Lašveidīgo spiningošanas sāpe!

Daudzās lašu un taimiņu apdzīvotās latvijas upes....
SAKIET,KĀDU NAUDU UN KAM VISPĀR IENES SALACA? ja tikai par licenzēm,tad īpaši bagāts jau nu tur neviens nepaliks.
Esmu dzirdējis par mistiskām Eiropas naudām(200 000Ls),kas tiek piešķirtas lašu nārsta vietu ravēšanai,un kuras pazūd nezin kur(bet varbūt tās ir tikai baumas)
17.oktobris 2012, 13:32 | links
 
:)))) žetons usim.

PS. Vakar 25 km pa upi, vienīgā satiktā laiva naktī - kolēģi no policijas.
17.oktobris 2012, 13:25 | links
 
nu ja, tiklīdz kā kāds inspektors sāk runāt par savu ieguldijumu resursu sargāšanā, pieminot zvejnieku kontroli. to noieta tirgu un Dārziņu uzraudzību saruna pāriet vispārīgā tērzēšanā par valsti, abreni un citiem saistošiem jautājumiem:)
17.oktobris 2012, 13:22 | links
 
Ne tikai Dārziņi, tā pati Salaca. Neizskatās ka tur kāds būtu gatavs atteikties no tās naudiņas ko ienes Salaca. Un jo vairāk naudas ienesīs jo mazāk kāds gribēs viņu zaudēt. Kurš gan grib atteikties no naudas neko nedarot?
17.oktobris 2012, 13:17 | links
 
Mjā, Micuk, Dārziņi kā pārbaudes akmens jebkuru konceptu nonesīs...
17.oktobris 2012, 13:10 | links
 
unik, micuk - ko sakāt par sabiedrisko darbu pie upes kā naudas ekvivalentu?

Akmens_Viesis, 17.oktobris 2012, 12:37


Vai sabiedriskajiem inspektoriem atļauts

''pacopēt laikā, kad svaigais ienāk no jūras'' ?
17.oktobris 2012, 12:49 | links
 
Akmens_Viesi, ideja jau ir laba. Bet tur kur varēs nokās lielo $, tur diez vai visi gribētāji tiks cauri ar sabiedrisko darbu. Iedomājies visi tie simti Daugavas cemerētāji un spiningotāji iet pastrādāt, un tad dodas plecu pie pleca ķert savu dienišķo lasi. Gribētu es redzēt kurš tādu naudas kāsienu gribēs palaist garām.
17.oktobris 2012, 12:43 | links
 
unik, micuk - ko sakāt par sabiedrisko darbu pie upes kā naudas ekvivalentu?
17.oktobris 2012, 12:37 | links
 
Mans maks nav no biezajiem, taču noteikti izmantotu iespēju pacopēt par naudu laikā, kad svaigais ienāk no jūras. Būtu cita attieksme. Ja licenci nopērc, mauc no gaismas līdz gaismai, tā, lai kādu laiku negribas ;)

Šobrīd ne pašam, ne Sašam...
17.oktobris 2012, 12:25 | links
 
moins.

Zivjveidīgo lašu problēmas pārņemušas mūsu Dievzemīti..:)
16.oktobris 2012, 23:38 | links
 
Unikis, ir mums ne viens vien tādas sakārtošanas gribētājs. Tikai ir viena problēma. Copēt varēs tikai izredzētie, kuriem ir gana dziļi maki.
16.oktobris 2012, 21:58 | links
 
tik tiešām, - pavisam nedaudz sasālīts
16.oktobris 2012, 19:12 | links
 
Drusku sālītis uz brūcītēm- skaista filmiņa, kā Lielbritānijā oktobra otrajā pusē tiek copēti laši:

Pirmā daļa: http://www.youtube.com/watch?v=tDcbksbp8hs&feature=relmfu

Otrā daļa: http://www.youtube.com/watch?v=GSoihfWedwE&feature=context-shows&list=SL

Kāpēc pie mums tā nevarētu sakārtot?!

Pie video neļauj pievienot.
16.oktobris 2012, 17:22 | links
 
Aaa un veel .sapratu ka taimju/lashu laikaa Gaujaa varu kautvai uz taarpu ar grunteni seedeet...a ja panjem taimis?? Nu jaa jailaiž valjaa ,bet patraumee jau to zivi.
22.septembris 2012, 11:32 | links
 
Sveiki ,vēlējos uzzināt vai taimis grābj vizuli -tieshi- nārsta laikā??? Protams nedomāju tad viņus ķert...Gribu vienkarshi zinaat kpc tieshi nedriikst spiningot taimju laikaa-tapeec ka var aizcemeeret vai noķert? Esmu dzirdējis dažādas versijas...
++Ari par lasi esmu dzirdējis ,ka vizuli vinsh grabjoot ,itka baidoties no taa ,bet kaa tad ķer ar musinmakskeri?? Lasis (baidaas no mushas ,vai? ;d
p.s. piedodiet ja ne pa teemu ,tgd kko rakstu ;D
22.septembris 2012, 11:27 | links
 
Nu ja jau viss pa ķeksi,tad ko ņemās kā jau te kādreiz tika teikts ,,tirliņi" tādi.Ņem spini un velc lasi,a zvejnieki sagūstīs,noslauks un valsts atjaunos,pietiks i copmaņiem,zvejniekiem un pa to burzmu arī brakaniem un vēl pie upes dzīvojošiem,jo arī tiem senči izsenis ir lašus mucām sālījuši!!!:)))Ziemā asari ar ikriem,pavasarī vimbas ejot uz nārstu,līņi vēl neiznārstojuši aprīlī,maijā un jūnijā,citas zuves mūsu rokām tiek ķerti...a tas ixņa,bet te cepiens...LASIS...!Kā sacīt jāsaka,paskatīsimies tālāk pa degungalu,jo neviens jau nav ,,balts un pūkains"!:)
19.septembris 2012, 08:54 | links
 
Imations, jūras pusē zvejniekiem būs cits viedoklis par roņiem :)

Bet par tīklu pie "Koka" vienīgais cepiens, Brusi - ka neinformēja sabiedrību. Protams, pie iespējas pārčekosim, vai pie tā visa nekarājas vēl 17 nesaskaņotu murdiņu.
19.septembris 2012, 08:30 | links
 
varbūt vajag mēģināt noformulēt domu un salasīt @ tos 10 000 atbalstītājus līdzīgi kā ar fotoradariem
19.septembris 2012, 07:53 | links
 
Ko jūs te uz roņiem mucas ripināt, tie zvēri ir aizsargājami un apēd tikai ap 15 kg. zivis dienā galvenokārt "taukainās" zivis (skumbrija, lasis, siļķe, forele, taimiņš, bute). Bez tam viņu nav tik daudz caurmērā pie Duntes no trijām reizēm iebraucot jūrā divās noteikti roni ap 500 m-1 km robežās no krasta var redzēt, dažreiz divus.
18.septembris 2012, 22:42 | links
 
Šis ,,lašu slaucamā sēta,, gadījumā nav nelegāls zvejas rīks?Un vai visas likumā noteiktās prasības tiek ievērotas?Varbūt pirms uzsākt kādas darbības varētu arī iepazīstināt iedzīvotājus ar
konkrēto zivsaimniecības programmu vai projektu?

12. pants. Zveja īpašos nolūkos un zinātniskās izpētes nolūkos

(1) Zveju īpašos nolūkos (zivkopība, aklimatizācija, kontrolzveja, melioratīvā un cita veida zveja) un zinātniskās izpētes nolūkos veic, pamatojoties uz institūtā un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā saskaņotiem ūdenstilpes ekspluatācijas noteikumiem, zivsaimniecības programmām vai projektiem, kas pamatoti ar zinātniskām rekomendācijām, kuras nosaka šādas zvejas nepieciešamību. Zivsaimniecības programmas zvejai īpašos nolūkos un zinātniskās izpētes nolūkos, kuras saskaņā ar zinātniskām rekomendācijām paredzēts veikt institūta darbības un funkciju nodrošināšanai, papildus saskaņo ar Zemkopības ministriju. Zvejai īpašos nolūkos atļauts izmantot tikai konkrētajā zivsaimniecības programmā vai projektā paredzētos zvejas rīkus programmā vai projektā paredzēto zivju sugu ieguvei. Veicot šādu zveju, ievēro atbilstoši zvejniecību regulējošiem normatīvajiem aktiem noteiktos aizliegumus attiecībā uz projektā vai programmā neminētu zivju sugu ieguvi.
18.septembris 2012, 22:21 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager