Pēdīgā laikā kaut kā tāpat cepta līdaka neiet mājniekiem pie dūšas. Kaut pilnībā atbalstu viedokli par vienkārši miltos apviļātu, nesamuhļītu zivi. Mājās iet kotletes parastā receptē vienīgi ap 1/2 no speķa (kopumā speķi lieku daudz - ap 1/4 no kopmasas) lieku apkūpinātu.
Vēl neslikti, ja neaiziet ceptā fileja-pulka un nevar notiesāt, tad paņem uz pannas apcep sīpolus, rīvētus burkānus, var, ja savi tomāti (rudens veikala labāk nē). Kad burkāni paliek jau pamīksti liek zivtiņ', tomātu pastu, cukuru, etiķi (nepārspīlēt), sāļa, garšvielas (laurs, piperi, karijs pēc garšas. Vēl nianse, ka man pašam patīk, ja lieto nerafinēto saulpuķu eļļu. Bet tas pēc vēlēšanās (citam atkal extra virgin olīv - būs kā reize). Šitā parikte ledusskapī var stāvēt kaut nedēļu. Kaut parasti otrā dienā pazūd neatkarīgi no daudzuma, jo vajag pastāvēt un ēd aukstu, kā zacene ideāla.
Labu apetīti!
3.oktobris 2013, 15:33 |
links