Iznāca iegādāties iepakojumu ar svaigu nesālītu siļķi Veikala sālījums man neiet pie dūšas tāpēc iesaku izmēģināt šo -būsiet apmierināti....:DD
Iesākumam nopērkat 1 kg siļķes ja iepatiksies apjomus var palielināt Sastāvdaļas rakstu ņemot no 1 kg siļķu
Siļķe (svaiga vai saldēta) – 1 kg
sāls – 3 ēdamkarotes
cukurs – 2 tējkarotes
Citronskābe – ½ tējkarotes
Melnie pipari (zirnīšos) – 3-5 gb.
Smaržīgie pipari – pēc garšas
Sinepju graudi – pēc garšas
Масло растительное – по вкусу
Uzvārīts ūdens (atdzesēts) – ½ litra
Sagatavošana:
1) Siļķe.
Protams, vajag sagatavot zivis. Ja tā ir saldēta atkausējam , zivis ķidājam nogriežam galvu asti spuras ļoti kārtīgi iztīram
2) marināde.
Atdzesētajā ūdenī beram sāli, cukuru un citronskābi .Visu ļoti cītīgi maisam līdz visi komponenti ir izšķīduši.
3) Sālīšana.
Ar marinādi aplejam sagatavotos siļķu rumpīšus un liekam ledusskapī uz diennakti
Nākošajā dienā /kad ir 24 stundas pagājušās/, ņemam siļķes rumpīšus no marinādes ārā un mazgājam zem auksta tekošā ūdens
Pēc tam griežam siļķi gabaliņos /tādos lai uzdurti uz dakšiņas der vienai zakuskas reizei/ un liekam burciņā Pēc katras kārtas liekam starp gabaliņiem abu veidu piparus.Kad tas ir izdarīts visu aplejam ar augu eļļu /es lietoju olīveļļu/
pa pirmo :DD
Iesākumam nopērkat 1 kg siļķes ja iepatiksies apjomus var palielināt Sastāvdaļas rakstu ņemot no 1 kg siļķu
Siļķe (svaiga vai saldēta) – 1 kg
sāls – 3 ēdamkarotes
cukurs – 2 tējkarotes
Citronskābe – ½ tējkarotes
Melnie pipari (zirnīšos) – 3-5 gb.
Smaržīgie pipari – pēc garšas
Sinepju graudi – pēc garšas
Масло растительное – по вкусу
Uzvārīts ūdens (atdzesēts) – ½ litra
Sagatavošana:
1) Siļķe.
Protams, vajag sagatavot zivis. Ja tā ir saldēta atkausējam , zivis ķidājam nogriežam galvu asti spuras ļoti kārtīgi iztīram
2) marināde.
Atdzesētajā ūdenī beram sāli, cukuru un citronskābi .Visu ļoti cītīgi maisam līdz visi komponenti ir izšķīduši.
3) Sālīšana.
Ar marinādi aplejam sagatavotos siļķu rumpīšus un liekam ledusskapī uz diennakti
Nākošajā dienā /kad ir 24 stundas pagājušās/, ņemam siļķes rumpīšus no marinādes ārā un mazgājam zem auksta tekošā ūdens
Pēc tam griežam siļķi gabaliņos /tādos lai uzdurti uz dakšiņas der vienai zakuskas reizei/ un liekam burciņā Pēc katras kārtas liekam starp gabaliņiem abu veidu piparus.Kad tas ir izdarīts visu aplejam ar augu eļļu /es lietoju olīveļļu/
pa pirmo :DD
10.septembris 2012, 20:19 | links