Karpa etiķī un alū
jābūt
• 1-1,5 kg karpa
• 1 1/4 glāzes etiķa
• 1 glāze alus
• 2 ēdamkarotes panējamoi sausiņu
• 1 ēdamkarote kausēta sviesta
• 0,5 citrona cedra
• 2 krustnagliņas
• pipari sāls cukurs
Gatavojam
sagatavojam zivi ,sagabalojam gabalos, sālam piparojam. Gabalus liekam emaljētā traukā , pievienojam krustnagliņas un ieliet etiķi pēc garšas. Liekam uz stundu vēsumā , laiku pa laikam gabalus traukā apgrozam .Citā traukā ielejam alu , kausēto sviestu, zivs gabalus aplejam ar marinādi, ieberam rīvmaizi un cukuru . Uzliekam vāku un vāram zivi. Kad gatavs izliekam zivs gabalus uz paplātes, izveidojošā buljonā ierīvējam citrona cidru /rīvēta miza/ , šķidrumu uzvāram un gabalus liekam uzvārītajā buljonā . Un tad atlikušu alu liekam sev priekšā un ēdam to visu nost :DDD
3.septembris 2012, 23:11 |
links