Iesaku laba rezepte
Nepieciešams
1.1-2 kg zandartu fileja sagriezta 3 -4 cm gabaliņos
2.Olas 2-3 gb /tās sakuļam/
4. vidēja lieluma sīpoli 2 gb
5.Lauru lapas
6.etiķis 3-ēdamkarotes vai esence 1 tējkarote
7.pipari
8.sāls
9.Soy soce 2 ēdamkarotes/sojas mērce/
10 Milti /zivs gabaliņu apvārtīšanai
Tad kad zandarts ir sadalīts filejas gabaliņos sagatavojam to cepšanai .Sakuļam olas ieberot nedaudz sāli.Gabaliņus apvārtam miltos ,iemēcam olā un uz karstas pannas virsū /cepšanai es lietoju olīv ēļlu paredzēto cepšanai.
Kad viss ir izcepts saucu pie galda ēst gribētājus ....Ja traukā vēl ir kaut kas palicis -tā teikt ,iesprūda,tad gatavoju marinadi.:DD
Uzvāru 1 l ūdeni pieleju etķi 2 tējkarotes sāls tējkaroti cukura piparus lauru lapas ,sojas mērci.Ļauju visam brūvējumam atdzist Sagriežu sīpolu riņķīšos .Atlikušos zandarta gabaliņus kārtoju traukā pa vidu liekot griezto sīpolu Tad visu pārlej ar atdzesēto marinādi.
Brokasīs arī šādi sagatavotais zandarts tiek nolikvidēts ļoti ātri :DD
Šādu rezepti varu atļauties ,jo zandartus ķeru daudz Tiem kuriem tas trāpās nejauši un nav mērķa zivs iesaku to sālīt kā lasi