Es ar izmantoju ala exZivnieka sistēmu. Pavadu lieku garu: nu vismaz 70cm. Filētās strēmeles veru uz vienžubura, kuram uz kātiņa ir atskabargas, nu tā, lai viss nesabrauc vienā čupā. Vienu filejas gabaliņu uzveru uz kātiņa un otrai atstāju astīti, kura paliek karājoties. Sanāk, ka ir gan smarža, gan forma.
Ja Zanders fileju paņem, tad būs rīklē 100%, mazāk tukšo copju kā uz zivtiņas dzīvās. Esmu filējis arī plinderus, un tos ar nesmādē. Fileju mainu bieži.
Bija jau arī viedoklis (ja nemaldos, tad zandartu medniecei I.K.), ka jāliek mazs trijnieks, jo lielāka iespēja, ka ieķersies kaulainajā mutē, bet to nepiepraktizēju.
Vobšem sistēmas neatšķiras ja dzīvais vai filēja, bet gan āķis.
Es pārsvarā šamos medīju ar kur ir zuši, tāpēc vienai makšķerei lieku fileju, kur galā iekabināts naktenieks un sanāk tāda ļoti smaržīga un kustīga sviestmaize kuru nesmādē ne viens, ne otrs plēsējs.
Tas īsumā viss,
o.
5.jūnijs 2012, 09:49 |
links