Vai pie Daugavpils tiešām nav neviena dīķa, kur foreles var ķert? Esmu dzīvē ēdis gan paša ķertas foreles, gan veikala lašus un secinājums (sīkumos neiedziļinoties):
visgaršīgākā tomēr ir svaigi ķerta zivs. Vai tā ir brīvā dabā (uz to nevajadzētu paļauties, jo Daugavpils apkārtnē iespēju nebūs), vai arī no kāda dīķa par naudu ķertā. Veikala varianti nereti garšo riebīgi. Pie tam tieši lasi ieēst ir daudz grūtāk kā foreli.
It kā jau pie mums arī dīķos baro ar kombikormu, bet laikam tā industrija nav tik ļoti izvērsta un komercdīķa produkcija TIK ļoti kaujamai cūkai nelīdzinās.
Nesaprotu tos, kas slavē veikala produkcijas treknumu, sak, dīķos un upēs zivis esot liesākas (lai gan lašveidīgie vispār ar liesumu neizceļas). Tas pārspīlētais treknums vismaz man ne visai garšo, lai neteiktu vairāk...
Tas tā. Pārdomas par mazsālītu zivs produkciju. Cepta forele man negaršo. To asaris sit vienos vārtos jebkurā laikā.
Ak jā, un ja reiz ir iespēja tikt pie sīgas - iesaku izmantot. Šī zivs ar savu garšas krietnumu pārspēj gan foreles, gan lašus, gan pālijas.
29.augusts 2014, 08:09 |
links