Bārtas upe

Liepājas rajona lielākā upe, kuras lomi arī nav tie sliktākie (vēdzeles, vimbas, līdakas, asari). Būsim atsaucīgi, un laicīgi uzzināsim, kas darās Bārtas upē.
un kā domā, dzīvo zivtiņu viņš arī grābj?
4.novembris 2012, 23:10 | links
 
Redzot kā nostrādā mākslīgā ēsma, pieļauju, ka "dzīvā" dotu vēl pārliecinošākus rezultātus...tāda doma ir, bet to knifu mēģināšu uz pavisam maziem džigiņiem (tjipa, mormenēm), lai piemānītu baltās zivis. Patreiz asaris ir ļoti aktīvs, cope, ja pareizi izspēlē, ir gandrīz uz katru metienu, līdz to vietu paretina...bet mēģinājums noteikti būs, pašam tak arī ir interesanti...;)
4.novembris 2012, 22:14 | links
 
Flakais, Tu pamēģini ne mākslīgo slieku ar to Megastariku, bet uzkabini riktīgu slieku, lai plivinās! Es savulaik Kanādā Simcoe ezerā tā dropšotoju. Asari vilkās kā datorspēlē, vieglākajā līmenī! Ne atkauties! ;)
4.novembris 2012, 22:00 | links
 
Tikko no Bārtas. Vietas tās pašas, laika apstākļi tie paši, metode tā pati - MJ. Tikai šodien nedaudz pamainīju mānekļus, no "čeburaškas" pārslēdzos uz džigu ar stacionāro āķi. Ēsmas imitācijai izmantoju pirms diviem gadiem pirktus e-bajā slieku atdarinātājus. Visu to ieziedu ar Megastariku, tā teikt pārliecībai. Un viss notikās- vesels lērums ar asariem atkal neatteicās no piedāvātā mānīgā kāruma. Arī kopējais asaru kalibrs šodien atzinīgi vērtējams - lielākie 490, 500, 600 un 810 g (mans personīgais rekords). Aktīvas bija arī līdakas, diemžēl no četrām copēm tikai vienu atvilku līdz krastam, pārejās man dāvāja tikai apcirstus auklas galus...bet es jau ļaunu neturu. Visas zivis saudzīgi atbrīvotas un turpina peldēt Bārtas vēsajos ūdeņos. Ne asakas! :)
4.novembris 2012, 17:17 | links
 
Bārtā atkal iz žuves...tikai ar vietas izvēli, laikam, jāuzmin...;)
4.novembris 2012, 06:06 | links
 
Biju no rīta. Piebraucot pie upes, kādas 10 minūtes nācās nogaidīt, kamēr lietus un krusa pāriet. Biju nobriedis pacopēt uz dzīvo, ēsmas sacopēšanai noziedoju gandrīz 2 h, salasīju kādu desmitu asarēnu, 1 raudiņu un plici pusplaukstas lielumā = 1 raudu uz gramiem 200 (C&R). Nonākot iecerētajā vietā, nospriedu, ka bišķi zemāks ūdens līmenis neskādētu - straume diezgan paliela un necik tālu no malas. Labs ir, pirmo sūtīju cīņā plicēnu, taču tas "kašķi" sameklēt neprata, tāpēc pēc ~ 10 min. tika aizsūtīts atpakaļ augt lielāks. Nākamais - mazs ašuks, pēc laidiena gar straumi tiek iestūrēts tuvāk malai rāmumā, nolieku kātu, paceļu skatu - a pluda ta nav, aukla smuki kursē uz vidu. Pauze, piecirtiens, jūtama solīda pretestība, pēc kāda brītiņa 1,75kg smukule krastā, pie tam ļoti skaistā zeltainā nokrāsā. Nu ko, iespundēju zivtiņu sprostā, lieku virsū raudiņu un sūtu "uzdevumā". Nonākot aptuveni tai pašā rāmumā, nolieku kātu, pēc brītiņa cope, aukla atkal uz vidu, piecirtiens - o, šitā arī laba, nē labāka, jo baigi cīnās pretī, pumpē lejā, mēģina ieskriet doņos, b....! pie krasta kaut kādā čakārnī iekšā gan un stop.... Gaidu, kas būs, ik pa brīdim it kā nopumpē, tad tomēr attinās gan vaļā, vēl padancoja un tad jau padevās - 2,25 kg. Vairāk man zivju toč nevajag, jāmet miers, bet copēju tik 1/2 stundu... Bija gan baigais čujs, ka būtu vēl, ja turpinātu, jo, otro līdaku velkot, kādu metru tai aiz muguras vēl viens radījums labu labo mutuli uzmeta, bet nav jau visas zivis jāizvelk vienā dienā...
Ilustrācijas - bildēs.
3.novembris 2012, 23:20 | links
 
4 stundas Bārtā, viena cope, 1.88kg mājās.
3.novembris 2012, 18:57 | links
 
Sākām pēc 9 no rīta un līdz 14.00. Šodien upe ar asariem neskopojās, cope, ar pārtraukumu aptuveni uz stundu, intensīva. Arī par izmēru nebūtu jāsūdzas. Darbojāmies tikai vienā punktā. Tas viss atkal uz MJ. P.S. Pieteicās arī 2 līdaciņas, viena zemmēra, otrai parametri nezināmi - nokoda auklu...:) Ne asakas!
3.novembris 2012, 15:05 | links
 
Šodien dažu stundu vazāšanās pa Bārtas krastiem abiem ar pārinieku beidzās tukšā. Man gan sanāca kādu minūti paturēt auklas galā uz indīgi dzeltenas gumijas nezināma (bet nojaušami iespaidīga) izmēra zivi. Atklāti sakot pat roka sāpēja, šī tā arī neatrādījās, uzmeta pāris zemūdens kūleņus un atzina manu gumiju par neēdamu. Tā arī bija vienīgā cope. Pāriniekam vienā seklā līcītī nervus bojāja viņa vārdiem - virsmetriniece ar iespaidīga resnuma muguru. Šī tur trenkāja mazās zivis, no attāluma redzēju dažus mutuļus, izskatījās pēc zemūdens makšķernieka. Karoč - šī ar neņēma ne voblerus, ne gumijas, ne ko. We will be back!
28.oktobris 2012, 18:45 | links
 
Šodien turpinājām MJ testu. Sākām ar vakardienas pārbaudītām vietām, tad maklējām jaunas. Copes intensitāte līdzīgi vakardienas. Pa diviem salasījām 2 desmitus asarus, lielākajam ap 400 grami. Tā pat kā vakar, izskatījās, ka pārsvarā no jūras ienākušais, vietējie, tomēr, ir tumšāki un ar citu nokrāsu. Bija arī līdakas šodien, bet diemžēl abi gadījumi beidzās ar nokostām gumijzivīm...:) Ne asakas!
28.oktobris 2012, 16:47 | links
 
Domāju, vai nest mājās uz cepšanu vai tomēr atlaist...šim asarim šoreiz paveicās, kā arī visiem pārējiem...;)
27.oktobris 2012, 21:42 | links
 
pirmo ašuku minūti groza tā un šitā, tad vēlreiz pagroza, un vēlreiz...
27.oktobris 2012, 21:32 | links
 
Flakais un MJ. Bārtas valdzinājums:

27.oktobris 2012, 21:27 | links
 
Tikko no Bārtas. Šodien strādāju tikai ar MJ, var teikt pirmo reizi tā nopietni un mērķtiecīgi. Par rezultātu būtu grēks sūdzēties, padsmit asari no kuriem pieci tādi smuki. Lielākais aptuveni puskilo vērtē. Vēl daudz nerealizētu copju. Bonusā vēl 3 līdacēni un kurioza situācija - vienu no līdacēniem pakampa kaut kas stipri lielāks par to, kas bija jau uz āķa. Minūtes divas pavazāja pa upi un teju teju jau būtu bijusi pie krasta...bet tomēr lemts redzēt to kustonīti nebija, atdeva man tikai smagi savainotu sugas māsu. Strādāju ar 3 gramīgu čeburašku, brūnas un zaļas krāsas mazām tvisterastītēm. Par lielu pārsteigumu neviena nopietna "zacepa". Ne asakas! ;)
27.oktobris 2012, 19:22 | links
 
Mēs pagājušo gad decembrī bijām uz ļurbām, sniega nebija, bet bij lietus un vējš, laiks vnk briesmīgs, nosēdējām un...nekā. Bet tas gan bija vēlu vakarā līdz pusnaktij:) Ej nu sazini to ļurbu:)
27.oktobris 2012, 01:45 | links
 
Šorīt netradicionālā laikā,no 04:00-07:30,centos tikt pie vēdzeles.Laika apstākļi pēc suņa,līst vienā līšanā,bet ļurbai taču vajadzētu patikt.Pilnīgs miers!Pat ķīši nepapurināja!
25.oktobris 2012, 12:32 | links
 
jā, jā Krakšķi, man ar prāts nesas pasēdēt uz tām ļurbām...cerēju, ka pirmais ieliksi atskaiti:DDD
22.oktobris 2012, 23:02 | links
 
Lielie ūdeņi noskrējuši,tādēļ nolēmu pašeptēt pa upi un pakacināt plēsoņas.Pārsvarā liku lietā dažāda kalibra gumijas mānekļus,bet rezultāts diezgan pieticīgs-2 mazas līdaķeles un 5 pieklaīgi asari 300- 400g.
Varbūt kāds ir provējis noķert ļurbu?Tā vien prāts nesas pasēdēt tumsā ar gruntenēm.
22.oktobris 2012, 22:20 | links
 
Cerība mirst pēdēja...bet cope Vecupē ir ļoti savdabīga, jo vasara tie buļķšī zāles ir superīgi...bet uz špini nenāk, tātad pieteik dabīgās paikas....
19.oktobris 2012, 10:58 | links
 
Tu,Kuzij,velc šitādus eksemplārus,bet ne pušplēsta vārda!:)
Man šosezon līdz 5kg ļoi tālu.
18.oktobris 2012, 19:49 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager