Brekšu putru recepte

Cik brekšu, tik viedokļu.

Man Daugavā breksis labprāt kāpj uz Straumes zivju miltu barības. Tikai nekādā gadijumā to nevajag darīt vasarā. agrā pavasarī un sevišķi rudenī, jā! šitā pagajušās sezonas gaļinieka bilde ir tapusi sadarbībā ar Straumes kombis + nedaudz Salmo Vimba. http://www.copeslietas.lv/site/bildes/bilde-42181.htm

Lielajam rudens breksim, FishMeal barība bija to čto doktor propisal. :) Protams kāpj arī uz tradicionālajiem produktiem.
12.aprīlis 2013, 10:17 | links
 
GuntisN
Vot breksim tie zivju milti arī nepatīk!Un ja skatas pēc masas kad ir uzbriedinātas tās granulas Dobelnieks ir favorīts vismaz manā skatījumā!
11.aprīlis 2013, 23:59 | links
 
Wiking - Latvijā jau labu laiku kombikormam neliek klāt zivju miltus-visupirms tas ir dārgi un otrāmkārtām diezgan sarežģīti tehnoloģiski, jo nepieciešama atsevišķa līnija,dzīvnieku izcelsmes olbaltumviela kā nekā.
Suits - Žmihs nu galīgi nav tas, ko tu te aprakstīji. To sauc par par Luzga padsolničņika. Žmihs ir varen laba lieta un diemžēl LV to nevar dabūt. Arī daudzi ražotāji jauc kas ir Žmihs un kas ir Luzga.
Nu jā, paskatījos googlē - "luzga" ir sēmušku čaumalas un tas ko tirgo Tukuma Straume ir faktiski smalcinātas sēmušku čaumalas. Žmihs nozīmē tos presētos biezumus, kas paliek pāri pēc eļļas izspiešanas. Tad nu es runāju par to pulverveidīgo masu, kas ir smalcinātas čaumalas, bet netaktiskas leksikas dēļ ir tautā iegājies kā žmihs.
Un tas mans atbaidošais kombikorms arī bija Straumes ražojums.

GuntisN, 11.aprīlis 2013, 20:33
11.aprīlis 2013, 22:29 | links
 
...vēl varētu uztaisīt tēmu -raudu ,sapalu maiļu u.c. putru recepte :)
11.aprīlis 2013, 22:06 | links
 
martins -žetons...
11.aprīlis 2013, 22:04 | links
 
Hmmm.. ņemot vērā tēmas nosaukumu. tad..
2l ūdens, trīs brekši. brekšus liek kalā un vāra līdz brekšu putra gatava :D
11.aprīlis 2013, 21:48 | links
 
antonsb - jā sorry, tiko pamanīju specifikācijā ka ir gan! Man gan bija cita info no iekšienes, bet lai konkurētu ar Dobeli Tukums tomēr liek tos miltus klāt.
11.aprīlis 2013, 21:06 | links
 
Straumes kombikormam ir gan zivju milti klāt un uz Tukuma Straumes kombikormu breksis nekāpj virsū pārejās zivis barojas gan!
11.aprīlis 2013, 20:52 | links
 
Wiking - Latvijā jau labu laiku kombikormam neliek klāt zivju miltus-visupirms tas ir dārgi un otrāmkārtām diezgan sarežģīti tehnoloģiski, jo nepieciešama atsevišķa līnija,dzīvnieku izcelsmes olbaltumviela kā nekā.
Suits - Žmihs nu galīgi nav tas, ko tu te aprakstīji. To sauc par par Luzga padsolničņika. Žmihs ir varen laba lieta un diemžēl LV to nevar dabūt. Arī daudzi ražotāji jauc kas ir Žmihs un kas ir Luzga.
11.aprīlis 2013, 20:33 | links
 
Vecais,labais rupjmaizes ,,ķieģelītis" arī netiek skādēts no brekšu puses!Alūksnieši gan jau labāk par to varētu nokomentēt!Bet ar tām gatavajām ,,podkormkām" nekad-neko nevar skaidri zināt!Citreiz tiešām ir licies,ka tās iespējams atbaida,tāpat kā te tika rakstīts par granulām.
11.aprīlis 2013, 20:29 | links
 
Par to zivju kombikormu runājot... (vairs neatceros kur lasiju- te, vai kur citur) viņam klāt ir zivju milti, kas savvaļā augušām baltajām zivīm neraisa apetīti.
Ar zivju kombikormu zivis baro audzetavās jau no "bērnības".
Uz absolūto taisnību nepretendēju. :)
11.aprīlis 2013, 20:18 | links
 
suits
Nu zinu šito recepti!Tas vārds krieviski bija piemirsies!Paldies pa informāciju!
11.aprīlis 2013, 18:57 | links
 
Žmihs ir krieviskais apzīmējums saulespuķu spraukumiem - tas ir tas kas paliek pāri pēc saulespuķu eļlas izspiešanas, tobiš kaltēti biezumi. Tirgojas kilogramīgās pakās makšķernieku veikalos, bet dārgi un tirgojās lopbarību veikalos 20kg maisos, bet toties cena 5,50 Ls par maisu. Es tādu paņemu un pāris gadus pietiek. Ziemā ņemu puslitru šito pulveri un apleju ar verdošu ūdeni tā lai riktīgi uzbriest bet nav šķidrs. Pieber kādus 300g rīvmaizi un riktīgi izmaisa. Masai vajadzētu būt mitrai, bet ne lipīgai kā klimpai. Uztaisi bumbu un pamēģini nomest uz grīdas - bumbai vajadzētu izirt un sadalīties vairākos gabalos. Un ar abām rokām to bumbu vajadzētu varēt saberzt atpakaļ tādā mitra pulvera masā. Ja būs pa daudz samitrināts, tad rīvmaize uztaisīs klimpu un ūdenī nešķīdīs. Vēl tai masai var piebērt kādu no nesaldajām gatavajām barībām kādus gramus 200. Es lieku nedaudz Sensas Gros Gardonu tikai tik daudz lai var sajust cauri tās aromātu. Man šitas pasākums vienmēr strādā un pat ziemā mačos esmu lietojis. Priekš brekša var piebērt arī sauju auzu pārslas, lai tam lopam trāpās arī kāds rupjāks kumoss, ko ierīt.
11.aprīlis 2013, 18:43 | links
 
suits
Žmihu?kā taisa šo brīnumu!?
11.aprīlis 2013, 18:25 | links
 
Es arī vasarā Ventā taupīšanas nolūkos baroju ar zivju granulēto kombikormu un likās tīti labs - zivis ķērās. Bet pamēģināju to kombikormu tagad Ķīšezerā un ... pats neticēju un citiem neticētu ja pats nepārliecinātos, bet zivis vienkārši muka pa gabalu. Man nav izskaidrojums, bet tur kur iepriekš balto šņagu ķēru ar žmihu, tur tagad uz kombikormu vispār zivis nepienāca. Neviena! Pie kam aplauzos divas dienas pēc kārtas dažādās vietās. Un pēc tam uztaisīju plaucētu žmihu ar rīvmaizi un piedevām un viss notiek kā jānotiek. Tā kā es personīgi ziemā no kombikorma būšu atradinājies uz ilgu laiku ja ne uz visiem laikiem. Taisiet plaucētu žmihu ar nelielu gatavās barības piedevu un būs labi!
11.aprīlis 2013, 17:48 | links
 
dzhi
Ir gan ja salīdzina mazos ezeriņus ar lielajiem lielajos zivis rij visu ko viņām dod bet mazajos ir izvēlīgas!Ir jau neskaitāmas reizes tas pārbaudīts!
11.aprīlis 2013, 15:19 | links
 
diezvai vinji ir tik atshkjiriigi, ka vienaa zivis eed tikai baltmaizi ar desu un nekam citam virsuu neskataas.
11.aprīlis 2013, 15:17 | links
 
dzhi
Bet ezeri ir atšķirīgi un zivju ēšanas gaumes ar ir dažādas lielajos ezeros zivis nav tik kaprīzas un izvēlīgas kā mazajos!Esmu pa to pārliecināts jo prakse to ir pierādījusi ka mazie ezerīņi ir ļoti kaprīzi!
11.aprīlis 2013, 14:53 | links
 
NG rakstiija, ka melasi pat ziemaa droshi var shaut klaat. Principaa aromaata vinjai jau nekaada nav. ruugta un salda tikai
11.aprīlis 2013, 14:31 | links
 
Bandito
tad jau labāk nevajag to trušu jo priekš melases vēl pa agru pa auktu ūdenis ir!Laikam Cāļu jāņem!
11.aprīlis 2013, 14:22 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager