Bārtas upe

Liepājas rajona lielākā upe, kuras lomi arī nav tie sliktākie (vēdzeles, vimbas, līdakas, asari). Būsim atsaucīgi, un laicīgi uzzināsim, kas darās Bārtas upē.
...starpcitu, re ku var forši sekot līmenim līdzi.. :) ja nu kādam noder

http://www.udensturisms.lv/h2o/#B%C4%81rta|4
18.novembris 2012, 11:10 | links
 
Par ūdens dzidrību neko prātīgu nevaru pateikt,jo pie upes ierados kad sāka krēslot,bet straume,pasēdēšanai ar gruntenēm,pieņemama.Peldoši žagari un zāles netraucēja,bet džigošanai,iespējams,nedaudz par spēcīgu.
18.novembris 2012, 10:00 | links
 
Šovakar pasēdēju ar gruntenēm.Rezultātā 2 vēdzelēni ap 30cm un vēl pāris copītes.Vēdzelēni turpina savas vēdzeļu gaitas.

krakskis, 17.novembris 2012, 21:35


Kas Bārtā ar līmeni un ūdens dzidrību, vai ir kas mainījies pēc pēdējām lietusgāzēm, ir ūdens nomierinājies?
18.novembris 2012, 08:27 | links
 
Šovakar pasēdēju ar gruntenēm.Rezultātā 2 vēdzelēni ap 30cm un vēl pāris copītes.Vēdzelēni turpina savas vēdzeļu gaitas.
17.novembris 2012, 21:35 | links
 
Šodien arī izvēlējos vēja dēļ Vecupi...rezultātu nav.
Krakskis ir tomēr bijis Tosēlē( ja pie vistu fermas, jo Vecupe ir tas saucamais apendecīts līdz kokzāģetavas galam).kUR ZIVIS...?
11.novembris 2012, 16:18 | links
 
Sakarā ar lieliem ūdeņiem un spēcīgo vēju,šodien copēju mierīgākos ūdeņos-vecupē.Šoreiz gan citā posmā,tuvāk vistu fermai.Arī tur vējš pūta ne pa jokam,brīžiem pat enkurs neturēja.Pārsvarā darbojos uz MJ.Gluži tukšā nepaliku,bet līdz Flakā rezultātiem ļoti tālu.Pavisam 7 asari,no kuriem tikai dažus var saukt par asariem,jo lielākoties 100-150g.Uzkabinājās arī 45cm līdaķele.
7.novembris 2012, 18:28 | links
 
Nu, nu ūdens jau ir kādu laiku stabili zem 10.grādi, vakar, aizvakar, bij +6.grādi, biku līmenis pa augstu
7.novembris 2012, 14:57 | links
 
Man atkal uz nekatenieku nekas dižs nav bijis parsvara un raudas,karusa vai nega gabalu. Bet nu sogad pagaidam upe vel nevienu neesmu izcelis..Bet nu vel viss tik prieksa. Tad kad udens nokritis zem stabiliem 10gradiem,tad var gaidit normalu kļovu
7.novembris 2012, 13:02 | links
 
to Skorb: uz naktenieku, cik esmu ķēris uz zivju filējām, man kaut kā neķeras:)
7.novembris 2012, 11:22 | links
 
To Peter:: Ja nav noslepums uz ko keri, jo es ar vakar biju netalu no šeķa un uz raudas fileju un slieku neka, pilnigi nekaa..
7.novembris 2012, 11:04 | links
 
Vakar, netālu no Nīcas, makšķerējot līdz 23.00. viena zemmēra vēdzelīte, kura aug lielāka un peldas tālāk:) Bārtā līmenis augsts, straume liela, p kuru peld baigā draza, bieži jāvelk gruntene ārā un jātīra sistēma
7.novembris 2012, 09:37 | links
 
Nu tagad bičoks būs reņģēdāju barība :(
Bet varbūt sakrustot bičoku ar samu? Tas varētu būt labs risinājums šejienes ūdeņiem :)
5.novembris 2012, 18:23 | links
 
Tā nu dabā pieņemts, ka izdzīvo tās sugas, kuras visvieglāk adaptējas vides maiņai.

Vienmēr var nejaušības kārtā satikties divi īpatņi, kuri rada pēcnācējus un tiem arī labpatīkas saldūdens :D Un šie divi īpatņi ir spainī pie upes, kurš apgāžas :) Tāpat kā supervīrusi rodas nejaušību virkņu rezultātā, arī dažādas nelaimes un citi blakusapstākļi. Tā kā - nav ko mēģināt lakot bullim nagus, mīlīgāks viņš no tā nepaliks :D

Bet ja pa nopietnam - bičoki ir arī ezerā - ap Atteku salu tie arī ir sastopami, tikai stipri mazākā koncentrācijā un izmēros. Tālāk gan neesmu ne manījis viņus, ne dzirdējis, ka kādam būtu trāpījies - varbūt nepatīk silts ūdens vai tas, ka ir maza sāls koncentrācija ūdenī.

Jūras piekrasti jau viņi ir pamatīgi ietekmējuši - to apdzīvotās vietās izrijuši pat akmeņus, nerunājot par gliemežiem. Pat negribas domāt, kas notiks ar vējzivīm, kuras nāk nārstot viņu apdzīvotos rajonos. Reņģi jau atspieduši tālāk no krasta, stagarus arī izskatās, ka pamatīgi izretinājuši (ezerā salīdzinot, kas bija pirms gadiem pieciem - tagad ir reizes 30-40 mazāks kazragu skaits un ar katru gadu turpina sarukt uz nārstu ienākošie īpatņi). Pētnieciskajas zvejas tīklos arī vieni bičoku krāvumi...

Drīz būs jātaisa Kurzemes rietumdaļas piekrastes iedzīvotājiem sacensības - katram pa tīklam un kurš saķers vairāk bičokus :D Vai arī zivjupārstādātājiem jāpasviež ideja par 'ceptu bičoku tomātu mērcē' konserviem :D Ja gribas redzēt, kā viņi savairojušies, iesaku aiziet pie fortiem Liepājas pusē un palīst tuvāk lielajiem blokiem tuvāk krastam, zem kuriem ir pusmetru dziļš. Un tad pabāzt galvu un iemest skatu. Vuallā, bičoku armija ar pārrsimts acu pāriem lūrēs pretī :)

Aizrāvos - īsais konspekts - nav ko raustīt bičokus aiz ūsām :D
5.novembris 2012, 18:10 | links
 
To andriskkk.
Varbūt nemaz nav tik traki ar tiem bičokiem Bārtā, saldūdens tomēr. Varbūt šie nemaz "neizķerrā" saldūdenī. Tiešām interesanti. Bet kamēr nav skaidrs, bičokiem upi labāk nerādīt :)
5.novembris 2012, 17:39 | links
 
Dieva dēļ tikai ar dzīviem bičokiem pie upes nelīst. Ar filejas strēmelēm gan būtu labi, āda viņiem ļoti labi uz āķa turās.
5.novembris 2012, 12:46 | links
 
Bārtā cope vispār interesanta ir vietas kur jem un ir kur vispār liekas zivju nav....
5.novembris 2012, 10:59 | links
 
Vēl viens variants idejai - "bičoki". Te gan jājautā specam Dzērvem, kur un kā tos labāk iegūt. Bet mazais bičoks varētu būta gana labs asariem. Vismaz vēdzeles tos nesmādē...:)
5.novembris 2012, 10:31 | links
 
Novērojumi no manas puse - sīkās zivis Bārtā ir, jo pievelkot asari vai līdaķi pie krasta, tie sīkie mūk uz visām pusēm. Izmērs kā reiz priekš asara. Ar makšķeri tos sīkos saķert būs grūti, bet ar smeļamo tīkliņu un maizes drupačām var mēģināt. Dislokācijas vieta tieši pie niedrītēm. Bet to visu var ietekmēt līmenis Bārtas upē, jo lietavas dara savu. Man ieteikums pat būtu pamēģināt tirgū iepirkt balto zivi, kas maksās kapeikas un mēģināt ķert uz filejas strēmelēm. Pats gan neko tādu darījis neesmu, bet to var arī pielietot džigojot.
5.novembris 2012, 10:28 | links
 
Klau, ja jums ir infa, kur šajā gadalaikā (un kā) dabūt zivtiņas priekš asaru copes, pastāstiet arī man, ja kas, es būtu ar mieru kādā brīvdienā aizbraukt jums līdzi un tās zivtiņas izmakšķerēt ;)))))))))
Jārēķinās gan, ka uz "dzīvo" 100% C&R realizēt nevarēs, jo kāds arī dziļāk ierīs. Nu jā, vēl jāskatās, vai pēc pēdējiem lietiem vispār upē būs ko darīt....
5.novembris 2012, 09:43 | links
 
Gan jau ņemtu arī "dzīvo zivtiņu", pagājušogad tak tas nostrādāja. Bet ko es pamanīju, ka izteikti aktīvāki ņēmieni ir vietās ar nevienmērīgu reljefu,un tieši uz nogāzītēm (cik nu var izklaudzināt un sajust grunti, jo patreiz izmantoju monofīlo auklu). "Dzīvā zivtiņa" jau ir stipri pasīvāks pasākums,ja nu vienīgi nestrādā kā ar standarta džigu. Vēl jau vesels lērums ar e-baja gumijām, kuras jānotestē...:)
4.novembris 2012, 23:28 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager