Stintes

gurķīšu zivis!
tu domā, ka leiši copeslietas.lv nelasa? biju piebraucis tikko, starp kuģīem vispār vairs nav vietas, iemest var vienīgi tuvāk tiltam
29.novembris 2012, 18:23 | links
 
rihards_u- Ir kāds labs pamatojums Tevis teiktajam?
29.novembris 2012, 18:22 | links
 
nu jau par vēlu, leiši pilns...
29.novembris 2012, 17:51 | links
 
Biju stintes dabuju ar biskit

matiss811, 28.novembris 2012, 23:01

Vairāk arī netiksi ;)
29.novembris 2012, 17:39 | links
 
Jā stintes Liepājā arī jau ir un samērā labi ņem
29.novembris 2012, 08:13 | links
 
Biju stintes dabuju ar biskit
28.novembris 2012, 23:01 | links
 
kads ir bijs buljupe? doma ir ritdien braukt. gribetos zinat vai stinte njem vai glusaks.
11.marts 2012, 19:41 | links
 
Latviešu bāliņš tik vēl ievāc info, kad lietuviets jau viņa pagalmā strādā :)
10.marts 2012, 17:44 | links
 
Paldies, mēs ar taisamies uz vakara copi aizkaist, aķītis vēl lādējās:) jāaizlaiž pasēdēt... leišu brāļi nebij?
10.marts 2012, 17:17 | links
 
Uzvarā šodien veču daudz..kaut ko jau ķēra..bet neteikšu ka daudz...kādu 1,5kg salasīju ar tēvu..no 8-14...pusūdenī...kad gājām prom veči nāca uz nakti ar lukturiem un akumulatoriem...:)
10.marts 2012, 17:13 | links
 
sanak no tas vietas kur buljupe ietek lielupe aptuveni kilometru uz augshu. precizi nepateiksu tieshi kur tas sanak, skaties kur sedes vislielakais bars tur ari njem.
10.marts 2012, 17:10 | links
 
Un kur tad viņas ir? :) Vakr bijām daugavā, tur arī viņu vakar nebija... Kurā vietā buļļupē biji...
10.marts 2012, 17:04 | links
 
biju tur piebraucis. pie baltas sedeja 5 vechi. par uzvaru nemacesu teikt, bet lielupe stintes vairs nav.
10.marts 2012, 16:49 | links
 
Varbūt kāds zin kas arr stintēm pie uzvaras vai baltās kāpas? Šovakar jāaizskrien pasēdēt uz stintēm ar apgaismojumu. Tikai kur lai labāk dodas, uzvara vai baltā kāpa.
10.marts 2012, 16:47 | links
 
stintes kjeras buljupee. biju shodien uz stundu aizbraucis. Njem ne parak labi, bet kautko var pielasiit, viens virins ar eholotu darbojas, piegaju paskatities, zivs stav pusudeni. kautko bija savilcis.
10.marts 2012, 15:52 | links
 
Ventspilii no stinteem na ne smakas
9.marts 2012, 19:48 | links
 
Sodien bijam stintes daugava preti molam. Tak nav vinu tur.
9.marts 2012, 19:07 | links
 
ka ar stintem pie ventspils,un ar ledu
7.marts 2012, 12:26 | links
 
Citējot Bumu...

Vispirms gribu teikt, ka raudas priekš vasaras ķeru un gatavoju ziemā ,kad tās nebarojas ar veģitāro maltīti ,bet lieto pārtikā visādus moluskus un vēžveidīgos un vēl ir pilnas ar ikriem
Vēl kas lai pagatavotu garšīgu un mazsālītu voblu ir pats laiks ,jo mušas un citi insekti iztrūkst tāpēc var izmantot mazāku sāls daudzumu.
Vienīgais trūkums ir apstāklī ka zivs pēc copes ir jāatlaidina no Peipi savādāk arī nevar atvest Tāpēc pēc Peipja raudas braucu kad ir atkušņi tuvāk pavasarim ,jo nesasaldēta rauda gastranomiskā ziņā ir labāka Atbraucot mājās noķert
ās raudas nemazgāju ,jo cenšos to nesasmērēt -lietoju cukura maisus ar plēvi iekšpusē Zivs sālīšanai izmantoju lielu trauku /25 litru plastmasas toveri/. Ziemas sālijumam izmantoju sāls un cukura maisījumu /uz 1kg saļs 2 ēdamkarotes cukura /tas dod patīkamu smeķi . Zivi lidz 1 kg nedrīkst ne ķidāt ne arī kā citādi apstrādāt tapēc ka tiek zaudēta zivju eļļa kura arī sastāda 90% no zivs garšas Trauka dibenu noklājam ar sagatavoto maisījumu/sāls +cukurs/ Liekam kārtu ar zivīm /kā siļķes mucā /Nokaisam ar sāli un liekam virsū nākamo kārtu līdz toveris ir pilns .Jācenšās zivis sašķirot tā lai rupjākās būtu apakšā bet smalkās augšpusē.Kad toveris ir piepildīts noberam augšējo kārtu pilnībā ar sāls cukura maisījumu.Toveri liekam vēsā -ne aukstā vietā .Vēl kas zivis toverī ir jānoslogo ar dēlīti un akmens slogu /vai arī kādu citu smagumu/ Zivs sālīšanai nav garšas veidošāna ,bet zivs atbrīvošana no mitruma. Pēc vairākām stundām izveidojas tuzluks tā ir pirmā pazīme laika skaitīšanai /no tā parādīšanās zivis jātur 3-4 dienas Ziemas zivis es turu 3 dienas Zivs gatavību nosaku pēc mugurām tām jābūt iekritušām un cietām.Kad esam konstatējuši zivs gatavību sākam nākamo procesa daļu.-mērcēšanu . Praktiski tas ir viens no svarīgākajiem ,ja maksimāli no zivs jādabū ārā sāls . Ir vairāki varianti kā to darīt
1.izmantot tekošu ūden/es tā daru/ar rēķinu cik dienas zivis bija sālījumā tik stundas tās jātur tekošā ūdenī to daru laukos jo tur ūdens daudzums ir neierobežots un bez skaitītāja ;DD
2.Turēt zivis svaigā ūdenī periodiski to nomainot , ūdeni šajā gadījumā ir jāmaina 5-6 reizes un zivis jānotur 12 stundas
3. ja zivis uzpeld virspusē tas norāda par zivs gatavību un mērcēšanu var beigt.
Gatavās žāvēšanai zivis veram uz auklas vai stieples un izkaram vēsā vietā -saules stari tās skārt nedrīkst .Kā karināt tā ir katra iedoma un funktieris tikai jāatceras vienu visām astēm jābūt uz leju un zivis savstarpēji nedrīkst saskārties!!!!, Tālākais jau ir laika un temperatūras varā parasti viss notiek no nedēļas līdz 3 nedēļām Personīgi es zivi ņemu nost kad tā vēl ir mīksta/nedaudz/
Vēl ļoti svarīgi - gatavās zivs uzglabāšana. To var glabāt tikai papīra maisos -nekādā gadījumā plēves maisiņos ,ja nav papīra kulītes tad to ir jāietin papīrā kaut vai avīzē .Vēl par vietu kur žāvēt Vienalga kur-uz bēniņiem pažobelē šķūnī pirtsaugšā -ka tik peles un žorķi nesaskādē.
Šādi gatavota vobla man vasaras mēnešos noēdās visa /atspaids ģimenes budžetā/Parasti jau jūnijā viss ir beidzies -kaut tonna būtu viss tiek apēsts
4.marts 2012, 20:44 | links
 
No rīta bijām piebraukuši, cilvēku 20 bija, kuri pa kādai stintei vilka, bet nekas īpašs, vienīgais bezmaksas solārijs garantēts...
4.marts 2012, 14:05 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager