Lašveidīgo spiningošanas sāpe!

Daudzās lašu un taimiņu apdzīvotās latvijas upes....
Jig, Guntar, tā grāmata nav Šveiks, tas ir kaut kas līdzīgs, tikai darbība ir II pas karā.
http://www.ibook.lv/BD_mans-generalis-opics.aspx?BID=bfb600d9-1e20-430c-9db3-559f3ee3f1b0
21.februāris 2015, 00:10 | links
 
Jā,grūti nepiekrist.
20.februāris 2015, 23:59 | links
 
Diezgan cienot Guntaru Netenbergu, vēlos piebilst. Šveiku laikam jau lasījuši daudzi, dzirdējuši vēl vairāk. Ir tāda maza grāmatiņa (sen sen izdota), tipa šveiks par otro pasaules karu ("Mans ģenerālis"). Plāns tas būhens, bet aforismi skaistāki par pumpainiem pavasariem.
Piemēram: (tas par garšu) Gaumes lieta, teica suns, laizīdams kaķim pakaļu. :D

andreiko, 20.februāris 2015, 23:12


Konkrēto grāmatu lasījis neesmu, tikai klasiskos padomjlaika izlaiduma "piedzīvojumus Pasaules karā", bet nu doma skaidra un nepiekrist grūti...
Ja atgriežamies no filosofijas pie prakses, tad ēdu to , kas grašo (kaķa pakaļa nav mēģināta, tas kaut kā man bišku pa traku , lai gan kādam varbūt pašā laikā) , paļaujos tikai uz savām subjektīvaja`m izjūtām un garšas kārpiņām :)
Uz eko-bio-green utt. produktiem skatos ar pamatotu skepsi, labākā gadījumā tur ir par vienu/diviem posmiem mazāk no normālas un neapstrīdamas globālās tendences... Piemēram - tantiņa audzē gotiņu un baro ar graudiem un sienu, bez kombikorma un iegūst "eko" pienu utt. Realitātē visi pašlaik apritē esošie graudi, izņemot Grenlandes ledājos iekonservēto sēklu fondu, ir šādi vai tādi ģenētiski modificēti. Pat ja tantiņa atradusi tēvu tēvu sēklas krājumu, tad uz lauka tāpat nāks virsū kūrsmēsli no ģenētiski modifētiem lopiņiem ar visu kīmiju un antibiotikām, ne taču pati uz visa kakās un, arī tādā gadījumā, pēc Maximas sardeles apēšanas būs jau klūvusi par ģenētisku ieroci :)
Tā kā fufelis viss tas "bio-eko", nesipam prātu un ēdam kas kuram garšo :)
20.februāris 2015, 23:45 | links
 
audzētavu lasis ir jāpērk citā laikā , nevis akcijas pēdējā dienā, par zemāko cenu, maximā pat ar daļēji izgrieztām žaunām:)
skotu lasis parasti būs garšīgāks, tam it kā nedodot dopingu.

usis, 20.februāris 2015, 20:50

A vot te Tev nav taisnība, akcijas laši kā reizi ir paši labākie, jo dēļ popularitātes fiksi nomainās un neuzspēj atsaldētā veidā iesmakt. A saldēta zivs ir saldēta zivs, ja pareizi (ātri) sasaldēta, tad nav ne vainas. Loģiski, ka paša ķerta, varbūt garšo labāk, bet nu man točņo ar karotīnu un hormoniem piedzītais norvēģis no kulinārā viedokļa patīk labāk, nekā pēcnārsta novādzinātias "lohs" un ja godīgi, arī svaigai "bālais", bet nu tas gaumes lieta... Par kavalitāti utt. nerunāju, tas vispār ir smieklīgs temats - "eko" - mūsdienu apstākļos, runāju kā garšo man personīgi...

JIG.LV, 20.februāris 2015, 21:49

Diezgan cienot Guntaru Netenbergu, vēlos piebilst. Šveiku laikam jau lasījuši daudzi, dzirdējuši vēl vairāk. Ir tāda maza grāmatiņa (sen sen izdota), tipa šveiks par otro pasaules karu ("Mans ģenerālis"). Plāns tas būhens, bet aforismi skaistāki par pumpainiem pavasariem.
Piemēram: (tas par garšu) Gaumes lieta, teica suns, laizīdams kaķim pakaļu. :D
20.februāris 2015, 23:12 | links
 
Bet dabīgā un maigā pālija ir par visu labāka ....:)
20.februāris 2015, 22:10 | links
 
jig, ja lasītu , kas rakstīts , nevis , ko vēlies izlasīt:)
20.februāris 2015, 21:52 | links
 
audzētavu lasis ir jāpērk citā laikā , nevis akcijas pēdējā dienā, par zemāko cenu, maximā pat ar daļēji izgrieztām žaunām:)
skotu lasis parasti būs garšīgāks, tam it kā nedodot dopingu.

usis, 20.februāris 2015, 20:50


A vot te Tev nav taisnība, akcijas laši kā reizi ir paši labākie, jo dēļ popularitātes fiksi nomainās un neuzspēj atsaldētā veidā iesmakt. A saldēta zivs ir saldēta zivs, ja pareizi (ātri) sasaldēta, tad nav ne vainas. Loģiski, ka paša ķerta, varbūt garšo labāk, bet nu man točņo ar karotīnu un hormoniem piedzītais norvēģis no kulinārā viedokļa patīk labāk, nekā pēcnārsta novādzinātias "lohs" un ja godīgi, arī svaigai "bālais", bet nu tas gaumes lieta... Par kavalitāti utt. nerunāju, tas vispār ir smieklīgs temats - "eko" - mūsdienu apstākļos, runāju kā garšo man personīgi...
20.februāris 2015, 21:49 | links
 
:)
20.februāris 2015, 20:55 | links
 
audzētavu lasis ir jāpērk citā laikā , nevis akcijas pēdējā dienā, par zemāko cenu, maximā pat ar daļēji izgrieztām žaunām:)
skotu lasis parasti būs garšīgāks, tam it kā nedodot dopingu.
20.februāris 2015, 20:50 | links
 
nu nezinu,mēnesī 2x esu Norvēģijā,ēdu tur pirktu lasi,garšigi pat ļoti.esmu ēdis mūsējo,man negaršo.kā jau teicu ,gaumes lieta.bet vispār-garšīgākā zivs ir skumbrija
Par skumbriju piekritīšu- garšīga zivs.
Labaak šeit pameiģini maxima lasi un sapratiisi, ka norvēģu lasis Norvēgijā ir cits lasis nekaa muusu maxima briinums- ceļš, glabāšanas temp., laiks dara savu.
20.februāris 2015, 20:47 | links
 
nu nezinu,mēnesī 2x esu Norvēģijā,ēdu tur pirktu lasi,garšigi pat ļoti.esmu ēdis mūsējo,man negaršo.kā jau teicu ,gaumes lieta.bet vispār-garšīgākā zivs ir skumbrija
20.februāris 2015, 19:42 | links
 
Visaas zivju audzeetavaas zivis baro ar granulaam, garša nekaada, briiviibaa augušam lasiitim , vai taimiņam pat gaļai ir savaadaaka struktuura (muskuļaināka) un pats galvenais gardaaka, ciinaas viņš cienījami, kas to nav izbaudiijis lai eed norvēgijas zivis.
20.februāris 2015, 19:22 | links
 
gaumes lieta,negaršo man mūsu lasis.un arī labi,roka nepaslīdēs viņu paņemt :)
20.februāris 2015, 16:40 | links
 
Citāts no mana kulta rakstnieka Bulgakova:
Вторая свежесть - вот что вздор! Свежесть бывает только одна - первая, она же и последняя. А если осетрина второй свежести, то это означает, что она тухлая!

raihs, 20.februāris 2015, 13:56


Manam Bulgakovs ar ir topā...;)
20.februāris 2015, 14:46 | links
 
Citāts no mana kulta rakstnieka Bulgakova:
Вторая свежесть - вот что вздор! Свежесть бывает только одна - первая, она же и последняя. А если осетрина второй свежести, то это означает, что она тухлая!
20.februāris 2015, 13:56 | links
 
Divreiz esmu pircis svaigu norvēģu lasi, trešoreiz nepirkšu! Kad paodu, man uzrāva, tā šķebinošā smarža. Tomēr mājās izcepām, aiznesām gabalu kaķenei- tā atteicās! :D
Auksti kūpināts gan garšo labāk.
20.februāris 2015, 13:43 | links
 
Nu vismaz viens otrs prātīgs viedoklis. Līdz šim te biju vairāk redzējis tekstus, ka treknais Norvēģijas lasītis kabina iekšā visiem vietējiem u.t.t.
Var jau būt, ka uz vietas no audzētavas paņemts tas ar visiem hormoniem, krāsvielām u.c. labumiem arī ir gana gards, bet kamēr te uz bodi atbrauc, tikām jau kā Bulgakova romānā - otrā svaiguma zivtiņ, kas garšo slikti.
Tepat maksas dīķī, kur visticamāk tāpat ar granulām baro, noķerta, iztīrīta, sasaldēta un pēcāk atkausēta zive tāpat sit pušu iepriekšminētos Norvēģijas brīnumus, bet par svaigu vai upes mantu pat neizteikšos.
20.februāris 2015, 12:48 | links
 
Labak pacelt cenu makškernieku kartei un nep-st copmaņiem praatu. Pagajušo gadu 2 pumpainos dabuju-garša taaada, ka nevar saliidzinaat ar Norveeģu lasi, lai veikala lašus eed tie, kas nevar atļauties noķert Latvijas uudeņos kaadu pumpaino.

opusums, 19.februāris 2015, 00:14

Ko var gribēt ja no Norges jau atbrauc hormonus un krāsvielas sarijies. Tad jau labāk aizlaist uz kādu maksas dīķi un dīķa foreli izķeselēt, tai vismaz garša +/- pēc zivs.
20.februāris 2015, 11:52 | links
 
Tas pat ir labi, ka neatlaus patureet, mazaak acis , kuras redzees, ka es pumpaino lieku maisiņā un evakueejos no upes ar savu lomu.
19.februāris 2015, 00:47 | links
 
I nesapņojiet, nekad pie mums upēs kur notiek dabiskais nārsts neatļaus brīvi paturēt lašus, tikai ar licenzēm vai pigu :) Te nav ziemeļi, Kanāda vai rašen tālie austrumi kur laši upēs ienāk tik biezā slānī ka var pāriet uz otru krastu pa to mugurām :) Saprotu ka gribas, bet jābūt reālistiem. Tikai jūra, lūdzu zēģelējiet tās plašumus un ceriet ka uzskriesiet virsū kādam lašu baram. starp citu man ne tikai nepatīk pats copes process jūrā, kad truli jāmētā tik uz dullo, bet arī pašu lašu un taimiņu izskats tur. Pa manam tie daudz interesantāki paliek kad ienāk upēs, uzpucējas :) tie neizteiksmīgi baltie ar vārgajām zvīņām man ne visai.
19.februāris 2015, 00:26 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager