Lašveidīgo spiningošanas sāpe!

Daudzās lašu un taimiņu apdzīvotās latvijas upes....
imations
Paldies,ka palīdzēji man ieskatīties savas dvēseles tušākajos kaktiņos. Tiesa,stukača noslieces es tur neatradu,toties atradu vēl daudz briesmīgākakas lietiņas-piemēram,grūti apvaldāmu vēlmi izsekot tavu IP,atrast tevi,piesiet pie krēsla,durstīt ar adatiņām(ilgi) un pēc tam piebeigt. Neko TĀDU agrāk sevī nebiju manījis
17.aprīlis 2013, 08:12 | links
 
imations pats arī izskaties no tās puses, zaļotnijs kreisais velns tu esi... lasīša piemetējs un mentiem stučītājs. Uz tevi attiecas teiciens „Kad Dievs prātu dalīja nebiju mājās”.
16.aprīlis 2013, 22:05 | links
 
smieklīgi, - krastā dzīvojošiem par savu naudu jābrauc pēc licences lai noķertu zivi parasto, a par lasi jāmaksā, - ? un cik maksā pašvaldība par upes krastā esoša īpašuma aprobežojumu tā teikt, ko kompensē vietējiem no ietirgotā, 6prāts saka, ka neko, nedzīvojam tak āfrikā.
16.aprīlis 2013, 15:32 | links
 
Veči Salacgrīvā normāli izdarīja, ka inspektoriem nolēja laša makšķernieku, nav ko visādiem zaļotnijiem zīmēties ar lašu ķeršanu. Tā ir paša cilvēka problēma, ka viņš iekrita, ja nemāk normāli strādāt un slēpt lasi, tad pats vainīgs: „Mūs soda par to, ka mūs noķer, nevis par to ko mēs darām”. Ja es būtu Salacnieku vietā - pats piemestu mazmēra lasi mašīnā un visu info nolietu mentiem, lai tautu sašņorē.
Nedomāju, ka kāds pontu makšķernieks Brantam, kas savā laikā ir gājis jūrā un pārrauga Vidzemes piekrasti var pamācīt, kura zivs ir ēdama un kā ķerama, tas ir praktiski vienīgais inspektors, kuru savā pusē pat es cienu.
Raih – patiesībā Tu māki tikai lēti pontoties, tādi, kā Tu parasti nolej visu informāciju pirmie, laikam dzīvē Tev nav teikuši teicienu „Kad laiku dala, tad draugu nav”.
16.aprīlis 2013, 13:59 | links
 
Raih, par tiem vietējiem tiešām taisnība, reiz kulturāli atpūtāmies pie Skaņākalna, atbrauca sadzērušies vietēji jaunieši tā ap ~20 vienam pat bija gāzes pistole, atklātā tekstā paziņoja, ka viņiem vajagot mūsu meitenes, tāds tesiņš sanāca, ka kanapi prom tikām, vēl aizmugurējo logu vienam auto izdauzīja, tas gan bija krietni sen, bet vienalga...
16.aprīlis 2013, 13:33 | links
 
Maitas makšķernieki.Visas zivis izķēruši,ka pat tīklos nekas vairs nelien.:))
16.aprīlis 2013, 13:08 | links
 
No raksiņa: " Lielākais no konfiscētajiem lašiem bija 7 kg smags, iznārstojis, visu ziemu tikpat kā neēdis, noskrambājies, melns. Tas taču nav ēdams! Rudenī tā būtu apaļa, savus 12 kg smaga zivs"
....un kuru jau atkal ķert nedrīkstēs! Toties iekļūt kaut kādos "oficiālajos" vietējo darboņu tīklos-to gan var,tas ir zajebisj! Varbūt par to Branta kungs uztraucas. Būs viņu jāpasauc ciemos-es viņam to "veco,noskrambāto,neēdamo" zivi pagatavošu tā,ka viņš noteikti pārvērtēs savu gastronomisko gaumi
16.aprīlis 2013, 13:02 | links
 
Raih, bet kā tad lai savādāk sauc. Ķert nedrīkst, ēst arī nedrīkst jo pilna ar diokšiniem, melna un kas tik vēl ne.
16.aprīlis 2013, 12:36 | links
 
Akmens_Viesis
Jā,uzvārds bija jāsauc-tautai jāzin savi "varoņi"
16.aprīlis 2013, 12:36 | links
 
Micuk,neapsaukā manu zivi!:)
16.aprīlis 2013, 12:31 | links
 
vai tad licence jāpērk arī tiem, kam pieder zvejas tiesības - salacas krastā dzīvojošajiem....
LV nav tāda likuma, kas dotu piekrastē dzīvojošajiem kaut kādas privilēģijas, DIEMŽĒL nav!
Kaut gan, sen par to ir runāts

dakterp, 16.aprīlis 2013, 12:12


Uz lašiem, ja nemaldos, tad ir jāpērk. Parasto var pašvaldībā izņemt par brīvu.
16.aprīlis 2013, 12:14 | links
 
Zvejas tiesības Salacā pieder pašvaldībai, tad nu viņa aborigēniem, kuriem ir īpašumi upes krastā izsniedz bezmaksas copes atļaujas, bet uz parastajām zivīm. Uz svēto govi arī aborigēniem ir jāpērk licenze.
16.aprīlis 2013, 12:13 | links
 
vai tad licence jāpērk arī tiem, kam pieder zvejas tiesības - salacas krastā dzīvojošajiem....
LV nav tāda likuma, kas dotu piekrastē dzīvojošajiem kaut kādas privilēģijas, DIEMŽĒL nav!
Kaut gan, sen par to ir runāts
16.aprīlis 2013, 12:12 | links
 
Raih, piekrītu par to stučīšanu un par to kādi ņurņiki ir Salacgrīvas novada iedzīvotāji. Ne visi, bet lielākā daļa. Pats esmu no Salacgrīvas puses.
Te labāk drā.īs copmani, kurš bez licences noķēris un atlaidis lasi, nekācīnīsies ar pamatīgu maluzvejniecību.. Jo savējos jau nebūs smuki aiztikt.
Mēs copmaņi, protams, nedrīkstam rudens pusē pa kādam ķeņķim izvilkt vai pavasarī bez licences tos atļaušos teikt "atkritumus" pavilkties, bet tai pat laikā mierīgi Salacas grīvā (pilsētā) un protams augstāk upe tiek aizlikta ar tīkliem un visādām citādām ierīcēm. Vīri staigā, piedāvādami treknus lašus un ikrus. Tas pats notiek Svētupē un Vitrupē. Vai nu inspektori vienkārši ir akli vai neapstaigā upes vai arī tur ir viss sarunāts.
Interesanti ir arī tas, ka nebūdams inspektors, lieguma laikā(oktobris, novembris) esmu izvilcis vairāk tīklu un murdu nekā dažs labs, kuram tas ir maizes darbs.
16.aprīlis 2013, 12:10 | links
 
vai tad licence jāpērk arī tiem, kam pieder zvejas tiesības - salacas krastā dzīvojošajiem
16.aprīlis 2013, 11:40 | links
 
Tik traki jau nav, redzu. Bet kurā brīdī cilvēks darīja nepareizi: tad kad ziņoja vai tad kad maliķoja? :) Bet ja paskatās nedaudz no cita skatu punkta: cilvēks dzīvo upes krastā, bet lasi ķert nevar. Tēvi ķēra, vectēvi, vecvestēvi ķēra, bet viņš nevar... Nav jau tās vienīgās patiesības.
16.aprīlis 2013, 11:35 | links
 
Mjā.
Tā ir sociālā psiholoģija, Raih - "savējais" vienmēr šķiet mazāk ļauns, lai cik ļauns būtu. Ja nesāk uzpeldēt ar dzeloņdrātīm aptīti līķi, viss vienmēr ir kārtībā. Savukārt, svešiniekam pat nejaušu tekstu pārmetīs kā pamatīgu ļaundarību. Tev uzvārds noteikti bija jāsauc, piemēram? Tas bija svarīgi? Varbūt lielu spēli izjauci? (pēc pieredzes saku)

Vēl viena dīvainība ir pieļaut vienlaikus ziņās gan stāstu par to, ka šie laši jau ir "melni un neēdami", gan arī lašu atdošanu labdarībai. Pilnīgs "neklaps", tā teikt.
16.aprīlis 2013, 11:24 | links
 
Da,joptvai,Andri-tu neredzi starpību,vai? Ja par likumpārkāpumiem ziņo tādi paši likumpārkāpēji,tādi paši licenžu nepircēji,lai tikai nodrošinātu sev likumsargu lojalitāti,tad ,manuprāt,tas ir nožēlojami...Ja tu esi fanātisks dabas sargs,tad lūdzu-ziņo,dari,aizturi,utt-es nepiekritīšu tavai darbībai,bet cienīšu to,jo tā ir tava pārliecība
16.aprīlis 2013, 11:10 | links
 
Nu ja, tu rīkojies pēc savas saprasšanas, tāpēc tas ir pareizi. Citi atkal rīkojas pēc savas saprašanas, un tas ir nepareizi? :) Es arī šad tad šo to pārkāpju, bet ja mani noķer, es citus nevainoju. Ja kādam gribas dikti to lasi, nu lai tak ņem, bet ja viņu pieķer, tad citus vainot kaut kā muļķīgi sanāk. Tik pat labi kāds uz savu galvu varētu izdomāt, ka turīgajiem vajag atņemt un izdalīt mazturīgajiem. Tak gana cēli mērķi?
16.aprīlis 2013, 11:02 | links
 
Pedantiska likumpaklausība neliecina par prāta spējām. Likumus izdomā tādi paši ļautiņi kā es,un bieži vien(par pārāk bieži) ne īpaši gudri ļautiņi. Es dzīvē rīkojos pēc savas saprašanas un uzskatiem,nevis pēc kādu idiotu izdomātām normām. Un tici man-manis paša nostādītās morāles normas ir krietni vien augstākas par to "likumsargu" morāli
Par kādām brīvības cīņām tu runā? Es ne par ko necīnos. Es runāju tikai par nožēlojamiem ļautiņiem...
16.aprīlis 2013, 10:52 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager