Uz 25 kg gaļas ņem 1 kg sāls (ja mazāk gaļas, tad izrēķini, cik vajag sāli) un saspiestus ķiplokus(cik gribi). Tad kādā traukā liek gaļu kārtās ierīvētu ar sāli un ķiplokiem. Liek vēsumā (nosedz ar vāku) Pēc 2-3 dienām aplej ar uzvārītu, atdzesētu sālījumu-uz 25 kg gaļas vajag 10l sālījuma, to gatavo šādi-9l ūdens, 0,5kg sāls, 15 g koriandra, 30 g salpetra(ja ir), 60g cukura, lauru lapas, piparus, krustnagliņas pēc garšas.Tad liek virsū slogu, un tur 3-4 nedēļas vēsumā(ne siltākā par 12 grādiem), tad liek žāvētavā un dūmo.Ja šādi sagatavosi gaļu, tās garša būs fantastiska un pati gaļa sulīga un ļoti aromātiska.
Cūkgaļai - 1 kg sāls, 1 paciņa maltu melno piparu, diezgan daudz saspiestu ķiploku sajauc kopā un iesmērē sagrieztos cūkgaļas gabalos. Gaļu cieši liek traukā, uzliek slogu, vāku virsū. Sāla 14 dienas. Pēc tam liek žāvēt.
24.janvāris 2012, 20:48 |
links