bouilebasse,-bļin,te jau mēli pirms tās gatavošanas izmežģīt var,i norīt vairs nevarēs...:D
Tonis, 16.februāris 2015, 10:00
Nekas tajā bujabēzē (rakstīšu skaidrā latviešu valodā, lai mēle nemežģās) sarežģīts nav. :)
Stundas laikā no "nekādām" zivīm sanāk smalks paēdiens:
1. Sīkajām zivtiņām (asarīšiem, raudiņām ķīšiem)nogriežu vēderiņa apakšējo daļu un izņemu iekšas, zvīņas netīru.
2. Sautējamajā pannā olīveļlā vispirms apcepu parupji sagrieztu sīpolu, ķiploku un fenheli (bez šitā var arī iztikt), kamēr caurspīdīgi, tad pieberu klāt zivteles un maisot cepu kamēr sāk brūnēt.
3. Tad piegāžu krūzīti ūdens un krūzīti baltvīna un piegriežu tomātus, burkānus un piemetu apelsīnu miziņas. Visu pasautēju minūtes 10-15.
4. Gāžu katliņā, vēl krūzītes 3-4 ūdens, laurlapu, piparu, pētersīļu zaļumus un uz mazas uguns vāru minūtes 30.
5. Tad to visu kārtīgi sablenderēju un izberžu caur smalku metāla sietiņu, kur paliek visas asakas.
6. Pielieku 2-3 ēdamkarotes tomātu pastas (nevis kečupa vai mērces!!) sarkanākai krāsai, sāli pēc garšas, uzvāru un principā jau var ēst.
7. Ja grib drusku smalkāk, tad uzcep grauzdiņus (frančmaize + ķiploks, sviests un zaļumi), sarīvē labo sieru vai satīra garneles, ko iekaisīt zupā. Klāt piedzer atdzesētu baltvīnu.
8. Ja grib vēl smalkāk, tad tajā biezenī ber iekšā 1x1x1 cm gabaliņos sagrieztu labās zivs fileju (zandartu, lasi, heku) vāra ~20 min un tad ēd un vaid aiz laimes :)
Labu apetīti! :)