Bārtas upe

Liepājas rajona lielākā upe, kuras lomi arī nav tie sliktākie (vēdzeles, vimbas, līdakas, asari). Būsim atsaucīgi, un laicīgi uzzināsim, kas darās Bārtas upē.
Nākamais vīkends - dzimtajā Kuldīgas pusē, bet gan jau pēc 2 nedēļām arī šaipusē kaut kas tiks izmusināts no ledus apakšas ārā! Kā mēdz teikt - kam jānotiek, notiksies...
10.februāris 2013, 21:51 | links
 
Gan jau neko neesi nokavējis, jo nākamā nedēļa solās būt mīnusu varā, līdz ar to gan Bārtā ūdens nomierināsies, gan vēl uz Durbinieku dabūsi aizskriet. Ceru, ka zivīm plāni nemainīsies un tās neatteiks ar mums tikties aci pret aci...:)
10.februāris 2013, 21:41 | links
 
Nu tad tā - upē biju, tiku virsū un pat tur, kur gribēju, rezultāti švaki - 4 h laikā uz bļitku 6 asari un viens labs makans ~ 3 sek. paturēts, pacelt uz augšu nemaz neļāvās. Secinājums - būtu labāk uz Durbenieku braucis (palasīju forumu un paskatījos bildes - labi tur ir gājis..) Ja konkrētāk - biju 13. km, straume nav briesmīga, bet jūtama gan, cope baigi kūtra, izskatās, ka strīpaņi baigi izklīduši. Ledus uz upes tīri labs vēl, kaut gan šur tur izskatās tāds paskalots, uziet var kādās 3 vietās pa kokiem un ar brišanu, zābaki vajadzīgi obligāti (2 vīri atbrauca, kādu pusstundu elsdami pūsdami lauza un krāmēja no malas žagarus un beigās aizbrauca prom, tā arī netikuši virsū). Biju piebraucis arī pie šeķa, tur vispār virsū netiku - Toselē ledus vairs nav gandrīz nemaz un izskatās, ka Bārtas upes ledu arī aiz ietekas gar malu labu gabalu straume ir iznīcinājusi, jo es no pļaviņas puses, ar vergu taustoties, tiku jau līdz vietai, kur apakšā ir stingrais, "vecais" ledus, bet metru tālāk apakšā nekā vairs nevarēja sataustīt. Tā ka tiešām, esiet uzmanīgi ar uziešanu no krasta, ja dodaties uz upi...
10.februāris 2013, 21:20 | links
 
Nu skaidrs, ja rīt tikšu virsū tur, kur ceru tikt, un kaut ko izdosies noķert, tad te kaut ko ziņošu. Tajā garajā cerības striķī jau vien jākarājas ir - pēc meteo el vē datiem kopš vakarvakara līmenis par ~ 20 cm ir nokrities, pa nākošām 12 h vēl jau drusku nokritīsies...
9.februāris 2013, 20:49 | links
 
Pats ledus uz upes izskatījās visumā dikti labs, pret to nekādu pretenziju nebija...
9.februāris 2013, 20:38 | links
 
Straume nav ledu izskalojusi, kā ar to atlikušo biezumu?
9.februāris 2013, 20:33 | links
 
Garām braucot, pabijām Bārtā, pie paša tilta. Bija gan tas ap 12-iem, iespējams tāpēc cilvēku pavisam nedaudz. Palepoties ar zivīm nevarēja neviens, tai skaitā arī mūsu pūles kaut ko izmanīt palika nerealizētas. Uziešana uz ledus mazliet sarežģīta, jo ūdens pa malām vēl diezgan izteikts, pašam nedaudz sanāca izpeldināt vienu kāju, labi ka bija samērā noslēgts zābaks, tāpēc tas viss beidzās ar nelielu mitruma devu-tā kā uzmanīgi! Straume vēl ir, kaut tā jau ļauj kontrolēt murmuli, kaut ne pašu mazāko. Pabijām vēl divās citās vietās - neierasti, bet apaļa nulle...labi, ka svaigā gaisa deva un labvēlīgie laika apstākļi ļāva labi atpūsties, kaut arī bez zivs...;). Ne asakas!
9.februāris 2013, 19:12 | links
 
Vakar 3 vīri sēdēja pie Nīcas tilta.
8.februāris 2013, 11:02 | links
 
Toč, neskopojaties ar info, tikai dēļ svaiga gaisa braukt uz Bārtu negribas...:D
8.februāris 2013, 10:35 | links
 
Vai ir kādas svaigas ziņas par situāciju ar ledu/līmeni/straumi posmā no Nīcas uz leju? Varbūt kāds pa ceļam var piebraukt pie upes, uzmest aci un padot te kādu ziņu, jo brīvdienās tā kā derētu kaut kur pacopēt...
8.februāris 2013, 09:38 | links
 
 
Tieši tā, laiks burvīgs...jāmeklē risinājumi...a kas pašā Tosmarē pie angāra notiek, tur jau it kā mierīgie ūdeņi...:)
1.februāris 2013, 15:03 | links
 
Pie šādiem laika apstākļiem sēdēt mājās un dzert,nebūtu prāta darbs!Dzert varēja vakar un aizvakar.
1.februāris 2013, 15:01 | links
 
krakski, tu piedāvā dzert mājās...:D
1.februāris 2013, 14:53 | links
 
Nupat no copes!Upē skats bēdīgs.Uziešana uz ledus,bez pamatīgas brišanas,nav iespējama.13.km neviena copmaņa,taisnajā gabalā tāpat,bet es atradu vietiņu,kur samesti koki un uziešana uz ledus izdevās tīri laba.Straume ārprātīga!Provēju ar,manā arsenālā esošo,vissmagāko mormeni,bet grunti sačamdīt izdevās tikai pāris metru no krasta.Kādu brīdi paampelējos un braucu tālāk.Piebraucu pie vecupes un Toseles,bet copmaņus nemanīju un pašam nebija dūšas brist pa dziļiem ūdeņiem.
Mājās braucot pieturēju Pērkonītē.Tur pāris stundu laikā 2 ļoti mazi asarīši un vēl dažas vārgas copītes.
Piebildīšu,ka pirms braukšanas uz Bārtu aizskrēju līdz Tosmares kanālam,jo gribējās iemest gruntenes.Kanāls pilns ar peldošiem ledus gabaliem un tādēļ grunteņu mešana jāatliek.
Ja kāds ieplānojis braucienu uz Bārtu,iesaku atlikt,jo diez vai ir vērts svilināt degvielu un tērēt dārgo laiku.Jāmeklē rāmāki ūdeņi!
1.februāris 2013, 14:45 | links
 
Jā,ūdens šur tur bija,bet no rīta vēl bija normāli.Kā būs vēlāk,nezinu,jo laiciņš jau nu pabriesmīgs.
30.janvāris 2013, 14:11 | links
 
Nu un ka ar nost tiksanu no ledus normala... Jo sorit braucot garam upei skatijos ka udens nedaudz virsu
30.janvāris 2013, 14:04 | links
 
Šorīt no pl.05:30 līdz rītausmai raustīju bļitku,kā rezultātā,jau gaismiņai svīstot,norāvās laba izmēra ļurba.Turpinājumā līdz pl.11:30 darbojos ar mormišku.Rezultāts pašvaks!Kādi 10 asareļi sākot ar pirksta garumu un beidzot ar sprīža garumu,arī pāris ķīšu un viens nomaldījies 300g asaris.
30.janvāris 2013, 13:22 | links
 
Vakar nobriedu trešo reizi savā mūža aiziet uz zemledus copi :)
Pabiju Bārtā no 9:00-12:00. Rezultātā 3.gab. ašuki svarā ap 150 grami.
Protams varēja vēlēties ko labāku, bet bija labi un jālaiž būs vēl kaut kad pamēģināt :)
28.janvāris 2013, 10:10 | links
 
Vakar ari tur neka pratiga nebija,izmaniju divus normalus asarus 200 un 400gr.Tas ari viss.
27.janvāris 2013, 16:50 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager