Desu būves rezepte :))
10 kg cūkgaļas (lāpstiņa, krūtiņa), sāls, 5 ķiploka galviņas, 5 tējkarotes piparu, 10-15 karotes malti sarkanie pipari-paprika
Gaļu tikai svaigu no tirgus vai mājās kautu,neder saldēta.Gaļu gabalojam vai maļam caur rupjo gaļmašīnu sietam jābūt ar 8 mm caurumiem /ne mazāk/ Liesās un treknās gaļas attiecībai jābūt proporcijā 7:3 Gatavo malumu, nokaisam ar daļu no specijām un samaisām, pagaršojam, ja ir vajadzība liekam klāt vēl sāli Pēc pareizās garšas un aromāta iegūšanas masu samaisam pilnīgi .
Ar gatavo gaļas masu pildam sagatavotās zarnas . Es pildu desas ar gaļas mašinas palīdzību caur speciāli šim gadījumam izgatavotu uzgali. Iepildītās desas uzkaru uz diennakti vēdināmā telpā
Nākošā dienā kurinu auksto kūpinātavu un lieku desas iekšā Kūpinu ar ābeli Process iklgst diennakti Ar karstumu neforsēju. Var izmantot ķirsi un plūmi -desas būs sārtas un smeķīgas
P.S ja desas taisu vasarā faršam pieleju klāt nedaudz spirta -tas aiztur skābšanas procesub Vēsā laikā tas vairs nav vajadzīgs
10 kg cūkgaļas (lāpstiņa, krūtiņa), sāls, 5 ķiploka galviņas, 5 tējkarotes piparu, 10-15 karotes malti sarkanie pipari-paprika
Gaļu tikai svaigu no tirgus vai mājās kautu,neder saldēta.Gaļu gabalojam vai maļam caur rupjo gaļmašīnu sietam jābūt ar 8 mm caurumiem /ne mazāk/ Liesās un treknās gaļas attiecībai jābūt proporcijā 7:3 Gatavo malumu, nokaisam ar daļu no specijām un samaisām, pagaršojam, ja ir vajadzība liekam klāt vēl sāli Pēc pareizās garšas un aromāta iegūšanas masu samaisam pilnīgi .
Ar gatavo gaļas masu pildam sagatavotās zarnas . Es pildu desas ar gaļas mašinas palīdzību caur speciāli šim gadījumam izgatavotu uzgali. Iepildītās desas uzkaru uz diennakti vēdināmā telpā
Nākošā dienā kurinu auksto kūpinātavu un lieku desas iekšā Kūpinu ar ābeli Process iklgst diennakti Ar karstumu neforsēju. Var izmantot ķirsi un plūmi -desas būs sārtas un smeķīgas
P.S ja desas taisu vasarā faršam pieleju klāt nedaudz spirta -tas aiztur skābšanas procesub Vēsā laikā tas vairs nav vajadzīgs
29.augusts 2012, 23:02 | links