mierīgi (recepte der arī līdakai, samam)
1. zivij iegriež gar spurām un novelk ādu. nekas, ja sanāk nevis "zeķe", bet 2 strēmeles
2. atdala gaļu no asakām un 1x samaļ
3. galvu un asakas liek vārīties AUKSTĀ ūdenī, vislabāk "pīles" tipa katlā, tur iemet arī sīpolu, laurlapu, ja ir - seleriju.
4. pannā sviestā apbrūnina sīpolu, ko kopā 2-3 šķēlēm pienā mērcētas baltmaizes piemaisa gaļai
5. samaļ visu otrreiz.
6. masai pieliek 1 olu, sāli, smalkos piparus, maltu muskatriekstu, čarku šņabja, visu samaisa.
7. Uz samitrināta auduma izkārto ādu, uz ādas smuki liek sagatavoto masu, izkārto zivs formā.
8. aptin audumu apkārt, galus aizsien un notin visu ar diegu.
9. No katla izķeksē galvu un asakas un tur liek vārīties audumā ietīto zivi. Pagaida, lai uzvārās un samazina lēnu uguni, ka knapi burbuļo.
10. Vāra ~1 stundu, tad izslēdz, ļauj buljonā padzist minūtes 20, tad izņem zivi un patur vēsumā, līdz tā vairs nav karsta, tin vaļā, griež 1cm biezās šķēlēs un pasniedz.
Buljonu var izdzert, apēst ar grauzdiņiem vai izkāst, piejaukt želatīnu un pārliet šķīvī sakārtotu zivi, tad viņa neoksidēsies un neapkaltīs.
14.oktobris 2013, 16:44 |
links