Lašveidīgo spiningošanas sāpe!

Daudzās lašu un taimiņu apdzīvotās latvijas upes....
Kārtējais cepiens...!Moška varētu Rīgas sabiedriskā kontrolierus pārorientēt uz dežūrām pie lašu upēm!:),,Zaķus"ķerot viss ir noorganizēts uz urrā...,,muņiki",bargas sejas,vestes pa gabalu spīd...taisni vai bail sametas!:)))Pa gabalu var padomāt,ka noziedzniekus Nr.1 ķer!!!:)))Lai tad gar upēm atbaidītu ,,maliķus"!:)
3.decembris 2012, 10:15 | links
 
Naziss kāda starpība, kā Tu strādā, ne mana cūka ne manu druva un es sevišķi nesaskatu atšķirības vai VAA, "Mēs zivīm" vai jebkāds cits kantoris, kurā esi bijis vai būsi. Man žēl to bauru ļautiņu, kas tic skaistiem vārdiem un pāris skaļiem darbiem, bet neredz ar ko patiesībā tādas organizācijas nodarbojas.
Nazi ja jau 12 gadus esi par sab. inspektoru strādājis, tad brīnišķīgi zini, ka "cilvēkus soda ne par to ko viņi dara, bet gan par to, ka cilvēciņus noķer". Oficiālā statistikā var redzēt, ka katru trešo dienu tiek izdarīts un fiksēts pārkāpums maluzvejniecības jomā un tikai ap 18% gadījumā ir procesi, kuri līdz tiesai var netikt. Reāli dzīvē pārkāpumu skaits ir 10X lielāks.
3.decembris 2012, 09:44 | links
 
Naziss - neviens nenoliedz, ka esi lielos apjomos veicis darbības, kas nodrošina zivju resursu ilgtermiņu saglabāšanu, bet galvenokārt šādas darbības tika veiktas VAA licencētās makšķerēšanas vietās, kur slauc naudu par makšķerēšanu.

imations, 2.decembris 2012, 20:54


Imitētāj kādi tie lauri ir, tie visi pelnīti, Tu piesauc licencēto makšķerēšanu ko organizē VAA. Redzi ja Tev nav informācijas par to kur un kā es darbojos tad neklepo, es strādāju jau 12 gadus tāds kā VAA vēl nepastāvēja, arī tur kur ir organizēta LM ir jāveic kontrole tas ir teikts nolikumos. Imitētāj vai Tev ir pretenzijas kā es strādāju???
3.decembris 2012, 08:09 | links
 
Loshuliganos- tur es tev piekrītu, un tas jau ir pārk'pums kuru neviens neredz.
Imitētāj- nevar neviens neko pārbaudīt, ne policija, ne inspektori, īsāk sakot visiem tiki jāskatās no malas kā pārkāpj! Tikai nezin kādu iemeslu dēļ tiek ierosināti procesi un izņemtas mantas un lomi!
3.decembris 2012, 07:52 | links
 
Ir bijuši arī publiski pārdošanas gadījumi - Daugavas rekordsamu Vincentam, Ķeguma hes ēdnīca agrāk patstāvīgi uzpirka zandartus no makškerniekiem. Un ir 1001 kafejnīca un restorāns kur var realizēt lomu, cik nav redzēts tirgū vīrs pāris samēnus no rīta tirgo. Laikam jau baigi nelegāli arī nav.
2.decembris 2012, 22:58 | links
 
Imations, Tev problēmas varētu būt tad, ja sadomātu tos 5 lašus pārdot, bet pirkt pagaidām nav aizliegts. Jo nav jau zagti. Protams var mēģināt visu ko sadomāt un pasludināt, ka tie 5 laši ir zagti, tad gan var piešūt lietu par zagtu mantu uzpirkšanu. VIDs protams var čakarēties par manu pārvadāšanu bez atbilstošiem pavaddokumentiem, jo ja nekļūdos bija kaut kādi noteikumi par preču pārvadāšanu. Bet ja es biju 5x copēt, tad jau es varu tos 5 lašus arī vest un iepūtiet man :D
2.decembris 2012, 21:53 | links
 
Naziss - kāda starpība cik ir gadu ir VAA un cik ilgi ņemies ar inspektorēšanu, nevajag atsaukties uz veciem lauriem, jo visi mēs dzīvojam tagad.
Nažuk, tas mani ieinteresēja, kas tās par nodaļām (konkrētu nosaukumu uzraksti, bet tikai konkrēti piem. - Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes Licencēšanas un atļauju sistēmas nodaļa), kas nodarbojas ar maliķu ķeršanu un tirdzniecības pārkāpumu novēršanu - uzraksti un tad es paskaidrošu, kāpēc esi konkrētos kosjakos, rakstītāj.
Protams Nažuk vienīgais, ko Tu vari darīt ir pavērot, kā zivi pērku krastā, jo tas ir vienīgais administratīvais pārkāpums 80.2 pants, bet ja tas viss būs transportlīdzeklī ielikts, tad, kas mani apturēs pārbaudīs utt. Tev vispār ir sapratne, ko nozīmē apskate un ko nozīmē kratīšana, lasis nav akcīzes prece un papīri man nav vajadzīgi, Tevi drīzāk varētu iesēdināt par pilnvaru pārsniegšanu nevis man būtu problēmas par 5 nelegālu lašu pirkšanu.
2.decembris 2012, 21:44 | links
 
Nu re, tomēr drīkst. Pārdot likumīgu lomu drīkst pilnīgi noteikti.

Loshuliganos, 2.decembris 2012, 21:19


Pilnīgi noteikti makšķernieks lomu tirgot nedrīkst!
2.decembris 2012, 21:29 | links
 
Nu re, tomēr drīkst. Pārdot likumīgu lomu drīkst pilnīgi noteikti.
2.decembris 2012, 21:19 | links
 
Imitētāj- Nemaldini cilvēkus, es sen jau zinu ka Tu tikai ieliec informāciju bet pats neko nezini. Jautājums cik gadi šogad ir VAA un cik gadus es nodarbojos brakaru apkarošanu?
VP ir viena nodaļa kas nodarbojās gan ar maliķiem, un nodaļa kas nodarbojās ar tirdzniecības pārkāpumu novēršanu.
Imitētāj paņem krastā nopērc piecus lasīšus un brauc mājās es pavērošu kā Tevi uzvilks, protams ja nebūs papīri par to izcelsmi.
2.decembris 2012, 21:12 | links
 
Naziss - neviens nenoliedz, ka esi lielos apjomos veicis darbības, kas nodrošina zivju resursu ilgtermiņu saglabāšanu, bet galvenokārt šādas darbības tika veiktas VAA licencētās makšķerēšanas vietās, kur slauc naudu par makšķerēšanu.
Kopumā ir pareizs viedoklis, ka makšķernieks nedrīkst (zivis) lomu pārdot, bet nekur nav teikts, ka nedrīkst pārdot apstrādātas zivis vai zivju izstrādājumus, būtībā iztīrītu zivi var pārdot. Jautājums - ikrus nedrīkst tirgot, kur tas rakstīts, ja tā ir komercdarbība vai saimnieciskā darbība, tā nav policijas kompetence. Nu jā pagājušo nedēļu atpakaļ bija pilnmēness, pilns tur tādu rakstītāju.....
Loms - tas ir zivju daudzums, kas atrodas pie makšķernieka nepabeigtas darbības laikā (makšķerēšana), ūdeņu tiešā tuvumā un ja cilvēciņš var aiztransportēt zivi prom no makšķerēšanas vietas un uzglabāšanas vieta neatrodas tiešu ūdeņu tuvumā, tad pat ir ļoti OK.
2.decembris 2012, 20:54 | links
 
Loshuliganos, nevis dienā, bet gan makšķerēšanas reizē. Un tas nav viens un tas pats. Cilvēks, kurš dzīvo pie upes, vienas dienas laikā var makšķerēt n reizes, katrā reizē noķert pa lasim, un nebūs viņš neko pārkāpies. Mūsu likumdošana, pagaidām, nenosaka, kas ir makšķerēšanas reize.
2.decembris 2012, 20:35 | links
 
Jebkurā gadijumā makšķernieks lomu tirgot nedrīkst.
Imitētāj- Gudrelis vai nē nebūs tev lemt, vismaz esu kautko darijis lai nākotnē tā zivtiņa būtu.
es neklusēju bet saku kā ir, es savu darbu izdariju, lai pārbauda no kurienes ikri, kā iegūti vai ir visi papīri. Ja Daugavā noķer lasi var jau sagadīties ka kāds slauks viņus bet mana prakse rāda ka zivis kas iegūtas maluzvejniecībā tiek pārdotas pa tiešo kaimiņam, vai draugiem bet nejau par tādu ciparu. Šie ikri vsdrīzāk būs oficiāli atvesti no Lietuvas vai Estijas.
2.decembris 2012, 20:29 | links
 
1 lasi vai 1 timiņu dienā Daugavā drīkst. http://www.vvd.gov.lv/lv/?id=131
Ja copē vairāk tad pārkāp noteikumus, un ja pārkāpj noteikumus tad var copēt jebkur ar jebko un visu gadu.
2.decembris 2012, 20:28 | links
 
Loshuliganos, lūdzu nemaldini cilvēkus. MN nav noteikts, ka 1 lasis dienā. Ja pareizi saplāno dienu, tad var arī 10 lašus dienā paturēt.
2.decembris 2012, 19:36 | links
 
Kāpēc tad nelegāli? Daugavā 1 lasis dienā ir pilnībā legāli.
2.decembris 2012, 19:35 | links
 
Naziss - tas labi, ka aizsūtīji VP darboņiem šo informāciju, bet tālāk, kas viņiem jādara? Vari paskaidrot vai esi kārtējais gudrelis, kas tikai var aizsūtīt un pēc tam vaidēt, ka neko nedzirdi.
Nu, kas tad tiem VP darboņiem jādara, pēc Taviem uzskatiem ?
2.decembris 2012, 19:18 | links
 
Nazis, atsitīsies mierīgi, jo Daugavā jau ķert un
nemt nav aizliegts. Vienīgi ko var mēģināt piešūt ir nereģistrēta komercdarbība.
2.decembris 2012, 19:16 | links
 
Tas ir pilnīgs fufelis Kaimiņš kaimiņam riebj.Vēl tikai mājas numuru vajadzēja uzrādīt :DDDDD
Rīgas rajons, Ķekavas pag.
Naudītes iela
Tā tās lietas nedara :DD tā tikai padstavas būvē :DDD
2.decembris 2012, 19:14 | links
 
Es jau pagājušo nedēļaizsūtiju VP darboņiem šo informāciju, pagaidām neko nēsu dzirdējis. Par ikriem zaudējuma atlīdzība 100g. = 100Ls ; 1kg = krimināls :)
2.decembris 2012, 19:08 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager