Peipusa ezers

Aktuālākais no Peipusa. Vietas, licences, copes atskaites, ledus stāvoklis ...
Katrs voblu gatavo kā grib.
Kā jau minēju pēc šīs receptes gatavoto voblu atzinu par ļoti gardu .
Un tas arī būtu pupu mizas... :) !
Bet lielākie eksperti ir cienātie radi un paziņas.
Vienīgie jautājumi bija , kur ņēmi tik garšīgu voblu?
Un vai ir vēl ?
p.s šī recepte aizceļoja uz Krieviju.
ceru , ka nepārkāpu Buma autortiesības , bet cilvēks tā lūdzās , Ну даи пожалуиста етот pецепт... :).
23.marts 2013, 09:33 | links
 
Bums-ir pareizs puika!Recepte labā!Es jau arī nezcikpadsmit gadus maucu caur acīm un viss OK!Bet par cukuru-tas ir jāpamēgina.A glabāt var trīslitrenēs,piešaujot 100gr brandavīna un burku ciet!!!
23.marts 2013, 09:08 | links
 
Karini kaut vai aiz vidējās spuras Es jau 30 gadus gatavoju šādi Nav tur nekādas ne žults ne citas herņas Vienkārši ieliku savu rezepti Karini kā gribās .Bet iesaku daļu uzkarināt pēc manas rezeptes :DD Tad arī varēsi salīdzināt :DDD
23.marts 2013, 08:58 | links
 
astēm jābūt uz leju un zivis savstarpēji nedrīkst saskārties!!!!, Atvainojos,bet es nepiekrītu par astēm(kur tad palie žults,tā iztek pa visu ķermeni un zivs paliek rūkta,bet ja ar astēm uz augšu tad tā iztek caur galvu āra vaitur paliek uz zivs ir tīra),bet viss pārejais ir OK.Bet tas ir mans viedoklis.Visu labu Peipī.
23.marts 2013, 08:40 | links
 
Vītinātas zivis
Vispirms gribu teikt, ka raudas priekš vasaras ķeru un gatavoju ziemā ,kad tās nebarojas ar veģitāro maltīti ,bet lieto pārtikā visādus moluskus un vēžveidīgos un vēl ir pilnas ar ikriem
Vēl kas lai pagatavotu garšīgu un mazsālītu voblu ir pats laiks ,jo mušas un citi insekti iztrūkst tāpēc var izmantot mazāku sāls daudzumu.
Vienīgais trūkums ir apstāklī ka zivs pēc copes ir jāatlaidina no Peipi savādāk arī nevar atvest Tāpēc pēc Peipja raudas braucu kad ir atkušņi tuvāk pavasarim ,jo nesasaldēta rauda gastranomiskā ziņā ir labāka Atbraucot mājās noķert
ās raudas nemazgāju ,jo cenšos to nesasmērēt -lietoju cukura maisus ar plēvi iekšpusē Zivs sālīšanai izmantoju lielu trauku /25 litru plastmasas toveri/. Ziemas sālijumam izmantoju sāls un cukura maisījumu /uz 1kg saļs 2 ēdamkarotes cukura /tas dod patīkamu smeķi . Zivi lidz 1 kg nedrīkst ne ķidāt ne arī kā citādi apstrādāt tapēc ka tiek zaudēta zivju eļļa kura arī sastāda 90% no zivs garšas Trauka dibenu noklājam ar sagatavoto maisījumu/sāls +cukurs/ Liekam kārtu ar zivīm /kā siļķes mucā /Nokaisam ar sāli un liekam virsū nākamo kārtu līdz toveris ir pilns .Jācenšās zivis sašķirot tā lai rupjākās būtu apakšā bet smalkās augšpusē.Kad toveris ir piepildīts noberam augšējo kārtu pilnībā ar sāls cukura maisījumu.Toveri liekam vēsā -ne aukstā vietā .Vēl kas zivis toverī ir jānoslogo ar dēlīti un akmens slogu /vai arī kādu citu smagumu/ Zivs sālīšanai nav garšas veidošāna ,bet zivs atbrīvošana no mitruma. Pēc vairākām stundām izveidojas tuzluks tā ir pirmā pazīme laika skaitīšanai /no tā parādīšanās zivis jātur 3-4 dienas Ziemas zivis es turu 3 dienas Zivs gatavību nosaku pēc mugurām tām jābūt iekritušām un cietām.Kad esam konstatējuši zivs gatavību sākam nākamo procesa daļu.-mērcēšanu . Praktiski tas ir viens no svarīgākajiem ,ja maksimāli no zivs jādabū ārā sāls . Ir vairāki varianti kā to darīt
1.izmantot tekošu ūden/es tā daru/ar rēķinu cik dienas zivis bija sālījumā tik stundas tās jātur tekošā ūdenī to daru laukos jo tur ūdens daudzums ir neierobežots un bez skaitītāja ;DD
2.Turēt zivis svaigā ūdenī periodiski to nomainot , ūdeni šajā gadījumā ir jāmaina 5-6 reizes un zivis jānotur 12 stundas
3. ja zivis uzpeld virspusē tas norāda par zivs gatavību un mērcēšanu var beigt.
Gatavās žāvēšanai zivis veram uz auklas vai stieples un izkaram vēsā vietā -saules stari tās skārt nedrīkst .Kā karināt tā ir katra iedoma un funktieris tikai jāatceras vienu visām astēm jābūt uz leju un zivis savstarpēji nedrīkst saskārties!!!!, Tālākais jau ir laika un temperatūras varā parasti viss notiek no nedēļas līdz 3 nedēļām Personīgi es zivi ņemu nost kad tā vēl ir mīksta/nedaudz/
Vēl ļoti svarīgi - gatavās zivs uzglabāšana. To var glabāt tikai papīra maisos -nekādā gadījumā plēves maisiņos ,ja nav papīra kulītes tad to ir jāietin papīrā kaut vai avīzē .Vēl par vietu kur žāvēt Vienalga kur-uz bēniņiem pažobelē šķūnī pirtsaugšā -ka tik peles un žorķi nesaskādē.
Šādi gatavota vobla man vasaras mēnešos noēdās visa /atspaids ģimenes budžetā/Parasti jau jūnijā viss ir beidzies -kaut tonna būtu viss tiek apēsts
23.marts 2013, 08:26 | links
 
Atradu šajā sadaļā,kkur 100-70 lpp.bija gints ielicis.
23.marts 2013, 07:21 | links
 
Izdarīju tieši visu kā bija raxtīts.tagad tikai laika jautājums.kur raut papīra maisus???doma ir likt kartona kastē!vai tà būs labi?

boomtix, 22.marts 2013, 11:42


es ar grib kaltēt. kur apskatit to mega recepti?
22.marts 2013, 21:51 | links
 
Es pēc raudām uzreiz pēc lieldienām :))Būs jau ikrainas un druknas ;DD
22.marts 2013, 21:29 | links
 
Gemosā arī kādreiz tirgojās papīra maisi, dažāda izmēra!

degarzivs, 22.marts 2013, 15:46

Tik tiešām Gemosā ir visādu kalibru papīru maisi
22.marts 2013, 21:25 | links
 
Gan jau Tev arī snipiens kāds kādreiz dos tādu izsmeļošu un izpalīdzīgu atbildi. Varbūt Tu esi humora vecis? Paldies Zigim.
22.marts 2013, 21:10 | links
 
Brīva vietā transportā uz Varnju. Divdiennieks. šonakt izbraucam. Dobele-Jelgava-Varnja. T.26516604
22.marts 2013, 17:49 | links
 
Gemosā arī kādreiz tirgojās papīra maisi, dažāda izmēra!
22.marts 2013, 15:46 | links
 
boomtix.
Rimčikos , es domāju veikalos . Citu taru nelieto, kā jau minēja , samaitāsi mantu!!
22.marts 2013, 14:23 | links
 
baumu birojs melš ka peipusā ar tolka maz...-planētas rindā,arktikas gaiss furičit tuda-suda
22.marts 2013, 13:57 | links
 
ja kāds ar airi pa ķirbi neiedos,ta varbūt nenoslīksi !
22.marts 2013, 13:55 | links
 
Paldies zigi :)
22.marts 2013, 13:52 | links
 
Sveiki kungi, sakiet vai ar savu (vieglo-parasto) auto var ezerā iebraukt ( un nenoslīkt :)), varnja-kolkja rajonā??? tencinu jau iepriekš!

pikehunters, 22.marts 2013, 11:53


Varnja var ļoti labi-pēc atdreses Kolkja (kā arī ta pate iela nosaucās Kesk)-nu un apmēram pie mājas numura 98.ir ļoti forša iebrauktuve ezerā un tālāk riktīgs ceļš.Plaisas arī sākās kautkur ļoti tālu un par tām varēja pārbraukr.Es biju 103.numurā un drusku kādi 100.metri jāpabrauc atpakaļ tur ir tāds T krustojums un tajā ir ceļs iekš ezera.....
22.marts 2013, 13:48 | links
 
Ja kaste ir ar gofrēto kartonu - neliec, jo tur ir līme piedalījusies procesā! Nomaitāsi mantu! Papīra maisus var nopirkt visur, kur ir iespējams nopirkt pārtikas iepakojumu!
22.marts 2013, 13:42 | links
 
Sveiki kungi, sakiet vai ar savu (vieglo-parasto) auto var ezerā iebraukt ( un nenoslīkt :)), varnja-kolkja rajonā??? tencinu jau iepriekš!

pikehunters, 22.marts 2013, 11:53


Gan jau ka var...tikai vispirms vajag AIRBAGus izšaut!!!:)))
22.marts 2013, 12:34 | links
 
Sveiki kungi, sakiet vai ar savu (vieglo-parasto) auto var ezerā iebraukt ( un nenoslīkt :)), varnja-kolkja rajonā??? tencinu jau iepriekš!
22.marts 2013, 11:53 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager