Viss kas no Buma !

Bori- naži -cope -drope Viss ko sirds vēlas
Ok
8.aprīlis 2013, 21:27 | links
 
Man kautkā nepatika šitā Stradika apkope,es ka mašinu atdodu servisā uz apkopi,tad pēc saņemšanas nekur nekas netek un nesmird.Redzēs ko mans šujmašinu vecītis teiks.
p.s.šujmašinas viņš remontē super
8.aprīlis 2013, 21:26 | links
 
Pele_mele Tas šķidrums ir tas ko lieto ultraskaņas vannā .Tāpēc lieku cel maisiņos.spole vienkārši pirms sezonas ir janosluka tad kad sāksi lietst tas izgaro Reduktoram laikam tomēr vajadzēja likt biezāku smāki parasti jaunas spoles eļļo ar mazāk viskozu šķidrumu Tātad Tavai vajadzēja maķenit biezāku .Ja kas uzrakstīju PM kā darīt
8.aprīlis 2013, 21:18 | links
 
BUMS cik tad kg sals Tev aiziet uz 10 kg raudu ! ARPRATS ! un tas -tuzluks -ir skidrums kas janolej ?

plesigais, 8.aprīlis 2013, 21:07

Tuzluks ir šķidrums kurš veidojas sālīšanas procesā
Tas pēc sālīšanas jālej nost
8.aprīlis 2013, 21:13 | links
 
Pele_mele PM
8.aprīlis 2013, 21:12 | links
 
BUMS cik tad kg sals Tev aiziet uz 10 kg raudu ! ARPRATS ! un tas -tuzluks -ir skidrums kas janolej ?
8.aprīlis 2013, 21:07 | links
 
Bums!
Kautas īsti labi nav ar Tevis remontēto 4000šo Stradiku,kautkāds dikti smirdīgs šķidrums tek ārā pa visām vietām(pēc eļļas neizskatās cik nu es tur saprotu)un pati spole griežoties rūc kā zāles pļāvējs.Varbūt kautko ne tā esi salicis?Sarunāju ar šujmašinu remonta vecīti,teica ka palūkošot.Labi ka līdz sezonai laiks vēl.
8.aprīlis 2013, 21:03 | links
 
doks1959 Tavai spolei ir zobratu pāris
Paveicās šodien iegādājos kurpju kasti pilnu ar jaunām Shimano spoļu detalām :))

bums, 8.aprīlis 2013, 19:15


Paldies, ka atcerējies! Rīt ievedīs.
8.aprīlis 2013, 20:35 | links
 

Šodien Milo bodē ievēroju simpātiska izskata kukanu -brienamais Pie laivas karināmais ir stingri garāks
8.aprīlis 2013, 20:15 | links
 

pirmais vītinājums :))
8.aprīlis 2013, 19:22 | links
 
doks1959 Tavai spolei ir zobratu pāris
Paveicās šodien iegādājos kurpju kasti pilnu ar jaunām Shimano spoļu detalām :))
8.aprīlis 2013, 19:15 | links
 
pašlaik ņemot vērā insektu neesamību sālijumu taisu no sāls un cukura maisījuma .Pārsvarā būvēju skapi lai arī šo recepti izmantotu vasarā -bet tad jau zivis ir jāķidā savādāk būs rūgtas
8.aprīlis 2013, 15:28 | links
 
Vispirms gribu teikt, ka raudas priekš vasaras ķeru un gatavoju ziemā ,kad tās nebarojas ar veģitāro maltīti ,bet lieto pārtikā visādus moluskus un vēžveidīgos un vēl ir pilnas ar ikriem
Vēl kas lai pagatavotu garšīgu un mazsālītu voblu ir pats laiks ,jo mušas un citi insekti iztrūkst tāpēc var izmantot mazāku sāls daudzumu.
Vienīgais trūkums ir apstāklī ka zivs pēc copes ir jāatlaidina no Peipi savādāk arī nevar atvest Tāpēc pēc Peipja raudas braucu kad ir atkušņi tuvāk pavasarim ,jo nesasaldēta rauda gastranomiskā ziņā ir labāka Atbraucot mājās noķert
ās raudas nemazgāju ,jo cenšos to nesasmērēt -lietoju cukura maisus ar plēvi iekšpusē Zivs sālīšanai izmantoju lielu trauku /25 litru plastmasas toveri/. Ziemas sālijumam izmantoju sāls un cukura maisījumu /uz 1kg saļs 2 ēdamkarotes cukura /tas dod patīkamu smeķi . Zivi lidz 1 kg nedrīkst ne ķidāt ne arī kā citādi apstrādāt tapēc ka tiek zaudēta zivju eļļa kura arī sastāda 90% no zivs garšas Trauka dibenu noklājam ar sagatavoto maisījumu/sāls +cukurs/ Liekam kārtu ar zivīm /kā siļķes mucā /Nokaisam ar sāli un liekam virsū nākamo kārtu līdz toveris ir pilns .Jācenšās zivis sašķirot tā lai rupjākās būtu apakšā bet smalkās augšpusē.Kad toveris ir piepildīts noberam augšējo kārtu pilnībā ar sāls cukura maisījumu.Toveri liekam vēsā -ne aukstā vietā .Vēl kas zivis toverī ir jānoslogo ar dēlīti un akmens slogu /vai arī kādu citu smagumu/ Zivs sālīšanai nav garšas veidošāna ,bet zivs atbrīvošana no mitruma. Pēc vairākām stundām izveidojas tuzluks tā ir pirmā pazīme laika skaitīšanai /no tā parādīšanās zivis jātur 3-4 dienas Ziemas zivis es turu 3 dienas Zivs gatavību nosaku pēc mugurām tām jābūt iekritušām un cietām.Kad esam konstatējuši zivs gatavību sākam nākamo procesa daļu.-mērcēšanu . Praktiski tas ir viens no svarīgākajiem ,ja maksimāli no zivs jādabū ārā sāls . Ir vairāki varianti kā to darīt
1.izmantot tekošu ūden/es tā daru/ar rēķinu cik dienas zivis bija sālījumā tik stundas tās jātur tekošā ūdenī to daru laukos jo tur ūdens daudzums ir neierobežots un bez skaitītāja ;DD
2.Turēt zivis svaigā ūdenī periodiski to nomainot , ūdeni šajā gadījumā ir jāmaina 5-6 reizes un zivis jānotur 12 stundas
3. ja zivis uzpeld virspusē tas norāda par zivs gatavību un mērcēšanu var beigt.
Gatavās žāvēšanai zivis veram uz auklas vai stieples un izkaram vēsā vietā -saules stari tās skārt nedrīkst .Kā karināt tā ir katra iedoma un funktieris tikai jāatceras vienu visām astēm jābūt uz leju un zivis savstarpēji nedrīkst saskārties!!!!, Tālākais jau ir laika un temperatūras varā parasti viss notiek no nedēļas līdz 3 nedēļām Personīgi es zivi ņemu nost kad tā vēl ir mīksta/nedaudz/
Vēl ļoti svarīgi - gatavās zivs uzglabāšana. To var glabāt tikai papīra maisos -nekādā gadījumā plēves maisiņos ,ja nav papīra kulītes tad to ir jāietin papīrā kaut vai avīzē .Vēl par vietu kur žāvēt Vienalga kur-uz bēniņiem pažobelē šķūnī pirtsaugšā -ka tik peles un žorķi nesaskādē.
Šādi gatavota vobla man vasaras mēnešos noēdās visa /atspaids ģimenes budžetā/Parasti jau jūnijā viss ir beidzies -kaut tonna būtu viss tiek apēsts
29.janvāris 2012, 13:31 links
bums
Voblu dz'ivokl'i jau divas ziemas gatavoju bez probl'em'am virtuv'e.P'ec tam , kad zivis atm'erc'e un atmazg'a p'ec s'al'i'sanas , lieku t'as uz kartona pamatnes(no jebkuras pabiez'akas kartona kastes) , kas nokl'ata ar av'iz'em s'akum'a ar vienu s'anu(20 min.) , p'ec tam pamainot av'izes un apgrie'zu zivis ar otru pusi , lai no virspuses paz'ud lielais mitrums.P'ec k'ada br'i'za nomainu av'izes tre'so reizi un salieku uz kartona jau nedaudz ap'zuvu's'as zivis un kartonu uz nakti nolieku virtuv'e pie radiatora zem'e. No r'ita zivis jau ir tik t'alu ap'zuvu'sas no 'arpuses, ka t'as var likt ar to pa'su kartonu aug's'a uz virtuves aug's'ejoem skap'i'siem (man starp skap'i'siem un griestiem ir neliela atstarpe) un t'al'ak pirmaj'as dien'as ivienu reizi dien'a apgrie'zu t'as zivis uz otru pusi un vajadz'ibas gad'ijum'a pamainu av'izes zem ziv'im.Apm'eram p'ec ned'e'las var doties uz bodi p'ec alus.
Dz'ivokl''i bez manis dz'ivo v'e tr'is sievi's'ki un ar smak'am nav nek'adu probl'emu.Vien'igais br'idis , kad dz'ivokl'i var just minim'alu zivju smaku ir pirm'a nakts un tikai virtuv'e , bet zivis cen'sos uz pirmo nakti nolikt v'elu vakar'a , lai no r'ita jau viss b'utu izv'edin'ajies.Un peipusa rauda ar ikriem gar'so gan man , gan sievi's'kiem.
8.aprīlis 2013, 14:41 | links
 
Vakarā ielikšu
8.aprīlis 2013, 14:32 | links
 
Sveiciens meistaram, ir pāris jautājumi radušies par voblu gatavošanu varbūt vari apgaismot:
1. Kā ir ar tām iekšām vai jāņem ārā vai nav, pagājušo ziemu taisīju voblas tādas rūgtenas sanāca;
2. Kā un cik ilgi voblu var glabāt lai tā nepāržust. Šogad viena porcija pāržuva istabā un galīgi vairs nebija lobāma un ēdama.
3. Iemet lūdzu linku, kur bija tava voblu recepte, varbūt vēl kādam noderēs!
8.aprīlis 2013, 13:06 | links
 
Bums arī atkodis kā svinu apzeltīt ?
:P
:)))

mmartins, 7.aprīlis 2013, 21:37

Ņea es ar svinu neņemos Svins ir Ginta darba lauciņš :)) Man tie metāli ir cietāki Laikam rīt būs gatavs
Visus metālus var apzeltīt bet vispirms jānoniķelē ...uz niķeli zelts klājas ideāli Vēl kāpēc vispirms jāniķelē Ākis tiek lodēts ar alvu un bez niķelējuma šis metāls zeltu nepieņem Teholoģija -poņimaeš :DD
7.aprīlis 2013, 22:08 | links
 
Bums arī atkodis kā svinu apzeltīt ?
:P
:)))
7.aprīlis 2013, 21:37 | links
 
Voblu kaste izdevās -laba Praktiski vajadzīgas 2 diennaktis un process ir noticis :)) Labums ir acīm redzams
1.sagatavo cik nepieciešams
2.miers no mušiem
3.var lietot maigāku sālījumu
4.varu izkaltēt arī padruknus breksēnus
7.aprīlis 2013, 18:47 | links
 
marti spole gatava Rezumē smiltis iekšā un tās jau nedaudz posta darbus ir padarījušas Visu ko varēju saglābu Rīt Bruņiniekos
7.aprīlis 2013, 18:19 | links
 
Pele_mele stradiks gatavs rīt Bruņiniekos
7.aprīlis 2013, 18:16 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager