Viss kas no Buma !

Bori- naži -cope -drope Viss ko sirds vēlas

pirmais vītinājums :))
8.aprīlis 2013, 19:22 | links
 
doks1959 Tavai spolei ir zobratu pāris
Paveicās šodien iegādājos kurpju kasti pilnu ar jaunām Shimano spoļu detalām :))
8.aprīlis 2013, 19:15 | links
 
pašlaik ņemot vērā insektu neesamību sālijumu taisu no sāls un cukura maisījuma .Pārsvarā būvēju skapi lai arī šo recepti izmantotu vasarā -bet tad jau zivis ir jāķidā savādāk būs rūgtas
8.aprīlis 2013, 15:28 | links
 
Vispirms gribu teikt, ka raudas priekš vasaras ķeru un gatavoju ziemā ,kad tās nebarojas ar veģitāro maltīti ,bet lieto pārtikā visādus moluskus un vēžveidīgos un vēl ir pilnas ar ikriem
Vēl kas lai pagatavotu garšīgu un mazsālītu voblu ir pats laiks ,jo mušas un citi insekti iztrūkst tāpēc var izmantot mazāku sāls daudzumu.
Vienīgais trūkums ir apstāklī ka zivs pēc copes ir jāatlaidina no Peipi savādāk arī nevar atvest Tāpēc pēc Peipja raudas braucu kad ir atkušņi tuvāk pavasarim ,jo nesasaldēta rauda gastranomiskā ziņā ir labāka Atbraucot mājās noķert
ās raudas nemazgāju ,jo cenšos to nesasmērēt -lietoju cukura maisus ar plēvi iekšpusē Zivs sālīšanai izmantoju lielu trauku /25 litru plastmasas toveri/. Ziemas sālijumam izmantoju sāls un cukura maisījumu /uz 1kg saļs 2 ēdamkarotes cukura /tas dod patīkamu smeķi . Zivi lidz 1 kg nedrīkst ne ķidāt ne arī kā citādi apstrādāt tapēc ka tiek zaudēta zivju eļļa kura arī sastāda 90% no zivs garšas Trauka dibenu noklājam ar sagatavoto maisījumu/sāls +cukurs/ Liekam kārtu ar zivīm /kā siļķes mucā /Nokaisam ar sāli un liekam virsū nākamo kārtu līdz toveris ir pilns .Jācenšās zivis sašķirot tā lai rupjākās būtu apakšā bet smalkās augšpusē.Kad toveris ir piepildīts noberam augšējo kārtu pilnībā ar sāls cukura maisījumu.Toveri liekam vēsā -ne aukstā vietā .Vēl kas zivis toverī ir jānoslogo ar dēlīti un akmens slogu /vai arī kādu citu smagumu/ Zivs sālīšanai nav garšas veidošāna ,bet zivs atbrīvošana no mitruma. Pēc vairākām stundām izveidojas tuzluks tā ir pirmā pazīme laika skaitīšanai /no tā parādīšanās zivis jātur 3-4 dienas Ziemas zivis es turu 3 dienas Zivs gatavību nosaku pēc mugurām tām jābūt iekritušām un cietām.Kad esam konstatējuši zivs gatavību sākam nākamo procesa daļu.-mērcēšanu . Praktiski tas ir viens no svarīgākajiem ,ja maksimāli no zivs jādabū ārā sāls . Ir vairāki varianti kā to darīt
1.izmantot tekošu ūden/es tā daru/ar rēķinu cik dienas zivis bija sālījumā tik stundas tās jātur tekošā ūdenī to daru laukos jo tur ūdens daudzums ir neierobežots un bez skaitītāja ;DD
2.Turēt zivis svaigā ūdenī periodiski to nomainot , ūdeni šajā gadījumā ir jāmaina 5-6 reizes un zivis jānotur 12 stundas
3. ja zivis uzpeld virspusē tas norāda par zivs gatavību un mērcēšanu var beigt.
Gatavās žāvēšanai zivis veram uz auklas vai stieples un izkaram vēsā vietā -saules stari tās skārt nedrīkst .Kā karināt tā ir katra iedoma un funktieris tikai jāatceras vienu visām astēm jābūt uz leju un zivis savstarpēji nedrīkst saskārties!!!!, Tālākais jau ir laika un temperatūras varā parasti viss notiek no nedēļas līdz 3 nedēļām Personīgi es zivi ņemu nost kad tā vēl ir mīksta/nedaudz/
Vēl ļoti svarīgi - gatavās zivs uzglabāšana. To var glabāt tikai papīra maisos -nekādā gadījumā plēves maisiņos ,ja nav papīra kulītes tad to ir jāietin papīrā kaut vai avīzē .Vēl par vietu kur žāvēt Vienalga kur-uz bēniņiem pažobelē šķūnī pirtsaugšā -ka tik peles un žorķi nesaskādē.
Šādi gatavota vobla man vasaras mēnešos noēdās visa /atspaids ģimenes budžetā/Parasti jau jūnijā viss ir beidzies -kaut tonna būtu viss tiek apēsts
29.janvāris 2012, 13:31 links
bums
Voblu dz'ivokl'i jau divas ziemas gatavoju bez probl'em'am virtuv'e.P'ec tam , kad zivis atm'erc'e un atmazg'a p'ec s'al'i'sanas , lieku t'as uz kartona pamatnes(no jebkuras pabiez'akas kartona kastes) , kas nokl'ata ar av'iz'em s'akum'a ar vienu s'anu(20 min.) , p'ec tam pamainot av'izes un apgrie'zu zivis ar otru pusi , lai no virspuses paz'ud lielais mitrums.P'ec k'ada br'i'za nomainu av'izes tre'so reizi un salieku uz kartona jau nedaudz ap'zuvu's'as zivis un kartonu uz nakti nolieku virtuv'e pie radiatora zem'e. No r'ita zivis jau ir tik t'alu ap'zuvu'sas no 'arpuses, ka t'as var likt ar to pa'su kartonu aug's'a uz virtuves aug's'ejoem skap'i'siem (man starp skap'i'siem un griestiem ir neliela atstarpe) un t'al'ak pirmaj'as dien'as ivienu reizi dien'a apgrie'zu t'as zivis uz otru pusi un vajadz'ibas gad'ijum'a pamainu av'izes zem ziv'im.Apm'eram p'ec ned'e'las var doties uz bodi p'ec alus.
Dz'ivokl''i bez manis dz'ivo v'e tr'is sievi's'ki un ar smak'am nav nek'adu probl'emu.Vien'igais br'idis , kad dz'ivokl'i var just minim'alu zivju smaku ir pirm'a nakts un tikai virtuv'e , bet zivis cen'sos uz pirmo nakti nolikt v'elu vakar'a , lai no r'ita jau viss b'utu izv'edin'ajies.Un peipusa rauda ar ikriem gar'so gan man , gan sievi's'kiem.
8.aprīlis 2013, 14:41 | links
 
Vakarā ielikšu
8.aprīlis 2013, 14:32 | links
 
Sveiciens meistaram, ir pāris jautājumi radušies par voblu gatavošanu varbūt vari apgaismot:
1. Kā ir ar tām iekšām vai jāņem ārā vai nav, pagājušo ziemu taisīju voblas tādas rūgtenas sanāca;
2. Kā un cik ilgi voblu var glabāt lai tā nepāržust. Šogad viena porcija pāržuva istabā un galīgi vairs nebija lobāma un ēdama.
3. Iemet lūdzu linku, kur bija tava voblu recepte, varbūt vēl kādam noderēs!
8.aprīlis 2013, 13:06 | links
 
Bums arī atkodis kā svinu apzeltīt ?
:P
:)))

mmartins, 7.aprīlis 2013, 21:37

Ņea es ar svinu neņemos Svins ir Ginta darba lauciņš :)) Man tie metāli ir cietāki Laikam rīt būs gatavs
Visus metālus var apzeltīt bet vispirms jānoniķelē ...uz niķeli zelts klājas ideāli Vēl kāpēc vispirms jāniķelē Ākis tiek lodēts ar alvu un bez niķelējuma šis metāls zeltu nepieņem Teholoģija -poņimaeš :DD
7.aprīlis 2013, 22:08 | links
 
Bums arī atkodis kā svinu apzeltīt ?
:P
:)))
7.aprīlis 2013, 21:37 | links
 
Voblu kaste izdevās -laba Praktiski vajadzīgas 2 diennaktis un process ir noticis :)) Labums ir acīm redzams
1.sagatavo cik nepieciešams
2.miers no mušiem
3.var lietot maigāku sālījumu
4.varu izkaltēt arī padruknus breksēnus
7.aprīlis 2013, 18:47 | links
 
marti spole gatava Rezumē smiltis iekšā un tās jau nedaudz posta darbus ir padarījušas Visu ko varēju saglābu Rīt Bruņiniekos
7.aprīlis 2013, 18:19 | links
 
Pele_mele stradiks gatavs rīt Bruņiniekos
7.aprīlis 2013, 18:16 | links
 
Dzērvei gatavs /stradiks /to lociņa skruvi kuru biji būvējis tikai papildināju ar distanceri ,jo savādāk no viņas nav nekādas jēgas vienkārši bloķē normālu lociņa darbu
7.aprīlis 2013, 18:13 | links
 

pašlaik top šādi ,bet apzeltīti Būs iegādājami 2 gab
cena 12 ls gabalā 22 un 25 grami/experimentālie/
7.aprīlis 2013, 10:11 | links
 

Un kad to sīgu vēl māk nokūpināt -oi .
7.aprīlis 2013, 09:25 | links
 
Tās sīgas Zviedrijā mākslīgi baro? Izskatās pēc resnas ar kombikormu nobarotas cūkas.:))
7.aprīlis 2013, 09:04 | links
 
Vakar Pērnavā Meistara tūningotais cirīts ar swarowska kristālu nostrādāja perfekti. Daudz zemmēra, bet laiks fantastisks un bezmaksas solārijs uz visiem 100%.


7.aprīlis 2013, 08:57 | links
 
Veči, kam ir Nero, pastāstiet lūdzu cik labs urbis? ir vērts ņemt vai jāņem kaut kas cits?

stirlitz, 6.aprīlis 2013, 20:07

Man ir pirmo sezonu,uzskatu ka labākais no RUS ražojumiem.Ar pusapaļajiem nažiem iet viss klusāk no visiem.Nezinu vienīgais pa Titānieku,bet tam jau ceņniks baigais.Nero pat naži neskrūvējās vaļā, kad uzliek lielāk leņķi.Urbju pārsvarā upē,vienīgais smiltīm pagaidām nav zāles!
6.aprīlis 2013, 23:28 | links
 

4.880 kg lidz astes galam 66 cm :) šodienas lomā :DD
Vaininieks ar visu trofeju :))
6.aprīlis 2013, 21:22 | links
 
Lai būtu friša un svaiga manta ir vajadzīgs skapis .Pēc sālīšanas zivis velku no baļļas laukā un saldētājā iekšā Kad vajag atkausēju izmērcēju un skapī iekšā Praktiski vītinu tik cik man vajag neko lieku Liekais lai gaida karstāku -alus laiku :DD
6.aprīlis 2013, 21:19 | links
 
man arī bija tas pats :) a kā tu glabā viņu? man mājas apstākļos nesanāk - pārāk sausa paliek... es līdz rudenim šķūnī zem jumta turu :D
6.aprīlis 2013, 21:12 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager