Viss kas no Buma !

Bori- naži -cope -drope Viss ko sirds vēlas
Bumsim tiešām sanāca pāris vārods - SKAISTI!!!!!
9.februāris 2012, 20:42 | links
 
Es šo gara darbu savā sadaļā esmu licis vismaz 4 reizes šī būs PIEKTā ,man naf žēl .
Vispirms gribu teikt, ka raudas priekš vasaras ķeru un gatavoju ziemā ,kad tās nebarojas ar veģitāro maltīti ,bet lieto pārtikā visādus moluskus un vēžveidīgos un vēl ir pilnas ar ikriem
Vēl kas lai pagatavotu garšīgu un mazsālītu voblu ir pats laiks ,jo mušas un citi insekti iztrūkst tāpēc var izmantot mazāku sāls daudzumu.
Vienīgais trūkums ir apstāklī ka zivs pēc copes ir jāatlaidina no Peipi savādāk arī nevar atvest Tāpēc pēc Peipja raudas braucu kad ir atkušņi tuvāk pavasarim ,jo nesasaldēta rauda gastranomiskā ziņā ir labāka Atbraucot mājās noķert
ās raudas nemazgāju ,jo cenšos to nesasmērēt -lietoju cukura maisus ar plēvi iekšpusē Zivs sālīšanai izmantoju lielu trauku /25 litru plastmasas toveri/. Ziemas sālijumam izmantoju sāls un cukura maisījumu /uz 1kg saļs 2 ēdamkarotes cukura /tas dod patīkamu smeķi . Zivi lidz 1 kg nedrīkst ne ķidāt ne arī kā citādi apstrādāt tapēc ka tiek zaudēta zivju eļļa kura arī sastāda 90% no zivs garšas Trauka dibenu noklājam ar sagatavoto maisījumu/sāls +cukurs/ Liekam kārtu ar zivīm /kā siļķes mucā /Nokaisam ar sāli un liekam virsū nākamo kārtu līdz toveris ir pilns .Jācenšās zivis sašķirot tā lai rupjākās būtu apakšā bet smalkās augšpusē.Kad toveris ir piepildīts noberam augšējo kārtu pilnībā ar sāls cukura maisījumu.Toveri liekam vēsā -ne aukstā vietā .Vēl kas zivis toverī ir jānoslogo ar dēlīti un akmens slogu /vai arī kādu citu smagumu/ Zivs sālīšanai nav garšas veidošāna ,bet zivs atbrīvošana no mitruma. Pēc vairākām stundām izveidojas tuzluks tā ir pirmā pazīme laika skaitīšanai /no tā parādīšanās zivis jātur 3-4 dienas Ziemas zivis es turu 3 dienas Zivs gatavību nosaku pēc mugurām tām jābūt iekritušām un cietām.Kad esam konstatējuši zivs gatavību sākam nākamo procesa daļu.-mērcēšanu . Praktiski tas ir viens no svarīgākajiem ,ja maksimāli no zivs jādabū ārā sāls . Ir vairāki varianti kā to darīt
1.izmantot tekošu ūden/es tā daru/ar rēķinu cik dienas zivis bija sālījumā tik stundas tās jātur tekošā ūdenī to daru laukos jo tur ūdens daudzums ir neierobežots un bez skaitītāja ;DD
2.Turēt zivis svaigā ūdenī periodiski to nomainot , ūdeni šajā gadījumā ir jāmaina 5-6 reizes un zivis jānotur 12 stundas
3. ja zivis uzpeld virspusē tas norāda par zivs gatavību un mērcēšanu var beigt.
Gatavās žāvēšanai zivis veram uz auklas vai stieples un izkaram vēsā vietā -saules stari tās skārt nedrīkst .Kā karināt tā ir katra iedoma un funktieris tikai jāatceras vienu visām astēm jābūt uz leju un zivis savstarpēji nedrīkst saskārties!!!!, Tālākais jau ir laika un temperatūras varā parasti viss notiek no nedēļas līdz 3 nedēļām Personīgi es zivi ņemu nost kad tā vēl ir mīksta/nedaudz/
Vēl ļoti svarīgi - gatavās zivs uzglabāšana. To var glabāt tikai papīra maisos -nekādā gadījumā plēves maisiņos ,ja nav papīra kulītes tad to ir jāietin papīrā kaut vai avīzē .Vēl par vietu kur žāvēt Vienalga kur-uz bēniņiem pažobelē šķūnī pirtsaugšā -ka tik peles un žorķi nesaskādē.
Šādi gatavota vobla man vasaras mēnešos noēdās visa /atspaids ģimenes budžetā/Parasti jau jūnijā viss ir beidzies -kaut tonna būtu viss tiek apēsts
9.februāris 2012, 20:34 | links
 
Bums, šoziem pabeidzu pirti, sapratu, ka kaut kas pietrūkst, izrādās piekoda alum, Par to kā zvejo raudas neprasīšu, vai vari pāris vārdos pastāstīt lai nesačakarē produkciju apstrādes jomā. Kur tās kārt,sāls un citi knifi???
9.februāris 2012, 20:26 | links
 
Man tā tava kulīte pildās -kā jaunums tā iemetu iekšā Drīz pār plecu vajadzēs stiept :DDD nebraukšu kamēr tāds kalatuns un raudas vēl naf nobriedušas līdz kondīcijai
9.februāris 2012, 20:19 | links
 
bums,
sestdien tiekamies Peipī? :)
9.februāris 2012, 20:08 | links
 
Slimais līkais arī gatavs :DD
9.februāris 2012, 20:06 | links
 
šovakar līdz Rīgai netikšu pašlaik esmu sabūvējis borus un 15 vīles/nav nobeigtas /rīt no rīta nobeigšu :D

Trīs paciņas šodien aizgāja adresātiem Liepāja Skrīveri Jaunjelgava Bija sarežģīa presēšaana 60 tonnīgā prese aukstumā negribēja funkcionēt Kā nekā 1932 gads Pašlaik tāpēc bļitkas kurām ir vairāk roku darbs
9.februāris 2012, 20:05 | links
 
Nopērc jaunus nažus un miers;)))
9.februāris 2012, 20:01 | links
 
Bums, pasaki lūdzu kā lai uzasina tā urbim nažus tā lai griestu ledu. Urbis vecais krievinieks. Varbut tur vajag kādā speciālā leņķī asināt? Mēģināju visu, beigās tik un tā negriež. Vienreiz uzasināju un grieza labi ... :)
9.februāris 2012, 19:55 | links
 
bums.
Klapē bez pārstājas šodien.Nesteidzinat meistaru...gan ievedīs.
9.februāris 2012, 19:03 | links
 
Bums šodien vispār neko nav atvedis .
9.februāris 2012, 18:51 | links
 
gintsgg - Bums tās grabošās bļatkas ar ir atvedis?
9.februāris 2012, 18:01 | links
 
Mefisto , brauc droši , ko meistars būs atvedis , tas būs pieejams .
9.februāris 2012, 17:45 | links
 
Pamēģini gan vienā gan otrā žibulis pats parādīs kur labāk :DD
9.februāris 2012, 16:49 | links
 
Bums ko domā par šādu formu un kurā galā labāk būtu likt āķi?
p.s šī forma ir norauta no pildspalvas:D
9.februāris 2012, 16:38 | links
 
Laikam šovakar savākšu
9.februāris 2012, 16:24 | links
 
Rūda bļitkām nogādāta pie Ginta un gaida savu kalēju!
9.februāris 2012, 15:04 | links
 
pie gintsgg? tas i tur pie spices kur kapakmenji? ta jau riit pusdienlaikaa jaaizskrien. jeb tur viss uz pasuutiijumu vai ir arii brivaa tirguu ?
9.februāris 2012, 13:33 | links
 
Klapēju bez pārstājas šodien vakarpusē ievedīšu :DDD
9.februāris 2012, 13:06 | links
 
2 bumsi
Nu kas i ko?
Zvanu Gintam jautāju vai ir kas jauns no Bumša?Šis nē nav nekā!Kas i ko Bumsi?Galīgi copmaņus nelutini ar nagliņām un grabuļiem.
9.februāris 2012, 12:14 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager