Sapali un to makšķerēšana!

sulla, gandrīz tas pats ,kas foreli uz tārpa... zinu vīrus kas regulāri gaujā tiek pie sapaliem un gana labiem no 1-3,5kg. (maizīte).
15.aprīlis 2012, 22:43 | links
 
tas jau nopietniem gaļiniekiem./
Negribu nevienu te aizvainot,bet kad stiepjat ārā no Peipusa teiksim padsmitiem kg.-tad neesiet nopietni gaļinieki??Ja es noķeru ar spāri,vai sienāzi-tad es esmu gaļinieks un vēl nopietns!Labi pietiek!
15.aprīlis 2012, 22:35 | links
 
sulla, slieka ir ok, bet ne ar 100 gramiigu svinu! ;)
15.aprīlis 2012, 22:34 | links
 
skutaan, bet tas tak i proces, kjert vardiites, sienaazhus, spaares, uztaisiit kaad smuk bildi, tad papludinaat un sagaidiit to lielo plunkshkji un izvadiid zivi! katram tak savs! nenosodiisim citus par vinju izveeli! nejau visiem tas macinjash taads pabiezs, ka visu var caur veikalu..
15.aprīlis 2012, 22:33 | links
 
aakkis> nu piemēram kā tu ar Sbirolino klusi un delikāti pasniegsi vaboles imitāciju uz ūdensvirsmas? Tā dabiski ko? :)
15.aprīlis 2012, 22:32 | links
 
Negribas jau aizvainot, bet nu slieka+gruntene sapalcopē ir arhaisms mūsdienās. Es tā sapaloju agrā bērnībā pa Maltas upi, jo vienkārši neko citu nemācēju un nezināju :)
15.aprīlis 2012, 22:30 | links
 
Bez šaubām viedokļi daudz dažādi un tas ir tikai apsveicami!Es nekad neesmu nodarbojies ar MM,bet uzskatu ka Sbirolino,vai bambarda ir efektīvāka.Var variēt un ir plašākas iespējas,tai pašā attāluma ziņā.
15.aprīlis 2012, 22:29 | links
 
itaalis> mākslīgā ieliek visam, tikai nemākam ķert. maizītes, sienāzītis tas jau nopietniem gaļiniekiem.
15.aprīlis 2012, 22:26 | links
 
Tikai MM var tik delikāti un uzmanīgi pasniegt peldošu ēsmu, imitējot kukaiņa dabisku iekrišanu vai nosēšanos uz ūdens virsmas.
15.aprīlis 2012, 22:26 | links
 
Aakji, cik makshkjernieku, tik viedoklju! meistariiba paraadaas pie uudens un ar izviklto vai piemaaniito zivi! Kaa juus domaajat, ja es tos sapalus nepaziitu, vai tad man pavasarii albuumaa buutu bildes ar smukuljiem! nu ne tak! upe jaaprot lasiit kaa gramata, jaazin kur ir zivs un kaa pie vinjas tikt! katram metodes savas! ja tu zini kur zivs staav, tad arii atradiisi veidu kaa pie vinjas tikt! :)
15.aprīlis 2012, 22:22 | links
 
nu nez vai Mn ieliek dabiigajai! var jau buut ka kaadreiz pieveersiishos..... Nja , teema bezgaliiga!

Sulla paliksim pie pie taa, ka katra tehnika ir laba, ja to maak pielietot!
:)
15.aprīlis 2012, 22:18 | links
 
Nu neiebilstu, tā jau ir, dabīgā ēsma+pludināšana=visvieglāk tikt pie sapala vasarā pa dienu. Tas ir ja nevēlies apgūt MM, kurai pēc mana uzskata sapalu copē nav konkurentu(tik paies vairāki gadi līdz perfekti apgūsi tehniku). Bet tikai ne spēcīgā straumē un ne pa tumsu. Jo kas ir svarīgi pludinot? Lai ēsma peldētu maksimāli dabiski, bez aiztures un neveidotu "ūsas" uz ūdens virsmas. Tumsā tu ar redzi to kontrolēt nevari, tikai pirksts uz auklas. Bet ar to nepietiek. Un vispār kurš ta nav pārliecinājies cik droši liels sapals paķer ūdenī iemestu sienāzi vai vaboli, un cik atklāti ignorē to pašu ēsmu tik uz āķa un pludinātu :)
15.aprīlis 2012, 22:15 | links
 
Ja konkrētās upes posmā ir iekrituši koki,tad tur arī ir sapalu ,ālantu slēpņi.Tur straume visādu barību pienes un ir kur noslēpties.Atkarībā no laika un citiem apstākļiem(ūdens līmenis,dzidrums..),viņi barojas dažādos ūdens slāņos.Braslos straumē vasaras karstumā uzturas daudz zivis,jo tur vairāk skābeklis-pat straujās upēs.Katrs lielāks zāles cers,akmens ir vietas kur viņi dežūrē.Tā viennozīmīgi ne viens nepateiks,cikos kur viņi uzturēsies un kādā ūdens slānī barosies.Tad teiksim ar brekšiem būs daudz vienkāršāk,tie tomēr pārsvarā barojas no grunts.Bet ālants,sapals teiksim vienu rītu var baroties agri no rīta no grunts,bet otrā rītā tajā pašā laikā pusūdenī!Pa nakti mazliet uzlīs,vai ūdens līmenis pamainīsies un kaudze pārējo apstākļu neizbēgama maiņa ir notikusi-un iepriekšējās dienas veiksme izpaliks.Tas vispār uz visām zivīm un ne tikai attiecas.Es vairāk kā 20it gadus 70% atklāto ūdeņu copes esmu veltījis ālantiem,mazāk sapaliem un daudz viņiem kopīga uzvedībā.Jā,nārsto katrs savā laikā un sapals tomēr biežāk lielā straumē.Katrā upē savas īpatnības,pat vienā upē dažādos posmos!
15.aprīlis 2012, 22:14 | links
 
sulla-nu nez..visus vecos chubikus var piemaaniit uz pludinaashanu... nu nez.. es katraa gadiijumaa sapalus kjru no beerniibas, nu cik sevi atceros, un zinu, ka labaakie rezultaati tikai uz pludinaashanu.. bet arii pludinaashanai ir daudz dazhaadas tehnikas!

sragiagiaA-katram jau svas metodes un paarbaudiitas veertiibas!

visa ponja par to pasaakumu naak ar laiku! sapalm pat ir taa, ka ja no bara vienu vai 2 izvilksi uz naktstaarpa, (nu tas piemeera peec) tad naakamo vai naakamos jaameegjina teiksim uz 3 mazajiem sienaazhiem, kad akal kaads apmaaniits, tad talkaa naak vardiites! es vienruden vesalam chalju baram shitaa ieliku paaraako klokji, vinji 4 un zivs viena, atnaacu, reizes 7 pa marshrutu nopludinaaju uz dazhaadaam eesmaam un rezultaataa 4 makani mani, 5 aizlaidaas kautkaadu iemeslu deelj!
15.aprīlis 2012, 22:02 | links
 
itaalis> protams ka tumsā tik uz tausti, arī spiningojot. Esmu tur mēģinājis arī pludināt(kad vēl nespiningoju sapalus) ar maijvaboli(un citiem kukaiņiem) un mazām vardītēm, tik nekas nav sanācis. Mazie jā, bet virs 1kg tā pa tumsu nepiemānīsi, jo spēcīgā straumē notiek aizture un laikam vecam viltīgam sapalam tas raisa aizdomas :) Bet redz voblerītis novadīts 10-30cm dziļumā, ļaujot ik pa laikam tam uzpeldēt, laikam atgādina kādu slimu zivteli vai arī vardīti kas cīnas ar spēcīgo straumi. Starp citu tā pati barība bet nolikta uz grunts vairs neizraisa aizdomas un pa nakti lielu sapalu tā var viegli noķert. Tik neinteresanti un apnīk vislaik lūrēt uz jāņtārpiņu kāta spicē, turot rokas gatavībā lai zibenīgi piecirstu. Ar spinni īsā vasaras nakts paiet intresantāk :)
15.aprīlis 2012, 21:49 | links
 
Visās situācijās, protams, nevar rīkoties vienādi, katrai upei, vietai, laikam savs, bet pats pārsvarā rīkojos tieši tā, kā aprakstīju.
Par spēcīgu straumi ar izpratne katram sava, man spēcīga straume skaitās, piemēram, Amatā. Tajā pašā Stendē sapali ir tikai lielākajās straumēs, bet tāda, kā te lielākā straume, Amatā ir lēna bedre. :)
15.aprīlis 2012, 21:48 | links
 
sulla, tumsaa tikai uz tausti :) ja pludina tumsaa, tad aukla visu laiku pirkstos, lai katru siikumu jut! jaa , sapalu bariem mediibu lauks i liels, iet paari seekljiem un bedreem un nostaajaas lauka vidu, patusee un atpakalj... skats katraa gadiijumaa pa pirmo! pie mazaakajaam aizdomaam nozuud ar taadu aatrumu, ka pqat nezini kur mest...
15.aprīlis 2012, 21:39 | links
 
sragiagiaA> nu nebūs vis tev taisnība, ne katrā upē ir vienādi. Piemēram Gaujā es visai bieži esmu dabūjis smukus sapalus spēcīgā straumē ar klāru dibenu. Tiesa pa dienu lielākotiesu tādās vietās sapals nesēž, bet vasaras vakaros pirms tumsas tas mēdz apsekot diezgan lielu akvatoriju barības meklējumos. Un arī pa nakti. Gaujas lejtecē man ir viena ļoti sapalīga vieta, bet es vienmēr brīnos ko viņi tur dara un ēd, jo gultne smilšaina un praktiski tīra no akmeņiem un sakārņiem. Iespējams meklē vardītes, kas bieži ielec no pastāvā un zāļainā krasta. Dienā tur tukšums, tik vazājas pa kādam grundulēnam vai baltiņam, bet uz nakti sākas sapalu medības, blākšķinās uz velna paraušanu. Man tur patīk pludināt seklos voblerīšus, tālu gar pašu krastu, ik pa laikam uz brīdi pieturot. Savulaik mēģināju uz grunteni(vardīte vai maizes bumbulis), bet spēcīgā straume nes prom, un pa tumsu ar grunteni pagrūti pamanīt ņēmienu.
15.aprīlis 2012, 21:27 | links
 
stragia, tas ir tad kad nevar iemest? :) vai tad kad sapals barojas pusuudenii?
15.aprīlis 2012, 21:14 | links
 
un ar 012mm aulku vari iebraukt paaraakajaas auzaas, bet ja gribaas siikos vilkt tad var! extriimam 016 ir kakaraz, normaalai copei 020mm bez jebkaadaam pavadaam!
15.aprīlis 2012, 21:13 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager