Kūpinātavas

izskatās šādi. http://www.copeslietas.lv/site/bildes/bilde-62573.htm
6.aprīlis 2014, 10:27 | links
 
Ir man kūpinātava, ko uzražoja abas.lv pēc mana rasējuma, ar maniem izmēriem.Siltinājums ir ok, plus vēl ir 2 šīberi. Gribētos lūk ko- izdomāt uz elektrības teniem, ar termostatu, teiksim-iestatu 82 grādi, un viņš automātiski to arī uztura. Savādāk vēsā laikā visu laiku jābūt pie kūpinātavas un jāregulē temperatūra. Dūmi nebūtu problēma-ieliktu dūmu ģeneratoru. Varbūt ir kādi ieteikumi par teniem un termostatu? Paldies!
6.aprīlis 2014, 10:09 | links
 
Visu saprotu tikai nevajag braukt augumā,drīzumā skatīsimies, kas mainīsies no pārbūves...
28.marts 2014, 22:26 | links
 
Aldari
Tev tač skaidroja - temeperatūru augšā vari dabūt ar 2 iespējām, vēlams tā apvienot - trubu siltināšana(kaut apmešana ar zemi)un trubu saīsināšana, tādejādi palielinot vilkmi. Savādāk normālu tremp. iespējams dabūt nevar. Padomā pats kā būtu izpīpēt cigareti caur salmiņu.
28.marts 2014, 21:46 | links
 
drl
Es visai malkai vienmēr mizu notīru gan alksnim, gan ķirsim, gan sausai, gan svaigam un ir dikti ok. No ābeles skābums, vairs nelietoju, tapēc prasu par bumbieri.
28.marts 2014, 21:38 | links
 
Bebrs-tu tiešām esi... vai izliecies,palasi atpakaļ komentārus es atbildēju Fils
ar vilkmi regulē temperatūru. ja nav viklmes neceļas temp.
18.marts 2014, 08:36 | citēt | links
ar to ka mēs iepriekš izmēģinājām visādi, ka nekas nemainijās mainot vilkmi...
Un ja jau esi tik liels eksperts, tad tu saprastu,ka tas nav tik vienkārši izdarām,ja tev vis ir iebetonēts,es meklēju cilvēkus, kas ieteiktu nesāpīgāko variantu,kas jādara es zinu,bet tas nav tik vienkārši..
28.marts 2014, 21:31 | links
 
Tonton, skaitās, ka ar sveķainu koku nav forši kūpināt.
Varbūt beigās biš arōmu uzsist, tipa uzlikt kādu kadiķu zaru vai kādu ķiršu-bumbieru pagali.

-d.
27.marts 2014, 22:36 | links
 
Laukos bišk bumbierim zarus paretinājām, diezgan paresnus arī. vai tos var izmantot kūpināšanai? Gan zivju, gan gaļas? Un plūmīti?
27.marts 2014, 15:32 | links
 
Ko atvēri? :D
Tev tač ieteica - samazini trubu garumu, vēlams pāriet uz vienu trubu un obligāti apmet trubas ar zemi. Ja Negribi apmest tad noizolē ar siltumizolāciju. Kaut uz tām "kapronūsām" nekāda siltināšana liekas nelīdzēs. Kurtuve no kūpinātavas ir par tālu priekš siltās kūpināšanas! - poņel? :D
20.marts 2014, 23:24 | links
 
Izmēģinājām visādi,gan atvērtu pilnībā,gan aizvērtu nekas nemainijās...
20.marts 2014, 23:01 | links
 
ar vilkmi regulē temperatūru. ja nav viklmes neceļas temp.
18.marts 2014, 08:36 | links
 
Labi,ka tikšu sabildēšu pašu kasti,bet mums ir virs kastē iebūvēta regulējama lūka vilkmei;)
Nesaprotu par to sildīšanu kāds sakars,ja kastei visi caurumi ciet,ārā vasara +25, siltumam nav kur no kastes pazust kā caur vilkmes cauruli,kāpēc pārmet par kastes lielumu,ja ir redzēts čomiem tikpat lielas un bez problēmām žāvē un ir pa pirmo;)
17.marts 2014, 23:32 | links
 
Nezinu cik labi saproti krievu valodu, bet šeit varēsi atrast sakarīgus padomus http://www.tinlib.ru/kulinarija/tvoja_koptilnja
, vai arī paprasi Googles mammai - fish bbq smoker house
17.marts 2014, 13:59 | links
 
Sveiks. Izskatās kad Tavs projektiņš atgādina BAM dzelzceļu. Par lielu un lēni funcionējošs. Iesākumā vajadzētu noizolēt tās metāla caurules. Vislētāk, kā minēja kolēģi, apbērt ar zemi. Leņķis caurulēm izskatās pietiekošs. Lai "uzkačegārētu" visu šo sistēmu, vajadzēs daudz malciņas....
Foto ko pievienoji nav līdz galam redzama zāvētavas sistēma. Sabildē pašu zāvētavas kasti, lai ir redzams viss. Iespējams, kad vajadzētu ierīkot regulējamās lūkas vilkmei. Parasti tik lielas metāla sistēmas ir jāuzsilda apmēram 1.5 stundu, pirms sāk kūpināt. Ja to neizdarīs, mitrums spiedīs dūmus atpakaļ, gaļa paliks melna u.t.t....
17.marts 2014, 13:48 | links
 
Man kūpinātavai truba ir 1,5 metri. Esmu kūpinājis zivis, vistas, trusi, arī rukša cauraudzītis ir promēts. Tomēr to trubu prasās vismaz divus metrus, jo ar to pusotru metru ir tā kā bišķiņ par īsu.
17.marts 2014, 11:29 | links
 
iemetiet-Коптильня- un mēnešiem varēsiet izglītoties
16.marts 2014, 21:37 | links
 
Jau vairākus gadus atpakaļ, CL Bums ir piedāvājis dažādus, praktiskus risinājumus kūpinātavu projektam, labais vecais, vajag patīt tikai filmiņu atpakaļ!?
16.marts 2014, 21:11 | links
 
Paldies par padomiem,mēģināsim ko darīt lietas labad
16.marts 2014, 20:09 | links
 
te labs resurss ko palasīt par kūpināšanu

http://www.fao.org/wairdocs/x5434e/x5434e0f.htm
16.marts 2014, 19:41 | links
 
ar 3m dūmvadu var medījuma gaļu pa auksto nokūpināt (8h),

zivīm vai kaut ko krietni īsāku, ja kurina ar alkšņa skaidām tad kurina tieši apakšā.
16.marts 2014, 19:39 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager