Viss kas no Buma !

Bori- naži -cope -drope Viss ko sirds vēlas
Vabuļa Ned beigās tiksimies Valmierā .Paldies par sveicienu :))
29.janvāris 2012, 17:24 | links
 
bums.Priekā.
Šodien liela diena tev,
Daudz daudz prieka gūsti sev.
Draugu sveikts un apčabots –
Lai tev vārdam šodien GODS!
29.janvāris 2012, 17:19 | links
 
Bez problēmām Rīt ievedīsi vakarā saņemsi Visi beņķi ir ieregulēti :DD
29.janvāris 2012, 17:12 | links
 
Sveiki ! Bumsi, vajadzētu 2-as Rapalas uzasināt. Galvas aizvest pie Ginta ? Līdz piektdienai paspēsi, lai varu sacaurumot Peipi ?
29.janvāris 2012, 17:08 | links
 
:) ja nāk no sirds, tad jau vienmēr sanāk !!! :) Priekā !
29.janvāris 2012, 16:03 | links
 
Divroci Tu talants :DD Pareizi ja cilvēks ir talantīgs tad visā :DD
29.janvāris 2012, 14:58 | links
 



Visu laiku labākais Skaldnītis
29.janvāris 2012, 14:56 | links
 
Diena Aivaram nu zīmē,
Gatavošanās un cienasts pīlē!
Sanāks draugi,bērni pats,
Atminēsies cik mums labs ir Paps !
Copmaņi vēl iebērs grozā,
Siltus vārdus, atmņas.
Godāts tiks šis cienīgs vīrs,
Kam tik ražens darbu pīrs.
Viņš ar barotavām nesīs,
Asus nažus,urbjus,spoles.
Bļitkas kaudzēm bērs iekš trauk'
Lai tik copmaniem būt jauk',
Vienā dejā,dziesma tīs,
Copmaņiem tos lomus pīs !

Sirsnīgi apsveicu Tavā dienā ! :)
29.janvāris 2012, 14:42 | links
 
Tāpēc Polar nevilkšu gribu kaut ko papildus mērenāku .Peldošais kombinzons ir /bet jau ir par vēlu vilkt/tagad tikai uz pēdējo ļadu Polar lidz -40 bišķīt par šerpu vajadzētu vēl vienu vieglāku līdz -20-30 *
29.janvāris 2012, 14:31 | links
 
bumsi, šodien, rīt, parīt, bet sasvīdis no salis:)
29.janvāris 2012, 13:58 | links
 
Tas Bumsi tev no manis :)))

29.janvāris 2012, 13:56 | links
 
Usi kad strādāsi man laikam tomēr būs vajadzīgi 2x un 3x Baiļe ,ka Peipī nenosalstu un polars būs tomēr par siltu
29.janvāris 2012, 13:54 | links
 
brusi, priekā, 10x70gr
:)
29.janvāris 2012, 13:52 | links
 
bumsi, priekā, 2x50
:)
29.janvāris 2012, 13:51 | links
 
Tev tā pat Priekā un prozt :DD
29.janvāris 2012, 13:44 | links
 
Viss skaidrs Bumsi par raudām .Jābrauc paprovēt ar aizkavēto Brengulīti :) Sveiciens vārda dienā :))
29.janvāris 2012, 13:43 | links
 
Vispirms gribu teikt, ka raudas priekš vasaras ķeru un gatavoju ziemā ,kad tās nebarojas ar veģitāro maltīti ,bet lieto pārtikā visādus moluskus un vēžveidīgos un vēl ir pilnas ar ikriem
Vēl kas lai pagatavotu garšīgu un mazsālītu voblu ir pats laiks ,jo mušas un citi insekti iztrūkst tāpēc var izmantot mazāku sāls daudzumu.
Vienīgais trūkums ir apstāklī ka zivs pēc copes ir jāatlaidina no Peipi savādāk arī nevar atvest Tāpēc pēc Peipja raudas braucu kad ir atkušņi tuvāk pavasarim ,jo nesasaldēta rauda gastranomiskā ziņā ir labāka Atbraucot mājās noķert
ās raudas nemazgāju ,jo cenšos to nesasmērēt -lietoju cukura maisus ar plēvi iekšpusē Zivs sālīšanai izmantoju lielu trauku /25 litru plastmasas toveri/. Ziemas sālijumam izmantoju sāls un cukura maisījumu /uz 1kg saļs 2 ēdamkarotes cukura /tas dod patīkamu smeķi . Zivi lidz 1 kg nedrīkst ne ķidāt ne arī kā citādi apstrādāt tapēc ka tiek zaudēta zivju eļļa kura arī sastāda 90% no zivs garšas Trauka dibenu noklājam ar sagatavoto maisījumu/sāls +cukurs/ Liekam kārtu ar zivīm /kā siļķes mucā /Nokaisam ar sāli un liekam virsū nākamo kārtu līdz toveris ir pilns .Jācenšās zivis sašķirot tā lai rupjākās būtu apakšā bet smalkās augšpusē.Kad toveris ir piepildīts noberam augšējo kārtu pilnībā ar sāls cukura maisījumu.Toveri liekam vēsā -ne aukstā vietā .Vēl kas zivis toverī ir jānoslogo ar dēlīti un akmens slogu /vai arī kādu citu smagumu/ Zivs sālīšanai nav garšas veidošāna ,bet zivs atbrīvošana no mitruma. Pēc vairākām stundām izveidojas tuzluks tā ir pirmā pazīme laika skaitīšanai /no tā parādīšanās zivis jātur 3-4 dienas Ziemas zivis es turu 3 dienas Zivs gatavību nosaku pēc mugurām tām jābūt iekritušām un cietām.Kad esam konstatējuši zivs gatavību sākam nākamo procesa daļu.-mērcēšanu . Praktiski tas ir viens no svarīgākajiem ,ja maksimāli no zivs jādabū ārā sāls . Ir vairāki varianti kā to darīt
1.izmantot tekošu ūden/es tā daru/ar rēķinu cik dienas zivis bija sālījumā tik stundas tās jātur tekošā ūdenī to daru laukos jo tur ūdens daudzums ir neierobežots un bez skaitītāja ;DD
2.Turēt zivis svaigā ūdenī periodiski to nomainot , ūdeni šajā gadījumā ir jāmaina 5-6 reizes un zivis jānotur 12 stundas
3. ja zivis uzpeld virspusē tas norāda par zivs gatavību un mērcēšanu var beigt.
Gatavās žāvēšanai zivis veram uz auklas vai stieples un izkaram vēsā vietā -saules stari tās skārt nedrīkst .Kā karināt tā ir katra iedoma un funktieris tikai jāatceras vienu visām astēm jābūt uz leju un zivis savstarpēji nedrīkst saskārties!!!!, Tālākais jau ir laika un temperatūras varā parasti viss notiek no nedēļas līdz 3 nedēļām Personīgi es zivi ņemu nost kad tā vēl ir mīksta/nedaudz/
Vēl ļoti svarīgi - gatavās zivs uzglabāšana. To var glabāt tikai papīra maisos -nekādā gadījumā plēves maisiņos ,ja nav papīra kulītes tad to ir jāietin papīrā kaut vai avīzē .Vēl par vietu kur žāvēt Vienalga kur-uz bēniņiem pažobelē šķūnī pirtsaugšā -ka tik peles un žorķi nesaskādē.
Šādi gatavota vobla man vasaras mēnešos noēdās visa /atspaids ģimenes budžetā/Parasti jau jūnijā viss ir beidzies -kaut tonna būtu viss tiek apēsts
29.janvāris 2012, 13:31 | links
 
29.janvāris 2012, 12:30 | links
 
kad būs laiks, uzraksti par tām ziemas voblām!
kur, kā,?, moš man ar atrodas kāda vieta kur šīs nolikt!
29.janvāris 2012, 11:07 | links
 
Sveicu arī Tevi un visus Vārdaiņus vārda došanas svētkos !! Lai diži lomi un labi omi !!
29.janvāris 2012, 11:04 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager