Lašveidīgo spiningošanas sāpe!

Daudzās lašu un taimiņu apdzīvotās latvijas upes....
Raih, mazāk skaties uz citiem, vairāk par sevi padomā, kā pašam ar likumpaklausību? Tu tas brīvības cīnītājs, Mucenieks Pavļiks Morozovs? Pašam smiekli nenāk?
16.aprīlis 2013, 10:33 | links
 
Rakstiņā bij rakstīts "kāds krastā dzīvojošais"...Es zinu,kurš ir tas "krastā dzīvojošais"-tas ir vīrs,uzvārdā Mucenieks-vecos laikos liels lašu cemmerētājs,n-tie vīri viņu pazīst kā lašu ķērāju. Un skat,kas notiek-vīrs tagad uz vecumdienām "ievēro" un ziņo par citiem tādiem pašiem...Pats sēž un mētā spini-par licenzes esamību būtu smieklīgi jautāt,un nez kāpēc to inspektoru kungi neievēro.Lūk tas ir nožēlojami,nevis tas,ka kāds paņem uz mājām nevis vienu,bet 2-3 zivis...Kā jau vakar minēju-tik skaistas upes krastā dzīvo tik nožēlojami ļautiņi...
Šajā sakarā viens stāsts par tiem "krajiem" kā apliecinājums manis augstāk teiktajam. Copējot SDalacā,šad tad novazājos gar kādu vecu,pamestu māju ar aizaugušu ābeļdārzu un lieliem ozoliem. Pajautāju kādam 80gadīgam vietējam par tās vēsturi. Bijuši turīgi saimnieki.Kad ienāca krievi,trīs dēli aizgāja mežabrāļos. Kādos Ziemassvētkos klusām bija atnākuši mājās nosvinēt pie ģimenes. Un kāds no saimniecībā strādājošajiem bija paziņojis krieviem.Tie uztaisīja "oblavu"-vīri bija atšaudījušies,divi bija mukuši,vienu turpat uz vietas nošāvuši,pārējiem diviem sasējuši rokas dzeloņdrātīs un arī nošāvuši. Tas laikam turieniešiem ir gēnos-ziņot.Pretīgi
16.aprīlis 2013, 10:12 | links
 
Raihs, vai Tev uzvārds Brants neko neizsaka? Man rosina tādas interesantas domas.
16.aprīlis 2013, 09:52 | links
 
nākošā ziņa būs- Ainažu slimnīcā karantīna. :DDD
16.aprīlis 2013, 09:51 | links
 
Tas inspektors jocīgs, neesot ēdams, jādomā veda mājā kaķus barot, nesen kāds cēlmetalnieks pat recepti bija ielicis, gan jau zin ko ēdis:)
16.aprīlis 2013, 09:40 | links
 
Kad rez tas beigsies?Jūras forele nav taimiņš,taimiņi dzīvo sibīrijā un sasniedz līdz pat 60 kg rumpīgumu.
16.aprīlis 2013, 09:34 | links
 
Lai Brants paseko saviem pakalpiņiem,kas sabiedrisko inspektoru aizsegā bāž nēģu murdus. Tas redz,neskaitās,jo tie,redz,ir savējie
16.aprīlis 2013, 09:24 | links
 
Salacā pieķer bezkaunīgu spiningotāju
Pievienots: 2013. gada 16. aprīlis
Piektdien vides inspektori sadarbībā ar Vidzemes Zvejnieku biedrības (VZB) biedriem un policistiem Vecsalacā aizturēja vīrieti, kurš ar spiningu neatļauti noķēris 9 lašus. Šobrīd spiningot atļauts, bet, protams, jābūt licencei. Aizturētajam tādas nebija. Pie tam drīkst paturēt tikai 1 lasi vai taimiņu.
Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes inspektors Jānis Brants pastāstīja, ka jau priekšpusdienā pie Rostiem manītas divas spiningotāju grupas - vienā bija 2, otrā - 3 vīri. Kontrolētāji pārbaudījuši mazāko grupiņu, kam licences bijušas, bet loms nav konstatēts. Toties otrai vīru grupai veicies gluži labi. Tā pārvietojusies pa upi uz leju kilometrus 6 - 7, ik pa laikam izvelkot pa kādam lasim. J. Brants pastāstīja, ka pieķert spiningotājus ar nelikumīgu lomu ir visai sarežģīti, tomēr šoreiz sadarbībā ar Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Limbažu iecirkņa darbiniekiem tas izdevās. Policisti, braucot ar sirēnām un mirgojošām gaismām, viņu auto aizturējuši uz Annasmuižas tilta. Rezultātā konfiscēti pārkāpuma izdarīšanas rīki, arī laši, kas nodoti Ainažu slimnīcā. Vienam no vīriešiem tapis administratīvā pārkāpuma protokols. Viņam draud sods no 20 līdz 500 latiem, plus par dabai nodarītiem kaitējumiem būs jāšķiras no iespaidīgas summiņas - pustūkstoša latu par katru lasi. Iespējams, tiks lemts arī par krimināllietas ierosināšanu. Pārkāpējs, kurš izrādījies rīdzinieks, savu vainu atzinis, bet J. Brants spriež, ka tik viegli diezin vai šis gadījums beigsies. Tiesāšanās par līdzīgām lietām ilgst gadiem.
Inspektors atzīst, ka arī otra vīru grupiņa todien, visticamāk, neaizbrauca gluži bez loma. Krēsliņā kāds krastā dzīvojošais bija ievērojis džipu kalna galā, ar ko viņi aizbraukuši, tad pēc pusstundas atgriezušies un gluži kā suņi no sniega rakuši ārā savu lomu. - Tas ir zemiski līdz izsmieklam, - secināja J. Brants, piebilstot, ka šie spiningotāji nav nekādi trūkumcietēji. Viņš spējot saprast kāri spiningot, bet šādu mantrausību, kad mājās tiek vestas šobrīd nebaudāmas zivis - ne. - Lielākais no konfiscētajiem lašiem bija 7 kg smags, iznārstojis, visu ziemu tikpat kā neēdis, noskrambājies, melns. Tas taču nav ēdams! Rudenī tā būtu apaļa, savus 12 kg smaga zivs, - sprieda sarunbiedrs.
Arī brīvdienās zivju resursu sargātāji kontrolēja spiningotājus. Atklāti salīdzinoši nenozīmīgi pārkāpumi. Cope neesot bijusi nekāda labā. Ledus Salacā izčākstējis, ūdens kļuvis duļķains, tā līmenis cēlies. Tas ne lašiem, ne taimiņiem neesot pa prātam.
Regīna TAMANE Laikraksts ''AUSEKLIS''
16.aprīlis 2013, 09:15 | links
 
http://www.youtube.com/watch?v=nIMu7JmPpOE

Laba filma.
15.aprīlis 2013, 15:35 | links
 
Kaitsērferiem ir ļoti advancēti sausie kostīmi, izskatās kā jaka ar biksēm, bet 100% ūdensdroši. Vajadzētu ko līdzīgu copei pielāgot :) Var kaut uz galvas lēkt. http://www.youtube.com/watch?v=zgo6eLyxQm4
14.aprīlis 2013, 19:35 | links
 
Dzhi, gadās iekrist starp lediem, vai ieslīdēt ūdenī. Ar zābakiem staigājot slapja pelde garantēta. Ar brienamo, bieži paveicas ka nav dziļš un tiec ārā bez slapjuma. Var arī iekāpt ūdenī un zivi mierīgi izcelt ārā, ja protams nav dziļš.
Vispār ziemā ir jāvelk neoprēna brienamais, jo labie neoprēna brienamie apņem ķermeni. Tikko runāju ar vienu makšķernieku, viņš ir peldējis ar neoprēna brienamo. Izpeldējis ārā saus, jo jaka bija cieši savilkta un tikai straume bija kā pludiņu kādu gabalu pavizinājusi.
14.aprīlis 2013, 19:22 | links
 
nesapratu kaada jeega no brienamaa pa ledu staigaajot???
14.aprīlis 2013, 19:15 | links
 
Bet zini-hv-varbūt šitā papļāpājot nevilšus var izglābt kādu pārgalvīgu dzīvībiņu.Varbūt palasīs un padomās
14.aprīlis 2013, 18:43 | links
 
Daži staigā glābšanas vestēs un cik no malas ir redzēts tad īpašu diskomfortu viņa nerada jo nav jau nemaz tik liela. Vispār šito tēmu labāk necilāt, savādāk vēl kādam lēmējam radīsies doma, ka vajag pieņemt izmaiņas MN ka visiem copmaņiem ir jābūt apģērbtiem glābšanas vestēs. Ne tikai laivās, bet arī staigājot gar krastu.
14.aprīlis 2013, 18:40 | links
 
Nu jā, tas škiet baigi daudz, bet nu pus minūtē, minūtē jau izģērbties var. Man arī vienam čomam šādi gadījās Gaujā mušojot alatas vēlā rudenī, kad vēl varēja, paguva izģērbties.
14.aprīlis 2013, 18:24 | links
 
Var jau uzvilkt automatisko piepūšamo glābšanas vesti, bet cik ērti tādā būs staigāt.
14.aprīlis 2013, 18:21 | links
 
Un vēl jau zābaki ir jāatšņorē. Tā ka sargājiet sevi.
14.aprīlis 2013, 18:20 | links
 
Loshuliganos, ar vaderi tā neizgērbsies. Parasti lences ir zem jakas. Kā arī neoprēna zeķi ne visiem vaderiem ir viegli novilkt nost. Atliek tikai griezt kopā ar nazi.
14.aprīlis 2013, 18:18 | links
 
Traki ja nav nekāda ūdens pieredze, parauj panika un... beigas, tā ja iežaujās arī bez elpošanas ar galvu uz leju var izģērbties un izpeldēt. Tā ka vasarā jāsnurkulē un jāpiedomā pie šiem jautājumiem.
14.aprīlis 2013, 18:15 | links
 
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager