Bārtas upe

Liepājas rajona lielākā upe, kuras lomi arī nav tie sliktākie (vēdzeles, vimbas, līdakas, asari). Būsim atsaucīgi, un laicīgi uzzināsim, kas darās Bārtas upē.
Šorīt pasēdēju taisnajā posmā.
Nekāds superīgais ledus jau nav,kādi 5-6cm.
Copētāju diezgan daudz.
Ja uztrāpa īsto vietu,tad var savilkt laba izmēra asarus lielā skaitā.
Pašam ar zivīgās vietas noteikšanu iesākumā nenoveicās,bet kad atradu,ķērās vareni labi.
Mājās pārvedu 15gab. 150-350g vērtus.Bija arī mazāki,kas turpina savas asaru gaitas Bārtas ūdeņos.
5.decembris 2014, 18:27 | links
 
Vakar ap 30 copmaņiem esot bijis,tad jau ledus ir!
4.decembris 2014, 20:22 | links
 
to daudzi grib zinat.....ieskaitot ari mani;D
4.decembris 2014, 16:45 | links
 
Kas Bārtā ar ledu darās?
4.decembris 2014, 16:43 | links
 
Tad jau ir cerība kad atnāks līdz mums.
28.novembris 2014, 22:58 | links
 
tam,ka vēdzele Bārtā nav tāpēc,ka ostā strādā racējs ,gan negribu piekrist,jo kanālā vēdzele ir un ņem diezgan labi....
27.novembris 2014, 05:43 | links
 
Tiko no upes. Varu visus iepriecināt;))))
Divas copes bija bet tādas švakas ka nekas galā nebija. Vēdzele tā nebija, principā nosēdējām pa tukšo. Ēsma dažāda un cope neviena. Domāju ka vaina ūdens līmenī un tajā ka Liepājā tur tīra to kanālu.Cerēsim ka kautkad atnāks.
26.novembris 2014, 23:01 | links
 
Varbūt kāds padalīsies ar Bārtas vēdzeļu lomiem decembrim tuvojoties? iepriekš paldies!
26.novembris 2014, 21:56 | links
 
Prieks, ka ir līdzīgi domājoši par tīrību upes krastā, no 6dienas uz 7dienu bijām atkal mānīt vēdzeli, uz šeķa pusi ap 20:30 bija divas brigādes, bet tikko kā sākām riktēties, džeki posās uz māju pusi, piebrauca apjautāties, pašiem pa sauso. Mums cope diezgan smuka bija ap 21:00, tad pāris copes līdz 00:00.
Uz pusnakts pusi pie upes migla izklīda un pieņēmās sals ap -3, tad uz 00:30 bija smukas copes, bet tad atkal iestājās klusums un rezultātā šonedēļ pa tukšo, bet motivācija ir, nākošo 5dien vai 6dien mēģināsim atkal, interesanti uz kādām sistēmām Jūs ķerat? Man personīgi ir jūras sistēmas, veikalā tur vesela čupa ar viņām, bet tie, kas ir noķēruši, tiem visiem ir paštaisītās.

P.S Ja šajās brīvdienās nebūs, nu tad es nezinu, laiks ideāls solās, daudz maz normāli mīnusi, vējš, vēl slapjdraņķis pietrūkst!
24.novembris 2014, 12:47 | links
 
Tāpat kā Liepājā uz ledus un mola visus sū.... atstāj broļuki, pie upes un visur citus kur makšķerē. Es pazīstu dažus Lietuvas normālus copmaņus kas ir ok. Bet lielākā daļa ir CŪKAS. Nesaku ka mūsu puikas tādi nav, bet kuz sēž broļi agri vai vēlu ir mēslu kaudzes nezinu kas viņiem ir. Sliki vai domā ka te nav mājas. Jo savu māju un sētu viņi tur skaist un sakoptu. Citur pilnīgi po...........
23.novembris 2014, 22:33 | links
 
Šodien aizbraucu uz upi ar vienu domu, notestēt vienu no gumijām - Bait Breath Mosya. To varētu pozicionēt kā LJ Hogy Hog tiešo konkurentu, kas sevi ir pierādījis lieliski. Līmenis izteikti vasarīgs. Sinoptiķu izteiktās prognozes par negatīvu temperatūru piepildījās un noturējās tā tāda pat līdz vieniem dienā. Labi, ka nebija vēja, tad rokas nesala, kaut sākumā vajadzēja pacīnītis ar aizsalstošiem riņķiem. Tomēr jau tā ziema tuvojas. Par pašu copi - centos pārbaudīt visus perspektīvos punktus, bet sapratu, ka aktīva tā šodien nebūs. Jaunais māneklis arī vēl nav apgūts un ticamība tam nav augstas, kaut šur tur parādās pozitīvas atsauksmes. Bet Mosya ar mānīšanu tika galā visai sekmīgi, kaut uzreiz jāsaka, ka šodien izteikti daudz nerealizētu copju "shodu", ko varētu gan norakstīt uz ofesta āķa izmantošanu un arī zivju ne visai aktīvo uzvedību. Mosya patika līdakām, šodien līdz krastam dabūju piecas (divas lielākās 50 un 48 cm). Asaris ar izmēru nu nekādi neizcēlās, lielākais tikai ap 250 grami, kaut potenciāls rudenī Bārtais ir stipri augstāks. Cope izteikti uz pauzēm un ļoti līganas spēles. Vai nu tiešām zivju koncentrācija bija pārvietojusies uz citiem punktiem (strādāju no krasta) vai arī zivs nebija pierunājama tieši uz jauno gumiju. Nu ko, sava pieredze ir gūta, un pēc šodienas rezultātiem secinājums viens - favorīts joprojām ir Hogijs. Ja laika apstākļi ļaus, tad uz nākošo reizi mēģināšu testēt Hogija jaunāko brāli Hogy Shrimp. Pāris zivju uz to jau ir noķertas, atliek tikai pievērstiem tam nopietnāk. Ne asakas! ;)
23.novembris 2014, 20:03 | links
 
Ne velti labākā Latvijas Vēdzeļu upe...!? Iespējams tajā veikumā, kas slēpjas...!
Nereti copes forumos tiek ap-irsti "svešie" copmaņ- cūkmeņii, kuri brauc un piemēslo upju un ezeru krastus!?
Kā esmu ievērojis, un jau teicis, biežāk piemēslo tieši vietējie aborigēni, kuriem, atšķirībā no pilsētniekiem, nav nekādu līgumu ar atkritumu izvedējiem, ne arī konteineru, kur izmest, arī pēc cores radušos atkritumus! Mājās taču nestiepsi...!?
Es personīgi, ja nav tuvumā atkritumu tvertņu, vai DUS, savus pēccopes atkritumus vedu atpakaļ uz Rīgu, kur pie mājas ir manis apmaksāts konteiners, ar TV uz copi arī nebraucu...!?
22.novembris 2014, 19:06 | links
 


Trīs cilvēku veikums vienā no pavasara Lielajām talkām sakopjot ne visai garu Bārtas upes posmu...:)
22.novembris 2014, 18:50 | links
 
Sveiki!

15. novembrī svētku brīvdienās bijām izbraukuši piemānīt vēdzeli starp šeķi un tiltu, sanāca arī, cope gan ir noteiktā laikā un +/- katru vakaru, bet ne par to tas stāsts. Itkā pavasarī pašvaldība organizē talkas un paši individuāli uzņemamies sakopt upes krastu, tas viss ir slavējami un apsveicami. Bet tas, ko nācās redzēt pēdējā copes reizē, bija nepatīkami, pirms ieradāmies, kolēģi bija salasījuši divus cukura (kartupeļu maisus) domu sapratāt, ar skārdenēm, stiklenēm, plastmasenēm utt., un tas viss pa 10-15 minūtēm pirms ugunskura iekurināšanas, es saprotu, tur saulespuķu sēklas utt, viss ok. Pieļauju, ka varbūt tie, kas to dara nemaz nelasa un nelasīs šo, bet diezgan cūcīgi tas ir, ka cilvēki, copmaņi, neviens jau pie rokas nav pieķerts (nevienu personīgi nevainoju), neprot savākt aiz sevis. Pats esmu gan no pilsētas un netālās apkārtnes un nekas nesagādā problēmas pēc katras copes, savākt kukurūzas skārdeni vai plastmas pudeli vai ko citu.

P.S Pieļauju, ja pie tilta, kurp sākās dambis būtu kaut viens atkritumu konteiners, situācija būtu stipri labāka, bet, kas par to maksās utt.

Varbūt, ja kāds ieklausījās domu uztvēra.
22.novembris 2014, 16:44 | links
 
20.11.2014.g. no 19:00-23:00 pasēdēju uz vēdzelēm. Vēdzele nevienu reizi nepiezvanīja. Noķēru vienu vēzi un vienu raudu. Cik redzēju arī citiem makšķerniekiem pa tukšo.

tevocis, 21.novembris 2014, 23:49

Es arī vairākkārt esmu sēdējis uz vēdzeli,bet palicis tukšā.
Pēc šādām reizēm pat atskaites negribas rakstīt.
22.novembris 2014, 08:39 | links
 
20.11.2014.g. no 19:00-23:00 pasēdēju uz vēdzelēm. Vēdzele nevienu reizi nepiezvanīja. Noķēru vienu vēzi un vienu raudu. Cik redzēju arī citiem makšķerniekiem pa tukšo.
21.novembris 2014, 23:49 | links
 
Kā katru gadu ir tradīcija uz mūsu Latvijas svētkiem doties spiningot un sagādāt svētu pusdienām ko garšīgu, tad arī šogad tas tika darīts. Ielaidos ar laivu uz trijām stundiņām no 8:30-11:30 upītē. Un upe nelika vilties. Man divas līdakas laivā, abas kā māsas svarā 1,2kg. Vēl divas amnestētas. Kolēģim arī divas laivā, bet mazliet mazākas.
Visa cope uz lielām pauzēm un tālu no laivas. Katrā ziņā bija interesanti vilkt zaļsvārces savus 50m :)
19.novembris 2014, 09:08 | links
 
Vakar atkal ieskrēju vecajās vietās uz vienu stundiņu, kamēr laukos visi vēl nesteidzīgo svētdienas rītu baudīja un snauduļoja pa māju. Rezultātā viena uz 60cm un viens knapmērs atlsaits. Viena pamatīga cope, kad pat kātu izsita no rokas un vairākas mazas copītes.
Priekš vienas stundas copes esmu apmierināts.
Brīvdienās doma ir ar laivu ielaisties un pavadīt ilgāku laiku izpētē :)
10.novembris 2014, 09:54 | links
 
iepejams! jo no vienas tockas vairak par 2 neizvilku nez kas siem nepatika divi pec kartas un pazud un ta visu dienu! vienigas ja lidakas pusdienotu domaju ka butu redzejis ka kkur sikas zivteles birtu pa gaisu ka tas bija noverojams pirms nedelam divam! un tad ar tik divas silkes pierunaju bija vinas tur daudz bet viss mans arsenals vinam nebija pa pratam lidz beigas uz mepu pieteicas!
8.novembris 2014, 22:14 | links
 
aaa un piemirsu piebilst lielaka dala no asariem bija ar svaigiem lidaku kodumiem pat divas silkeles bija sakostas ta ka ir ari lielaki zveri apaksa kuri pagaidam kluse!un vienam asarim uz gramiem 100 pat augseja spura bija atrauta un sanos smuki zokla nospiedumi ta ka zivis ir tik jamak panemt !

erx88, 8.novembris 2014, 21:59


Varbūt, tā ir atbilde, ka asari noslēpušies - līdaks pusdieno...:)
8.novembris 2014, 22:08 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager