galda avīzes 2-3 kārtās, virsū lieku marli vai arī nevajadzīgus dvieļus . Kārtoju zivis kārtās, tā lai tās savstarpēji nesaskartos. Apžāvēju tās no vienas puses 2 stundas un tik pat no otras puses , mainot avīžu augšējo slāni.

Ja kādam liksies zivi mitru esot , vēl papildus to var apžāvēt . Šāda sālījuma rezultātā zivs iegūs sarkanu krāsu un patīkamu aromātu. Šādi sagatavotu zivi izmanto ,kā auksto uzkodu vai arī pie alus. šādi iesālītu zivi var glabāt ļoti ilgi vēsumā vai arī ledus skapī
26.decembris 2011, 16:50 | links
 
cik gadus jādzer, lai kautkastāds sāktu garšot:)
26.decembris 2011, 16:49 | links
 
viss ir, očeņ prosta/ļoti prasti/... Sazieķējam ar sāli, netecinam suliņu, krāmējam uz avīzes un liekam uz radiatora. Ja sievišķis sāk palaist rokas, tad pārnesam uz kādu apkurināmu koridori, pieliekamo, garāžu, kas kuram ir. Pāris dienas un gatavs! Tagad varētu apkures t' būt par mazu, par cik ārā silts. Bet iestāsies mīnusi un var mēģināt- sanāk vāji vītinātas.
26.decembris 2011, 16:46 | links
 
Vinnij,nepiekrītu,tagad ārā zivis nenovītināsi,jo ir liels gaisa mitrums un zema temperatūra. Mēnesi karāsies un nebūs gatava...
26.decembris 2011, 13:33 | links
 
Jautājums Vinnijam, Bumam un pārējiem copmaņiem:)))!
Ziemassvētkos sanāca neliels pārsteigums, viens no ēdieniem ko vajadzēja pasniegt bija karpa, tā kā es biju vienīgais copmanis man tika tas gods viņu notīrīt kā arī sagatavot cepšanai, un tad sekoja interesantākais es jau domāju ka šeit kādu garšīgu karpas recepti atradīšu, bet bsakarā ar laika trūkumu -neatradu, tad nu improvizēju, karpu nekad nebiju cepis cepeškrāsnī, ja būtu līdaka, asaris, līnis, lašvedīgie nebūtu problēmu...tad nu nosolījos sev ka nākošreiz kad visi radi tikssies pirmais ko izdarīšu būs cepta karpa, tātad virtuves guru kāda būtu tā labākā recepte:))))))))
26.decembris 2011, 13:10 | links
 
Pats voblu ziemā neesmu gatavojis. Tagadējie laika apstākļi kā radīti voblai. Mošķi paslēpušies, temperatūra arī laba, vējelis arī normāls. Vajag tik kādu nojumi, lai ir laba gaisa piekļuve un lai putni netiek klāt!
26.decembris 2011, 11:21 | links
 
Vēlams nedzīvojamas telpas un elektrība-izkar zivis kādā rāmītī,pieliek pretī kaloriferu ar remdenu pūsmu un gaida kamēr gatavs,tad skrien pēc ziemas alus....
23.decembris 2011, 11:44 | links
 
cepeshkraasns visiem ir?Tad uz ljoti maziem graadiem iekshaa un lai zhuust.
22.decembris 2011, 00:25 | links
 
Vinnij,...nea!!!
22.decembris 2011, 00:21 | links
 
O , jā , vobla ziemā mani arī interesē ! Vinnij , klāj vaļā .
22.decembris 2011, 00:16 | links
 
Vinnij,pastāsti lūdzu,kā sagatavot voblu ziemā?
22.decembris 2011, 00:10 | links
 
iemēģiniet svaigi marinētu-vimbu,lasi ālantu u.t.t.sagriež strēmelēs,pievieno citrona vai laima sulu,smalki kapātu aso piparu,sāli,cukuru,olīveļu,var kādu zaļumu,pēc 5-10 min. Labu apetīti...
22.decembris 2011, 00:10 | links
 
Kas saistīts ar zivju gatavošanu, laipni lūgtum privāti. Esmu sapratis, ka ne visiem tas ir saistoši. Pats darbojos Jēkaba Kazarmās, ja ir interese,esmu pieejams Viesistabā Kazarmās, kā arī sarakstē. Atbildu visiem.
21.decembris 2011, 23:59 | links
 
Sagi! Kauties gribi? Tev jau Leišmale blakus, kā man Kaķenieki jaunībā. Tavos kaimiņos manam draugam sievastēva bēru laikā nozaga jaunu traktoru un aizdzina pāri robežai - ar galiem...
19.decembris 2011, 21:54 | links
 
Nu tam es gan nepiekritīšu, ka jūras ālants nav ēdams žāvēts. Bet katram savs, piemēram man vispār negaršo līnis, ne cepts, ne žāvēts :(
16.decembris 2011, 23:29 | links
 
pag, pag... kas pa lietu, Tonij?
Kādam kreklu jāsa[;ēš?!
16.decembris 2011, 22:40 | links
 
Sagi,Tavā jubilejā,nekādas klopes ...
16.decembris 2011, 22:34 | links
 
Labi, ka vismaz atvainoties mākam, citādi- cik tur tālu līdz klopei. Īpaši, ja ir piektdienas vakars, va' ne?
:DDD
16.decembris 2011, 22:20 | links
 
Sory ,tas nebij Tev
16.decembris 2011, 21:52 | links
 
Kam tas adresēts ??:DD Es Tev iedevu konkrēta cilvēka niku kurši ir profs karpu ķeršanā un kūpināšanā -ja nemāki viņam uzsist PM tā jau ir Tava bēda.:DD Vēl ir sadaļa KŪPINĀTAVAS kurā arī ir kūpinājumu rcepšu līdz orītēm :DDD Veiksmi
16.decembris 2011, 21:25 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager