Lašveidīgo spiningošanas sāpe!

Daudzās lašu un taimiņu apdzīvotās latvijas upes....
Noteikti vajag rakstīt, jo vairāk, jo labāk :)
24.augusts 2012, 19:20 | links
 
Piekrītu juristam - ja netiek gatavots jauns likums, tad visticamāk būs tikai MK grozījumi. Palūkošos MK virzienā, kurus tur mēs varam presingot. Lai gan - visus trīs iepriekš nosauktos tēlus jāpresingo, jo vismaz divi no šiem piedalās koalīcijas padomes sēdēs, kas ir daudz varenāks p... , atvainojiet, orgāns nekā Ministru kabinets. Jo tas otrais pilda to, ko nolemj pirmais (lielās lietās, protams, ne sīkumos).
24.augusts 2012, 17:31 | links
 
Pienjemu ka te apnjemiba kaadam kko rakstiit tiem trim viiriem
(Dzintars.Zakis@saeima.lv
Ainars.Latkovskis@saeima.lv, Dzintars.Rasnacs@saeima.lv)
buus diezgan maza.. :) tapeec varbūut lai vinji izjustu sabiedriibas spiedienu, tad tik daudz kaa nosuutiit vinjiem shii formua liknku jau nu var visi! Un domaaju, ka tas liktu jau noprats, par valdosho atmosferu.
Taatad, visi kas nav aarkaartiigi slinki uz augstaak minētaam email adreseem nosuuta sekojošu:

http://www.copeslietas.lv/site/sarunas/topic/207/

var pat zem email nosaukuma - lashveidiigo spinigoshanas saape :)))
24.augusts 2012, 10:30 | links
 
ienāca prātā, ka diez vai tas būs likums - drīzāk grozījumi MK noteikumos.
24.augusts 2012, 08:09 | links
 
akcija, - tas būtu forši, - noņemt šūpiņiem āķus un pamētāt pie saeimas - panorāmai būtu ko filmēt
24.augusts 2012, 08:08 | links
 
Ātrāk par septembri tāpat neviens neko nesāks darīt, pat ja likumprojekts jau uzcepts (pamatversija). Ierastais ceļš - iesākumā to izskata (un, iespējams, pielabo) atbildīgā Saeimas komisija (šajā gadījumā varētu būt - Tautsaimniecības) un tas vēl tiek vētīts Juridiskajā komisijā (vai projekts ir saskaņā ar visiem pārējiem jau esošiem likumiem). Tad likumprojekts tiek iesniegts Saeimas prezidijam, kas to (parasti) iekļauj nākamās plenārsēdes darba kārtībā. Parastu (ierindas)likumu parlaments skata trīs lasījumos, process var ieilgt no viena mēneša līdz pat pusgadam un ilgāk, tas atkarīgs no deputātu iebildumiem un balsojuma. Nereti vispār tiek nozūmēts atbildīgās komisijas atvilknēs (kā gadījumā, par ko tiesās Vinetu Muižnieci),ja komisija redz - neizdosies to izstumt cauri.
Ieteikums. Vajag spiest, pirms tā putra sākusi vārīties, uz tiem pozīcijas (opozīcija, kā vienmēr, jau bļaus pret likumu) deputātiem, kas paši kaislīgi copmaņi. Par visiem nezinu, bet ļoti kaislīgs copmanis ir Vienotības frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis (viens no ietekmīgākajiem cilvēkiem valstī likumdošanas jautājumos). Arī viņa partijas biedrs un komisijas vadītājs Ainars Latkovskis ir copmanis un samērā kārtīgs vecis. Saeimas sekretārs Dzintars Rasnačs ir copmanis. Par pārējiem pie izdevības painteresēšos (kādreiz parlamentā bija un izbija coomanis Kiršteins). Ja šos izdodas apstrādāt, un viņi jūt sabiedrisku spiedienu (nevis savu personisku viedokli pauž), tad divas no trim koalīciju veidojošajām partijām - Vienotība un nacionāļi nobalsos pret, prodžekts ielidos atejā.
Še kur adreses, rakstiet personiski:
Dzintars.Zakis@saeima.lv
Ainars.Latkovskis@saeima.lv
Dzintars.Rasnacs@saeima.lv
Kad likumrojektu skatīs pirmajā lasījumā, var paskandalēt pie Mērkaķu būra, vai ta copmaņi sliktāki par sorosa ķepā rāvējiem? Pieteikumu piketam (ja būs gribētāji) apsolos Rīgas Domē iesniegt (termiņš - ne vēlāk kā 10 dienas pirms notikuma), tā kā varam kastroļus pagrabināt un deputātiem pa logiem vizuļus degunos sasvaidīt, būtu tik gribēšana.
24.augusts 2012, 05:31 | links
 
Pumpainie nārsto 2 nedēļas a ķert nedrīkst 3 mēnešus! Kur loģika? Smiekli nāk:D
24.augusts 2012, 01:30 | links
 
Ejam tik makšķerēt un nerunājam lieki! Būtu priecājušies, mazāk tautas būs pie ūdeņiem un varēs netraucēti spiningot! :)
24.augusts 2012, 01:28 | links
 
nju nezinu, neesmu speciāli skatīijies, - pirmajā bridī liekas, ka pirms pieņemšanas kaut ko var ietekmēt tikai caur sabiedriskajām organizācijām un mēdijiem.
24.augusts 2012, 00:18 | links
 
Par ko jāvāc paraksti?nedaudz pieklibo man zināšanas šajā jomā no juridiskās puses.. Ja savāksim to parakstus, tad ko varēs? iesniegt likumprojektu kungiem uz iskatīšanu? vai tikai ierosināt referendumu par likumu? :) un vai, lai vāktu parakstus nav jābūt gatavam jau kaut kādam projektam par ko tie tiek vākti? ..jo doma nav slikta.. man arī šis regulējums kaut kā ne visai.. ja kāds varētu no juridiskā viedokļa paskaidrot detalizētāk, tad varētu varbū arī iespringt..
23.augusts 2012, 01:31 | links
 
Sviests, jūrā zvejnieki lašus un taimiņus pie upju grīvām ķer lielos daudzums, bet mums aizliedz 3 mēnešus makšķerēt Latvijas skaistākajās upēs. Par zivju paturēšanu vispār nerunāsim.
22.augusts 2012, 12:40 | links
 
Mums jau Latgalē daudz kas pat no copes priekiem nespīd, kas Jums pie Rīgas - zuši, laši, taimiņi, jūras asari, vimbas. Nu bet es personīgi īpaši neskaužu, bet apbrīnoju Jūsu tieksmi un spējas upurēt savu laiku, lai piekrastes zvejnieki varētu nopelnīt. Runa ne tikai par lašiem, zušus ar izkāsīs ātri vien - kas gan atgriezīsies, ja ceļā uz nārstu tos satvarstīs murdos?
Jūras zvejnieki ir ļoti saliedēti un slīpēti, nebļauj , negaužojas forumos kā mēs, bet metodiski strādā likumu rāmjos un lobē atklāti, publiski savu interesi. Pamato savu patiesumu ar VZP pētījumiem, utt.
22.augusts 2012, 12:21 | links
 
Es laikam pat nemēģināšu komentēt šo visu... nu ko atgriežamies 90.tajos, būsim atkal maliķi.
22.augusts 2012, 09:55 | links
 
Izskatās,tas ir tikai sākums.Mērķiis-visa valsts ir liels dabas liegums.

http://www.varam.gov.lv/lat/aktual/preses_relizes/

20.08.2012.

1.1.1. Ministra E.Sprūdža šī brīža prioritāte ir kvalitatīvs NAP2020
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs par savu šī brīža prioritāti izvirza kvalitatīva Nacionālās attīstības plāna 2014. – 2020.gadam projekta (turpmāk – NAP 2020) sagatavošanu. Tāpēc ministrs tuvākajā laikā turpinās intensīvu darbu pie viņa vadībā sagatavotās un pagājušajā nedēļā sabiedriskajai apspriešanai nodotās vīzijas

„Ekonomiskā izrāviena vadmotīvs: Latvija 2020.gadā – zaļākā valsts pasaulē”.
22.augusts 2012, 09:13 | links
 
Aizliegts.
9.20. lai nodrošinātu lašveidīgo zivju sugu aizsardzību, no 1.oktobra līdz 31.decembrim:

9.20.1. makšķerēt Amatā – no ietekas Gaujā augšup pret straumi līdz ūdenskrātuves aizsprostam Kārļos, Amatas baseina upē Kumadā, Braslā – no ietekas Gaujā augšup pret straumi līdz Braslas HES aizsprostam, Lenčupē, Lojā, Strīķupē, Līgatnē, Raunā, Raunas baseina upēs – Raunī un Vaivē – no ietekas Raunā augšup pret straumi līdz Vaives dzirnavu aizsprostam;

9.20.2. makšķerēt Gaujā ar mākslīgo ēsmu un ēsmas zivtiņām;

9.20.3. atrasties ar makšķerēšanai un zvejai sagatavotiem makšķerēšanas un zvejas rīkiem uz tiltiem pār Gauju, ūdenī vai krastā tuvāk par 20 metriem no krasta līnijas 100 metru augšpus (pret straumi) un 100 metrus lejpus (pa straumi) šiem tiltiem, kā arī zem tiltu konstrukcijām un ūdenī;

9.21. dabiskajās ūdenstecēs un ūdenstilpēs nodarboties ar zemūdens medībām un atrasties ar zemūdens medību rīkiem ūdenī vai krastā tuvāk par 20 metriem no krasta līnijas (izņemot ūdenstilpes, kurās saskaņā ar normatīvajiem aktiem par licencētās amatierzvejas – makšķerēšanas – kārtību ir izstrādāts licencētās makšķerēšanas nolikums un tajā ir paredzētas zemūdens medības);
22.augusts 2012, 09:03 | links
 
makšķerēšanas noteikumi it kā nav mainīti, nesapratu vienvārdsakot.
21.augusts 2012, 23:23 | links
 
cilvēks melo, slikti , saka taisnību, ar nav labi, aizmiedzam acis un metam akmeni:)
21.augusts 2012, 23:04 | links
 
Varēja jau to liegumu taisīt līdz 21.12.2012:)))
21.augusts 2012, 18:04 | links
 
Un Gaujā GNp teritorijā liekas, ka sākas ar ātrāk no 15. septembra:))
21.augusts 2012, 17:05 | links
 
KO!? Liegums līdz 31.decembrim? Tad droši var lielajam maliķu pulkam pievienot vēl vienu-tobiš mani!
21.augusts 2012, 13:37 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager