Saberzē ķiplociņu ,lociņus smalki , uzkarsē olīveļļu lai burbuļo pieber nedaudz sāli .Karsto Eļļu ielej trauciņā un uzreiz ieber ķiplociņus ar lociņiem klāt . Samaisi ( jābūt daudz ķiplokiem un lokiem ) un uzreiz uz viegli apceptām eļļā mīdijām pa virsu . Kā mērcīti var izmantot majonēzi .
Es esmu tas retais Latvis kam ļoti garšo gliemeži . Ēdu viņus visādos veidos . Mīdija mūsu tirgū ir iegājusies kā vienīgā - diemžēl :(( Bet . Rudenī man uz mīdijām labi ķērās vēdzeles . Domāju ka vimbu ar varētu mēģināt .... it kā viņas barība no jūrjas jau vien ir .
Visaas upees vimba ir cauru gadu, kaada dalja paliek upee, vasaraa taas mains eedienkarti diezgan kardinaali, Ventaa eed saldu miiklu un kukuruuzu, Gaujas augstecee motili u.t.t., patiesiibaa jau neviens to vimbu nav taa kaartiigi peetijis