Gauja

Sazaans,

Vēl pasapņo par zivju ceļu uz Rīgas HES, ko par ES naudiņu varētu mierīgi uztaisīt, nevis to ES zivsaimniecības fondu naudu izmētāt pa pierīgas pašvaldībām rotaļu laukumus būvēt (reāls fakts Stopiņu novadā)
9.oktobris 2012, 15:03 | links
 
Usis

Ne jau trisžuburnieki ir pie vainas ka pilni tirgi ar lašiem. LV kontroles mehanizms ir tikai makšķerniekiem, kuri ķer savam vajadzībam. Padoma par tām n... tonnam nelegalo lašu, kurus piemēram noķer Daugavā, it kā licencētie zveinieki slaukšanai un par tiem miljoniem ikru, kurus aizskalo Rīgas hes palaizot turbīnas, no tiem lašiem kas tiek pameņģēties līdz hesam. Ta kompensacija ko Latvenergo maksā ir smieklīga. Un tas ir tikai par Daugavu... Ja nebūtu šādu nelegāli - legali noķerto tonu lašu, mēs visi varētu mierīgi pirkt licences pa 2Ls un katram maksķerniekam būtu lasis... Nevajadzētu debīlus liegumus un citas figņas, kas saucas mēs darām, bet ko... paši nesaprotam.
9.oktobris 2012, 14:46 | links
 
zarazas kungs iesaka tautu mācīt efektivi copēt, tobiš ,jo vairāk noķer, jo mazāk patur, kā saka krievs- ot žiru besitsa:)
pagaidām vieni no pirktākajiem āķiem 3-5/0 trīsžuburi, arī gana efektīvi un efektīgi:)
9.oktobris 2012, 14:34 | links
 
Raih, taa arii ir, jo ES valstiim sodu politika ir pielaagojama ES direktiivaam.Taapat ir LV, kas skaitaas vienaa no pirmajaam "apziiniigo" valstu sarakstaa.
9.oktobris 2012, 14:30 | links
 
Norvēģijas laša vairumcena ir pietiekoši zema, lai nedaudz vairāk paspaidot LV vietējo nelegālo rūpalu, tas veikli pārslēgtos uz norvēģi.
Vajag tikai politisko gribēšanu kādam tur augšā lietas sakārtot (starp tiem kurus paši ievēlam), kā arī represīvās institūcijas pārtikas aprites kontrolei mūsu valstī pietiek.

Tos kas gribēs par 10LVL makšķerēt veselā valstī jāapbēdina, turpinot tā apsaimniekot ūdeņus, ilgtermiņā mērķa zivs būs karūsa.

Nevajag izdomāt divriteni: Polija, Slovākija, Skandināvija visur ir zivis un darbojas LM, un tas prieks nav dārgs pēc paša pieredzes.
9.oktobris 2012, 14:29 | links
 
usis
:))) Labi teikts-tā viš i ...
Ja tā globāli,tad mūsu pamatīgi iečakarēto valsti var izglābt tikai ar riktīgi policejiskām metodēm,ar drastisku kontroles-represiju sistēmu. Kā Singapūrā-nometi izsmēķi uz zemes-500Ls!Narkotikās-nāvessods!Un ticiet-darbojas:) Nupat biju Gruzijā-tur narkotiku un kriminalitātes praktiski vairs vispār nav-bet tas viss tikai ar nežēlīgām represiju metodēm un ilgiem cietumsodiem. Arī mums citas izejas nav-visās jomās... Slikti ir tikai tas,ka tādas metodes parasti neiet kopsolī ar demokrātiju un cilvēktiesībām-robeža šeit ir baigi slidena
9.oktobris 2012, 14:24 | links
 
usis! Tu laikam esi viss pareizākais Latvietis!!! ;) Nekur neko lētāku nemeklē, neko pretlikumīgu nedarai - Svētais!!! :)))
Nekā personīga man pret Tevi nav - ņe v abidu!!!
9.oktobris 2012, 14:21 | links
 
viss ir pareizi, vajag pētīt, noskaidrot uttutjp , un pēc tam no darba brīvajā brīdī ar tīru sirdsapziņu aizlaist uz copi, ar kontrabandas jeb nokumuņizdītu degvielu:)
9.oktobris 2012, 14:15 | links
 
raihs...

Vai dēļ bargiem sodiem nav iespējams nopirkt zālīti un citas narkotikas?
Ar šādu represīvu pieeju var pacelt cenas un padarīt
maliķu zivis mazāk pieejamas plašiem iedzīvotāju slāņiem... Respektīvi pārceltu kreisās zivis no plaša patēriņa preču segmenta uz luksuss segmentu :) Tas arī, protams, ir rezultāts...
9.oktobris 2012, 14:07 | links
 
Mainīsies pārdoto zivju daudzums... Kas arī ir mērķis. Būs arī bailes riskēt, jo zivs nav cigaretes kuras var ilgstoši kvantumos uzglabāt. Visi bija pret bargiem sodiem braucot šmigā... Rezultāts acīm redzams. Lai iedotu kukuli, vajag būt ļoti bagatam... Ja pieņemtu šādus mērus, tad ari lielakais vairums baidītos ņemt maz, bet daudz iedot nevar, jo tas nav tāds bizness... Parēķiniet, cik būtu sods par nelegālu lašu tonnu, ja piemērotu tādus pasus sodus, kā pret makšķernieku... Pieprasījumu izskaust nevar, tas ir tāpat ka ar nelegālo alkaholu. Ir "točkas", ir kas pērk, bet apgrozījums ir mazaks nekā bija agrak "spirt, vodka, sigareti"...
9.oktobris 2012, 14:06 | links
 
Nu nē-par to pieprasījuma-piedāvājuma attiecību-ja es gribu uzpīpēt zālīti,bet man jāriskē tikt aiz restēm,ja nopirkšu vairāk par gramu-zini-es baigi padomāšu.
Tāpat ar pircēju(uzpircēju)-ja viņš zinās,ka katrs lasis var izmaksāt 500Ls + 500Ls par katriem 100g ikru,tad viņš arī krietni vien padomātu,jo viena tāda lašumamma pēc maniem aprēķiniem viņam varētu izmaksāt kādus 11000-12000Ls.
Varbūt tiešām,lai nebūtu tukša muldēšana, mēs varētu papētīt to lietu-kurš kontrolē,kāpēc nekontrolē,un ko tur lietas labā var darīt?
9.oktobris 2012, 14:01 | links
 
Sazaans...

Cīnīties ar maliķi un tirgotāju izmantojot arvien represīvākas metodes būtu labi, taču tā ir cīņa ar sekām... Tirgus likumus neapčakarēsi - ja būs pieprasījums, tad būs piedāvājums... Kamēr mēs paši (sabiedrība) būsim gatavi "pa lēto" pirkt kreisās zivis, tikmēr nekas nemainīsies...
9.oktobris 2012, 13:44 | links
 
Ar attiecīgu samaksu un pazīšanos nokārto visu. Ņem ciet tos, kas nedalās vai arī sākt uzdarboties pārāk nekaunīgi. Ieslidina pāris lašus attiecīgajās kabatās un arī Latvijas lasis kļūst par Norvēģijas iedzimto, kurš iepeldējis ar kādu kuģi.
9.oktobris 2012, 13:44 | links
 
andriskkk
Tā domāja savā laikā arī slavenie kontrbandas vistu kaju tirgotaji. Tikai nez kādēļ viņus paņēma aiz tās vietas, uz kuras sēž... Nevajag kontroles mehānizmu nodot nepareizajās rokās. Un daudz grūtāk kādam būtu kaut kur pazvanīt, ja piemeram uzpircējam draudētu par katru lasi tads pats sods, kā piemeram makšķerniekam. Kas attiecās par dokumentāciju, tad patreiz ir pietiekami liela kontrole importa - eksporta jautajumos. Tas nav izrakstīt kreiso pavadzīmi.
9.oktobris 2012, 13:40 | links
 
Sulla...

Par ārzemēm viss nav tik vienkārši... Kāpēc tur viss ir sakārtots, ir daudz zivju utt.?
Manuprāt galvenie iemesli ir banāli un nav nekādā mērā saistīti ar biznesu, akvakultūras atražošanu vtml.:
1. Makšķernieku īpatsvars ir krietni mazāks nekā LV
2. Daudzviet pašu ķertas zivis nēēd vispār (vismaz saldūdeņu zivis)
3. Maliķošana nav attīstīta, tā kā nav noieta

Ja LV pēkšņi makšķernieku skaits samazinātos par procentiem 80 un vairums tautas pēkšņi sāktu ēst tikai jūras zivis, tad visas problēmas pašlikvidētos... Kā teica krievu miliči "Ņet tela, ņet ģela" :)
9.oktobris 2012, 13:35 | links
 
Ja būtu tik viegli izkontrolējams, tad jau sen būtu kontrolējuši. Mums ir milzīga problēma - korupcija un pazīšanās. Tiklīdz sāks kontrolēt - laši būs no Norvēģijas (pēc papīriem - samaksāts un smuki viss sakārtots) un zvans no augšas, lai liek mierā ne pie kā nevainīgos tirgotājus. Ja viss būtu tik viegli kā pirmajā mirklī liekas, tad mēs dzīvotu utopijā, bet diemžēl mūsu utopija ir ar lauztu sprandu.

Nosodīt var kaut kādas sešķorkas mazās bodītēs, bet tas neko neapstādinās, kamēr lielie turpinās darboties ar plašu vēzienu.
9.oktobris 2012, 13:34 | links
 
Prātīga doma-un ļoti viegli izkontrolējams pasākums.
9.oktobris 2012, 13:29 | links
 
Visa problēma ir tā, ka jacīnās butu ar tirgotaju, nevis ar zveinieku vai makšķernieku... Kādeļ makšķerniekam liek virsū n-tos simtus latu sodu par nospiningotu lasi, bet uzpircējam par nelegalu lašu tirdzniecību nav nekas. Brīvi tirgo... Tad vajag vienkārši pastiprināt lašveidīgo iepirkumu uzraudzību. Līdz ar to, ja nevarēs brīvi tirgot un par to draudēs bargi sodi, neviens neriskēs uzpirkt...
9.oktobris 2012, 13:23 | links
 
Sulla:)
Persōnīgi es pat ārzemēs netiecos copēt LM vietās.Jo tur ari ir vietas kur NAV LM!!!Naudiņu tērēju tik ceļam,uzturam un dzīvošanai.Tākā nevajag te pasniegt ka visi brauc uz ārzemēm copēt LM vietās .kurās atstāj savu piķi!.Par bāleliņu "badīgumu" visās lietās un vietās nemaz neizteikšos.Jo dēļ šī dažu labu netikuma pat ārzemnieki uz mums raugās galīgi badā nomocītiem ļautiņiem.Žēl bet FAKTS!
9.oktobris 2012, 13:06 | links
 
Nu ko es teicu, sākas vecā dziesma: mūsu īpašā grūtgalvīšu valsts kur neko nevar, nekas nesanāk un nav vērts pat mēģināt, un pārējās "citas" valstis ES uz kurām mēs braucam tērēt naudu un kur prātīgāki cilvēki visu sakārtojuši. Jā..
9.oktobris 2012, 13:01 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager