Stintes

gurķīšu zivis!
Ventspilii no stinteem na ne smakas
9.marts 2012, 19:48 | links
 
Sodien bijam stintes daugava preti molam. Tak nav vinu tur.
9.marts 2012, 19:07 | links
 
ka ar stintem pie ventspils,un ar ledu
7.marts 2012, 12:26 | links
 
Citējot Bumu...

Vispirms gribu teikt, ka raudas priekš vasaras ķeru un gatavoju ziemā ,kad tās nebarojas ar veģitāro maltīti ,bet lieto pārtikā visādus moluskus un vēžveidīgos un vēl ir pilnas ar ikriem
Vēl kas lai pagatavotu garšīgu un mazsālītu voblu ir pats laiks ,jo mušas un citi insekti iztrūkst tāpēc var izmantot mazāku sāls daudzumu.
Vienīgais trūkums ir apstāklī ka zivs pēc copes ir jāatlaidina no Peipi savādāk arī nevar atvest Tāpēc pēc Peipja raudas braucu kad ir atkušņi tuvāk pavasarim ,jo nesasaldēta rauda gastranomiskā ziņā ir labāka Atbraucot mājās noķert
ās raudas nemazgāju ,jo cenšos to nesasmērēt -lietoju cukura maisus ar plēvi iekšpusē Zivs sālīšanai izmantoju lielu trauku /25 litru plastmasas toveri/. Ziemas sālijumam izmantoju sāls un cukura maisījumu /uz 1kg saļs 2 ēdamkarotes cukura /tas dod patīkamu smeķi . Zivi lidz 1 kg nedrīkst ne ķidāt ne arī kā citādi apstrādāt tapēc ka tiek zaudēta zivju eļļa kura arī sastāda 90% no zivs garšas Trauka dibenu noklājam ar sagatavoto maisījumu/sāls +cukurs/ Liekam kārtu ar zivīm /kā siļķes mucā /Nokaisam ar sāli un liekam virsū nākamo kārtu līdz toveris ir pilns .Jācenšās zivis sašķirot tā lai rupjākās būtu apakšā bet smalkās augšpusē.Kad toveris ir piepildīts noberam augšējo kārtu pilnībā ar sāls cukura maisījumu.Toveri liekam vēsā -ne aukstā vietā .Vēl kas zivis toverī ir jānoslogo ar dēlīti un akmens slogu /vai arī kādu citu smagumu/ Zivs sālīšanai nav garšas veidošāna ,bet zivs atbrīvošana no mitruma. Pēc vairākām stundām izveidojas tuzluks tā ir pirmā pazīme laika skaitīšanai /no tā parādīšanās zivis jātur 3-4 dienas Ziemas zivis es turu 3 dienas Zivs gatavību nosaku pēc mugurām tām jābūt iekritušām un cietām.Kad esam konstatējuši zivs gatavību sākam nākamo procesa daļu.-mērcēšanu . Praktiski tas ir viens no svarīgākajiem ,ja maksimāli no zivs jādabū ārā sāls . Ir vairāki varianti kā to darīt
1.izmantot tekošu ūden/es tā daru/ar rēķinu cik dienas zivis bija sālījumā tik stundas tās jātur tekošā ūdenī to daru laukos jo tur ūdens daudzums ir neierobežots un bez skaitītāja ;DD
2.Turēt zivis svaigā ūdenī periodiski to nomainot , ūdeni šajā gadījumā ir jāmaina 5-6 reizes un zivis jānotur 12 stundas
3. ja zivis uzpeld virspusē tas norāda par zivs gatavību un mērcēšanu var beigt.
Gatavās žāvēšanai zivis veram uz auklas vai stieples un izkaram vēsā vietā -saules stari tās skārt nedrīkst .Kā karināt tā ir katra iedoma un funktieris tikai jāatceras vienu visām astēm jābūt uz leju un zivis savstarpēji nedrīkst saskārties!!!!, Tālākais jau ir laika un temperatūras varā parasti viss notiek no nedēļas līdz 3 nedēļām Personīgi es zivi ņemu nost kad tā vēl ir mīksta/nedaudz/
Vēl ļoti svarīgi - gatavās zivs uzglabāšana. To var glabāt tikai papīra maisos -nekādā gadījumā plēves maisiņos ,ja nav papīra kulītes tad to ir jāietin papīrā kaut vai avīzē .Vēl par vietu kur žāvēt Vienalga kur-uz bēniņiem pažobelē šķūnī pirtsaugšā -ka tik peles un žorķi nesaskādē.
Šādi gatavota vobla man vasaras mēnešos noēdās visa /atspaids ģimenes budžetā/Parasti jau jūnijā viss ir beidzies -kaut tonna būtu viss tiek apēsts
4.marts 2012, 20:44 | links
 
No rīta bijām piebraukuši, cilvēku 20 bija, kuri pa kādai stintei vilka, bet nekas īpašs, vienīgais bezmaksas solārijs garantēts...
4.marts 2012, 14:05 | links
 
Runa ir par ezeru/līci, kas atrodas pretī Molam starp Daugavu un Krasta ielu. Par lomiem nezinu, jo pats nebiju, info no lpr.
4.marts 2012, 10:36 | links
 
valdis687:

par kur ezeru/dikji ir runa?

tas taja lpr.lv shodien bija publicets? shogad vel salakas gribu pacopet, lielupe vairs vinu nav.
3.marts 2012, 22:03 | links
 
Jā tas ir Krasta ielā pretī lielveikalam. Kādreiz es tur esmu labi vilcis salakas. Tad pirmās salakas ķērās Daugavā, vēlāk arī lielajā dīķī/ezerā.
3.marts 2012, 21:16 | links
 
paga tas ir pie lielveikala mols? starp veikalu un salu?
3.marts 2012, 20:34 | links
 
tikko braucu tur garaam nevienu neredzeeju.
3.marts 2012, 17:28 | links
 
fuks » 02 мар 2012 19:42

напротив молса клюёт корюшка сегодня с 11 до 16 86 штук ловится с 6-7 метров

Tas lpr.lv saitā
3.marts 2012, 16:36 | links
 
Pļac, sakārdinājāt, aizskrēju uz ĀGENīTI, stinte 0, tantuks saka nekļovs šodien arī nebūs, ehh paņēmu nēģus, vis maz kāda pārmaiņa.
3.marts 2012, 16:11 | links
 
Sory ar šo vēju stince zvejniekiem nebūs Netiek jūrjā Jāgaida kad mainīsies vēji
3.marts 2012, 12:30 | links
 
centrāltirgū 2.00ls
3.marts 2012, 09:54 | links
 
Tukuma uz tirgus 1,40 ls
3.marts 2012, 09:40 | links
 
Rīt no rīta piezvani Ja ņems ārā tīklus paņemšu Stince liela rupja Nesalīdzināt ar copeni ķerto strimalu
2.marts 2012, 22:48 | links
 
Neatceros , man liekās ka 2,50 .
2.marts 2012, 22:47 | links
 
Bums, panem man ar 5kg, pieskriesu pakal kur vajag :)
2.marts 2012, 22:46 | links
 
Nu ja pa 1,50ls ieperk no zvejniekiem, tad ciipars bus bargs. Cik naudinas Gint Aagjiitii prasa?

Es bez taas zivtinjas sestdienu pusdienas nevaru iedomaties :)
2.marts 2012, 22:44 | links
 
Vakar pājēmu bičiņ 12 kg Notīrīju un štrunts vien tur palika Sacepu ielaidu marinādē -pāris kotletes un beidzās :DDD Rīt braukšu akan pakaļ-bibās tomātā un voblā :DD
2.marts 2012, 22:43 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager