Zivs cepta sāli
Ekselents paēdiens un ja vēl negribās mocīties ar stāvēšanu pie pannas ;DD - Rezepte vienkārša bet ļoti garšīgi! Kur fīča?: sāls uzņem mitrumu un kļūst par čaulu zivs gatavošanai savā sulā, tā savukārt veido vidū vakumu un saglabā visus zivs aromātus un sulu. Pie tam zivs nekad par sāļu nebūs
Produkti (5 porcijām)
Zivs vēlams jūras ,bet ja nav der upes (asaris zandarts breksis u.t.t.) no 1-2 kg
Sāls – 1,3 kg
Olas baltums no 4 olām
Timiāns – ½ buntīte
Citons-½
Pētersiļi – ½ buntīte
Lauru lapas – 4 gb.
Liekamies klāt gatavošanai:DD
1. Uzkarsējam cepeškrāsni līdz 230*C. Zivi notīram nomazgājam nosusinām salvetē
2. Lielākā bļodā sajaucam sāli, olu baltumus un un timiana lapas. Tad izklāt masu uz paplātes dibena 1,5 cm biezā slānī
3. Izklājam grieztas citrona šķēlītes , timiāna lapiņas, pētersiļus un lauru lapas. Pārpalikumus droši varat sastumt zivs vēderā
4. Liekam zivi virsū uz izliktajiem našķiem un apberam ar atlikušo sāls un olas baltuma maisījumu. Zivs ir jānosedz pilnībā -asti var atstāt nenosegtu
5. Zivs gatavojas 30-45 minūtes (15 minūtes uz katriem 450 gramiem zivs svara).
6. Izņemiet paplāti ar gatavo zivi un dodat tai atdzist 5 min. Akurāti bet stingri sasitat čaulu un ar karoti noņemat lieko sāli nost no zivs. Pārliekam zivi uz koka dēlīti.
7. Sākot no astes ar otru roku pieturot zivi noņemam zivs ādu nost, centieties nesamaitāt zivs gaļu. Es parasti gaļu noņemu no kauliem un tad saucu mājiniekus uz sliņķu zaceni :DD
16.septembris 2012, 19:07 |
links