Lašveidīgo spiningošanas sāpe!

Daudzās lašu un taimiņu apdzīvotās latvijas upes....
Protams, upēm nevajadzētu pārvērsties par biznesu, bet vai tiešām Latvijā nav godprātīgu cilvēku, kas godīgi visus LM ienākumus tērētu sargāšanai, un ja kas paliek pāri, zivju mazuļiem?

Vai varbūt es esmu ideālists un mēs visi patiesībā esam pilnīgi kretīni?
8.oktobris 2013, 17:55 | links
 
Pirms kāda laika sanāca garāka saruna ar inteleģentu rietumu cilvēku. Viena no domām, kuru apspriedām sarunā, bija tāda, ka katras valsts sabiedrībā ir vairāki cilvēku tipi. Katrā valstī ir arī tādi cilvēki, kuriem patīk žēloties publiski. Kad cilvēks, kurš netīšām nonāk šādu cilvēku pulcēšanās vietā, tad pirmajā brīdi viņam škiet, ka problēma ir milzīga. Mazliet padomājot, šis cilvēks atskārta, ka problēma ir radīta milzīga, bet patiesībā ir daudzas citas, daudz svarīgākas problēmas, kuras negrib risināt tie indivīdi, kuri ir uzpūtuši pirmo, ļoti aktualizēto. Un tērē laiku nerisinot arī to...

Saruna bija gara un interesanta. Visu neatstāstīšu, tomēr galvenā doma ir tāda kā parakstīju. Nepretndējot uz absolūto patiesību, tikai uz viedokli kā tādu, aicinu padomāt pirms kārtēju cepienu attīstīt :)
8.oktobris 2013, 16:46 | links
 
Mani arī interesē-kas tas par atlantijas lasi?
8.oktobris 2013, 16:35 | links
 
Nē,Emīl,maksas dīķis tas nav. Tā ir upe,kurā kāpj tas pats Atlantijas lasis,kas pie mums.Tik piemērs tam,kā tiek civilizēti organizēta LM.
Ko mūsu darboņi Daugavā zem Rīgas HESa piedāvā par LVL10?Pamētāt bleķi?Aizcemmerēt zivi?Tā tad to,ko ne aruši,ne sējuši.
8.oktobris 2013, 16:30 | links
 
LBruno scenārijs liekas nedaudz par traku, tas jau paliek par maksas dīķi.

Citādi man nav skaidrs, kāpēc manis teiktais būtu utopija.

emilsp, 8.oktobris 2013, 16:13


Ir jau mums LM ar padārgām licencēm, tikai inspektoru tur nav. Gaujā ieviest LM grinb ne viens vien, un dažiem no viņiem alkatība ir neizmērojama. Tā ka var sanākt, ka lētāk būs aizbraukt uz nedēļu uz Kolas pussalu pacopēt, nekā šeit pat pa Gauju pastaigāties.
8.oktobris 2013, 16:23 | links
 
LBruno scenārijs liekas nedaudz par traku, tas jau paliek par maksas dīķi.

Citādi man nav skaidrs, kāpēc manis teiktais būtu utopija.
8.oktobris 2013, 16:13 | links
 
Pāris vārdos par Eiropu.
Lašu šeine 24st 12EUR.Loma var paturēt 5zivis.
Pensionāri un bērni līdz 16g.copē brīvi.
LM vietas aprīkotas:
1.Svari un reģ.žurnāls.Vai paturi vai C&R ieraksts žurnālā-makšķernieks,zivs suga,svars,paps vai mamma.
2.Galdi.Gan apgaismoti,gan ar jumtiņiem,gan "pliki".Domāti copes rīku montāžai un maltītes ieturēšanai vai vnk tusēšanai.Jo pēc viņu noteikumiem-copmanis nedrīkst ilgāk par 30min. aizņemt vietu,ja uz to krastā gaida cits censonis.Tai upē vietu,kur var uzēdināt zivi un dabūt krastā ir tik cik to ir.Tad visi virzās plecu pie pleca,soli pa solim.Aprakstītajā zonā vietas brīvai,ērtai copei apmēram 10kakliem.Gribētāju ap 20Tā viss notiek.Viens nāk krastā sēžas pie saklāta galda ,nākošais brien upē.Nekādu problēmu.Kā saka:Pie pilnas siles valda miers un saticība.
3.Ugunskura vieta vai grils.
4.Galds zivju apstrādei
5.Pat sald.kameras zivs gaļas glabāšanai.
6.Linuma būri dzīvas zivs glabāšanai.
Tiesa,tik bagātīgi nokomplektēta tik viena zona nakts copei pie paša HES dambja.Nakts šeine 17EURTur pat upē nav jābrien.Sabūvētas laipas,drīz ne 1km garumā.Bet svari,galdi,grili visur.Dzird tur somu,zviedru,vācu,valodu.Gan krievu romances,gan latvju Dainas.
8.oktobris 2013, 16:09 | links
 
Biju gar Daugavu nedaudz pabraukāt, vietas vecās apraudzīt. Copmaņi jau centīgi ieņem labākās vietas. Vietējie aktīvi būvē kabatas duršanai. Un tas viss LM zonā :D Par inspektoriem neviens neko nav dzirdējis un licences neviens i netaisās pirkt :D
8.oktobris 2013, 15:57 | links
 
Kā tad - laimes lāci studijā, lūdzu :)
8.oktobris 2013, 15:10 | links
 
Vi nu "utopija" vai beigsies viss kā R-Eiropā, visur būs licencētā cope, mk maksās ~500eur, visi būs CR piekritēji. Par pārkāpumu ~5.000 k sods. Vēl būs jāiet makšķernieku kursos ~4mēn. un jāiestājās kādā makšķernieku biedrībā kura kūrēs konkrētu apgabalu. Būs pilns ar zivīm un tad gan visi būs laimīgi. Proletariāts varēs vilkt maksas dīķos.

Loshuliganos, 8.oktobris 2013, 14:42


Uz to jau arī viss velk!:)))
8.oktobris 2013, 14:55 | links
 
Vi nu "utopija" vai beigsies viss kā R-Eiropā, visur būs licencētā cope, mk maksās ~500eur, visi būs CR piekritēji. Par pārkāpumu ~5.000 k sods. Vēl būs jāiet makšķernieku kursos ~4mēn. un jāiestājās kādā makšķernieku biedrībā kura kūrēs konkrētu apgabalu. Būs pilns ar zivīm un tad gan visi būs laimīgi. Proletariāts varēs vilkt maksas dīķos.
8.oktobris 2013, 14:42 | links
 
bet kas traucētu copmaņiem savākties, noorganizēt LM Gaujā vai kādā pietekā, un par iegūtajiem līdzekļiem sargāt upi? Kāpēc nekas tāds vēl nav izdarīts?
8.oktobris 2013, 13:56 | citēt | links To emilsp!

Tas ir jaunības ,,maksimālisms"!Šoreiz uzņemos apgalvot,ka tā nekad nav bijis,nav un nebūs...kaut gan... ej tu zin,kā sacīt jāsaka...ja nu tomēr saņemsimies...pasūtīsim ,,ratā" SAIMU un iecelsim prezidentu-copmani ar prezidentūriskas varas pilnvarām!:)))Pieaicināsim ,,gudrās galvas",kuras pa ,,tautas kalpu" kopā salikto algu savedīs LV kārtībā vai vismaz novirzīs uz pareizo ,,taciņu"!:)))
8.oktobris 2013, 14:23 | links
 
Var jau saprast, ka nārsta laikā zivis ir jāsaudzē, bet pie mums, aizvācot visus godprātīgos copmaņus no upes, situācija kopumā paliek tikai sliktāka, jo brakariem neviens vairs netraucē.

Tomēr cik tad to inspektoru pie mums ir - lai kaut cik varētu nosargāt, katrā Gaujas pietekā vajadzētu pa vienam, par pašu Gauju nemaz nerunājot.

Vienīgais risinājums būtu LM ar padārgām licenzēm, kuru nauda tiktu tērēta zivju sargāšanai. Zinu, ka šeit visiem riebjas LM, bet kas traucētu copmaņiem savākties, noorganizēt LM Gaujā vai kādā pietekā, un par iegūtajiem līdzekļiem sargāt upi? Kāpēc nekas tāds vēl nav izdarīts?
8.oktobris 2013, 13:56 | links
 
Lbruno, ja palasītu likumdošanu, ko inspektori var tiešā ūdeņu tuvumā acis paliktu lielas un apaļas, pat menti to nevar darīt, ko var inspektori. Bet inspektori, kas VVD amatpersonas, nevis sabiedriskie darboņi.
Bet ja ir VVD inspektori + menti un izskatam vēl armijas darboņi - sajutīsies, kā pasaules karstajās zonās ar stobru opā.....
8.oktobris 2013, 13:34 | links
 
Nu veči...tas viss jau sāk izklausīties pēc UTOPIJAS!:)Jauksim hesus un ix viņ zin ko vēl darīsim,lai tikai būtu...lai būtu kas!?Lai varētu vilkt kā citur!?Būsim reāli...nav te ne Kanāda,ne Zviedrija,ne Krievijas ziemeļi,utt.,kur lašveidīgie ir lērumā...varbūt ir vērts samierināties ar to,ka nevar visur būt uz šīs Zemītes vienādi!:)Dzīvojam mazā LV,kurā ir tas,kas ir!:)
8.oktobris 2013, 13:31 | links
 
P.S.
Tais upēs Skandināvijā,kur man sanācis ar šiem pameņģēties,liegums no 01.10-30.11.
8.oktobris 2013, 13:12 | links
 
Nu tad vajag ļaut ķert no ietekas līdz, piemēram, Garkalnei. Lai jau cilvēki ķer to tranzīta zivi, kā Emka viņas nosauca. Savukārt no Garkalnes kur iespējams sākas pirmās beržu vietas un uz augšu būtu spēkā aizliegums, lai saudzētu nārstojošas zivis.
8.oktobris 2013, 13:11 | links
 
Vienīgais variants ir nojaukt pilnīgi visus HES, arī Daugavā, tad to lašu, taimiņu, vimbu, zušu būtu tik daudz, ka ķīniešiem varētu licences tirgot :) Tātad jābūvē AES, vai jāgaida kamēr zinātnieki izgudros kādu jaudīgi un drošu enerģijas avotu.
8.oktobris 2013, 13:08 | links
 
Raihs.
Vai tad Līgatnē izsludināta komendantstunda vai ārkārtas situācija,ka uz ceļa tā vienkārši,tavā privātīpašumā,var veikt kratīšanu.
8.oktobris 2013, 13:07 | links
 
eMKa
Tā nu viš i.
Nav jau jauns divritenis jāizgudro.Skandināvijā viss notiek.Tik viens bet.Zinot,ka raibie nebarojas un lai mazinātu aizķeršanas iespēju,ieviests ierobežojums āķa izmēram.Izmērs,aptuveni,kā 2.Meppam.Tā dēļ tur tik populāra ir "trubas muša"
8.oktobris 2013, 12:59 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager