Viss kas no Buma !

Bori- naži -cope -drope Viss ko sirds vēlas
Man ir 1500 franču lodes ;DDDDDDDDDDD
25.janvāris 2012, 18:55 | links
 
Bumsi....paldies par konsultāciju!! Griež kā sviestu!! :):):)
25.janvāris 2012, 18:44 | links
 
Jurik , pieteikties Tu vari pie manis , tikai nezinu vai meistaram vēl ir palicis izejmateriāls priekš fanču lodēm .
25.janvāris 2012, 17:31 | links
 
Ilgi skrēju cauri postiem, bet tā ar neatradu kā, kur, kad, pa cik un uz kad var pieteikties uz franču lodēm...
25.janvāris 2012, 13:03 | links
 
Tiešām bums tā recepte gaļai ir pārbaudīta dzīve.

Tā žāvēja mans vectēvs,tēvs,es un mans dēls . Respekts Tev par labu smeķi.

Tikai tagad probļema ar gaļu bet tas jau katram jāizvēlas kur iegādāties . Gatavojat un kas var būt labāks par šo :D
25.janvāris 2012, 11:20 | links
 
GINT_S Vakar visu sabūvēju -šodien aizsūtīšu
25.janvāris 2012, 07:40 | links
 
Paldies meistar!
24.janvāris 2012, 20:59 | links
 
Vēl kā garšvielu lietoju kadiķa ogas samaļ kafijas dzirnaviņās un liek klāt marinādei Glauns smeķis :DD
24.janvāris 2012, 20:57 | links
 
Cūkgaļas krūtiņu marinēju pirms kūpināšānas ar vistām paredzēto marinādi Ļoti smeķīgi iznāk
24.janvāris 2012, 20:52 | links
 
Uz 25 kg gaļas ņem 1 kg sāls (ja mazāk gaļas, tad izrēķini, cik vajag sāli) un saspiestus ķiplokus(cik gribi). Tad kādā traukā liek gaļu kārtās ierīvētu ar sāli un ķiplokiem. Liek vēsumā (nosedz ar vāku) Pēc 2-3 dienām aplej ar uzvārītu, atdzesētu sālījumu-uz 25 kg gaļas vajag 10l sālījuma, to gatavo šādi-9l ūdens, 0,5kg sāls, 15 g koriandra, 30 g salpetra(ja ir), 60g cukura, lauru lapas, piparus, krustnagliņas pēc garšas.Tad liek virsū slogu, un tur 3-4 nedēļas vēsumā(ne siltākā par 12 grādiem), tad liek žāvētavā un dūmo.Ja šādi sagatavosi gaļu, tās garša būs fantastiska un pati gaļa sulīga un ļoti aromātiska.

Cūkgaļai - 1 kg sāls, 1 paciņa maltu melno piparu, diezgan daudz saspiestu ķiploku sajauc kopā un iesmērē sagrieztos cūkgaļas gabalos. Gaļu cieši liek traukā, uzliek slogu, vāku virsū. Sāla 14 dienas. Pēc tam liek žāvēt.
24.janvāris 2012, 20:48 | links
 
Tad gaļa ir jāšpricē
24.janvāris 2012, 20:45 | links
 
Paldies bus japamēģina!
Ar esenci,etiķi nav kadas receptes?
24.janvāris 2012, 20:21 | links
 
Žāvēju gaļu metāla mucā
Ātrā marināde - rupjā sāls, sausās garšvielas(pētersīļi, dilles, baziliks, koriandrs,timiāns), ķiploki.šo maisījumu ieberzē gaļā un ļauj ievilkties - vēlams apsālīt uz nakti un no rīta var žāvēt.Ja pa senču modei tad tas viss tiek atjaukt ar ūdeni un gaļa mirkst garšvielu ūdenī 3 dienas un tad 12 stundas susinās.Jebkurā gadījumā gaļu vajag ietīt marlē un sasiet ar diegiem(špagats neder, labāk tad izmantot sagrieztas auduma strēmeles).
Ja gabali ir ap 1,5 kg smagi tad žāvēt vajadzēs apmēram 4-6 stundas.
JA KŪPINA AR TRADICIONĀLO KŪPINĀTAVU KURAI IR DŪMU IERIS IR JĀLIETO lapkoku malka
.Pirmā krāsns sausas malkas, kad parādās ogles sāk likt slapju.Tad liek reizē i slapjo i sauso malku.Katrai krāsnij ir jādeg ap 40 min.Vēl labi der zāģu skaidas pie kurināšanas veido daudz dūmu.Beidzamajās 2 krāsnīs liek klāt kadiķi, kas ļoti labi uzlabo garšu.
24.janvāris 2012, 20:13 | links
 
Bums varbūt kada recepte ir prieks cūgaļas?
24.janvāris 2012, 19:53 | links
 
24.janvāris 2012, 19:20 | links
 
Sastāvdaļas
• Vistas 10-11
• Sāls 500g
• Cukurs 150g
• Esence 0,2l
• Ūdens 5l
• Pipari 25g
• Smaržīgie pipari 6-7gb
• Krustnagliņas 4-6gb
• Lauru lapas 6-8 gb
• Ķiploki 800g
Pagatavošana: 180 min.
Vistas pērkam lielas (vēlams virs 1700g), Ķekavas cāļi nekam neder. Galvenā sastāvdaļa ir kūpinātava.
Trešdienas rīts. Marinādes pagatavošana:
Ielejam katlā 5l ūdens, pievienojam esenci 0,2l garšojam, etiķūdenim jābūt nedaudz stiprākam nekā pašam patīk.
Liekam klāt pārējos komponentus.
Sāls 500g (ne mazāk)
Cukurs 150g (lai marināde labāk ievelkās)
Pipari 20g (pēc vēlēšnās)
Smaržīgie pipari 6-7gb (pēc vēlēšanās)
Krustnagliņas 4-6gb (pēc vēlēšanās)
Lauru lapas 6-8 gb (pēc vēlēšanās)
Visu vāram, kad sācis vārīies nogriežam mazu liesmu un vāram 8-10 min. Ļaujam atdzist ar vāku virsū.
Marināde stāv līdz nākamajai dienai, ievelkās un atdziest.
Ceturtdiena. Pērkam vistas.
Vakarā sagriežam vistas pārgriežot krūtis. Sagriežam ķiplokus daiviņās ar aprēķinu sauja uz vistu. Liekam vistas spainī ar mugurām uz leju. Pārkaisam katrai vistai pa saujai ķiploku. Pārlejam ar marinādi. Uzliekam slogu. Glabājam istabas t°Nakamās dienas rīts, noņemam slogu atstajam virsū vāku.
Sestdienas rīts, sakurinam kūpinātavu, lai iesilst. Izliekam vistas uz restēm ar mugurām uz leju, pārkaisam ķiplokus no marinādes. Ap 9:00 sākam kūpināt uzturam 80-90 c°
24.janvāris 2012, 19:18 | links
 
Bums!Tā karte ar aukstuma robežu pie Maskavas nedaudz atgādina Ādolfa karti 1942. gada ziemā....
24.janvāris 2012, 19:08 | links
 
Picker!Atsūti man , lūdzu, marinēšanas recepti!Pastā, ja var!
24.janvāris 2012, 19:03 | links
 
man galdā jau atkārtoti Buma Vistas :)
kopš kolēģim iedevu recepti, šis kūpina katru mēnesi pa 10gb :) un pieprasījums ariī ir!!!
hmhmh gardas....:)
24.janvāris 2012, 18:23 | links
 
Mundigciema brīnums gatavs Rīt kopā ar nažiem būs Bruņiniekos .Rīt no rīta vēl nomēģināšu :DD
24.janvāris 2012, 17:46 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager