Alūksnes rajons

Ja ne gada, tad vismaz kkādas sezonu licences, kas nemaksātu 20eur mēnesī novada iedzīvotājiem ir jāatstāj. Tie, kam īpašumi ezera krastā laikam ir ļoti nabadzīgi ļaudis, ka atlaide pienākās?
16.februāris 2014, 18:13 | links
 
Tatad gada licences vairs nebuus vispaar?

Respektiivi, maakskereshanas prieks uz gadu izmaksaas 240 eiro?

Ko lai saka, baigi "ekskluziivs" ezers. :)
16.februāris 2014, 18:10 | links
 
Nedaudz :) Kāds plāno iepirkt verificētu 100 m mērlenti.

Velces aizliegums ved uz konceptu "spotiskāka cope". Ko tas nozīmē praksē, derētu kādu rakstu, ne?
Pilnīgs velces aizliegums tomēr rada pretreakciju. Redzēsim, cik lielu. Mani pašu neinteresē - vienīgais, kā velcēju, ir mainot copes vietu, un tad arī ne vienmēr. Ja šādas iespējas vairs nebūs, lūpa drusku pastiepjas, bet ok, jo saprotams, ka velces negatīvo tēlu rada aršana ar 4 un vairāk vobleriem pa rezultatīviem maršrutiem, kas tuvāka "zivju ieguvei", nevis "sportiskai rekreācijai", ka tehnoloģiju dēļ sākusies piekļuve "NZ", jo var sasniegt jebkuru dziļumu.

To, ka liegumus principā vajag, apliecina kaut vai komentāri vietējā resursā - joprojām cilvēki iztērēto naudu cenšas salīdzināt ar noķertajām zivīm. Tādu domu var pamazām atmest nav perspektīvi, kaut vai dēļ tā, kā pieaug copes inventāra izdevumi.

PS. Nepārprotiet, apsaimniekotājam uz pirkstiem skatīties vajag, un idejas izteikt dažādas ir ok.
ALJA atskaitē varētu piebilst ne tikai izdarīto, bet arī to, kas noteikti būtu jādara, bet kam vēl rokas par īsām, lai saprotamāks, kāpēc vispār ir tā cena.

PPS. Iespēja palīdzēt ezeram fiziski un tehniski, par to saņemot iespēju nemaksāt... teorētiski likās laba, kāpēc to atcelt? Negodīgi izmantoja kāds?

PPPS. Pensionāri turpinās par brīvu, nu labi, bagātnieku jau tur pamaz, liels spiediens, skaidrs. Bet1 - ir vispār pamats jebkuram lēmumam, kāda statistika par copes reizēm / apjomu? Bet2 - Vai noķerot dažus rijīgākos, zaudējumu piedziņa sanāks adekvāta?
16.februāris 2014, 17:30 | links
 
 
Edža izcēlās šorīt 5,1kg :) ekspresbilde galerijā
16.februāris 2014, 14:18 | links
 
Novēlu visiem apspriedējiem apjēgt dažas it kā vienkāršas lietas:

* apsaimniekošanā var iztērēt jebkuru naudas summu, bet jāmeklē optimālā, un resursa patērētājiem visiem kopā tā jānosedz (ir varianti, kādā veidā, bet pašvaldības pienākums nav sponsorēt ezeru).
* ezera individuālā zivju iespēja uz ha - cik var izaugt! katram ezeram tā ir 100%, nekādi 105% dabā nevar pastāvēt.
* kāds ir optimālais līdzsvars starp "baltajām zivīm" - vs plēsējiem, kāpēc breksis švakāk aug.
* cik bija t.s. "zelta laikos" laivu un makšķernieku. (bērnībā atceros, onkulim bija normāli ķēries, kapusvētkos kūpinājām trīs asarus 1,2; 1,5 un 1,8, kāds spainītis piecsimtinieku ar bij).
* Vai pastāvēja velce ar motoriem.
* Kas notiks pārējās novada ūdens tilpnēs paralēli.
* Kas notika ar zušiem.
* Kāda ir ūdens kvalitāte, kas to ietekmē.

utt., šie ir galvenie.

Neapvainojieties, bet no vēl 50 onkuļiem, kas vienkārši grib ķert un vēlams par brīvu, kvalitatīvāks lēmums automātišķi neradīsies.
Konsultatīvajā padomē ihtiologs ir.
15.februāris 2014, 10:10 | links
 
Un vispār ko es te aģitēju!? Vienkārši ALJAI
jāizsludina publiska apspriešana!!!!
15.februāris 2014, 06:15 | links
 
Protams ir jāpanāk publiska apspriešana, lai notiktu brīvdienās !!!!!!! Cerams ka mērs neatļaus pieņemt darba grupas uzmetumu bez lielākas apspriešanas!!!! Bet lai nebūtu liekas bļaušanas vajag makšķerniekiem palasīt citu Latvijas licenzēto ezeru maksas un noteikumus! Vēlu veiksmi pie datora! Ne asakas ezerā!
15.februāris 2014, 05:59 | links
 
Nabaga penzi, pedejo silkji shiem atnems.:D
14.februāris 2014, 21:19 | links
 
17.02.2014. plkst.13.00.-- labs laiks sanākšanām.Ņemot vērā, ka darba diena, tad dalībnieku skaits ierobežots....ar visu tālāk sekojošo t.i. makšķernieki viedokli varēja izteikt, bet........
14.februāris 2014, 21:05 | links
 
Šodien škrobis pamatīgs, jo pirmoreiz zivs(visdrīzāk asaris) īsti nederēja 130mm āliņģī. Paņēma gan krastā 1.5m. Apakšā bija mazā raudiņa, tādēļ ar šie tur bija.
14.februāris 2014, 16:33 | links
 
Paldies ,ka precizēji!
14.februāris 2014, 14:53 | links
 
Nevis domes sēde bet darba grupa.
14.februāris 2014, 13:47 | links
 
Pirmdien 17.02.2014 pl. 13 uz stundu ezera apsaimniekotāji aicina makšķerniekus izteikt savu viedokli par turpmāko makšķerēšanu Alūksnes ezerā! Tiekamies valdības mājā. Kāpēc tik īsu brīdi? Pulksten 14 -domes sēde!
14.februāris 2014, 13:21 | links
 
Bet zivju tik un tā Alūksnē ir daudz vairāk kā laikā, kad tur bija atļauti tīkli. Tas tikai nozīmē to, ka "badainie" vietējie copmaņi nav tas lielākais ļaunums un izskatās, ka kāds atkal cenšas. Protams kontrole un domāšana tā ir visuaptveroša problema. Bet ar laiku arī tas sakārtosies. Kur var izlasīt jaunos noteikumus Alūksnes ezeram ?
13.februāris 2014, 18:24 | links
 
Prātīgākais būtu dzirdēt kādu ALJAS pārstāvja vai atbalstītāja komentāru par jaunā nolikuma projektu
13.februāris 2014, 16:19 | links
 
jaa varbuut vajadzeetu, jo zivis nevienam nepieder. varbuut vajadzeetu pamaaciities no Igaunjiem, jo tiesiibas makshkjereet pieder visiem. Tachu kosmiskas licencu cenas shiis tiesiibas ierobezo.
13.februāris 2014, 15:37 | links
 
Nu, viena no alternatīvām ir vispār divu līmeņu kartes - valsts līmeņa programmām un novadam tehniskai apsaimniekošanai.

Tad nebūs tā, ka viens labs ezers un pārējie cik nu kurš izkāsti... Vai arī, ka paceļ M-kartes cenu, bet neviens nejūt, ka dzīve uzlabojas.
Ok, unikālām vietām varbūt jāpaliek par maksu tik un tā, neesmu matemātiķis.

Un jābūt iespējai pielikt plecu un piestrādāt. Lai opis izlien no meldriem un pavaicā konkurentam licenci vai piesit kādu dēli, kur vajag, ja negrib maksāt.
Tas tā, teorētiski.

Praksē pašlaik daudzi sliecas uz viedokli, ka rijīgais "opis" vēl vairāk izvilks, lai atpelnītu licenci - kā jeeska teica un vēl daži.
Lai gan mazajā Alūksnē tie daži gaļinieki ir konkrēti, zināmi, aptverami un pieķerami. Hau.
13.februāris 2014, 15:26 | links
 
Ja jau reiz pensionārs var visu, tad varbūt atļaut viņiem arī tīklus likt!
13.februāris 2014, 15:14 | links
 
Pensionaars ir pensionaars. Atradushi vainiigos tagad. Pensionaarus ar badapaatagaam...
13.februāris 2014, 14:58 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager