Lašveidīgo spiningošanas sāpe!

Daudzās lašu un taimiņu apdzīvotās latvijas upes....
Ir moderni audzēta produkcija, un produkcija kas iegūta dabīgā vidē, vai pietuvinātai dabīgai videi. Ne viena, ne otra nav rādītājs produkta ekoloģiskajai kvalitātei :)
Saku kā agronoms;)
21.februāris 2015, 15:15 | links
 
vislabaakaa briiviibas garša ir noķert lasi un nepalaist viņu vaļaa, bet gimenei labas vakariņas no viņa pagatavot.
Naakošās paaudzes, lai arii pašas domā, kur dabuut briivos lašus, viss ir tikai lozungi- ko atstaasim naakamajaam paaudzeem.
Ne asakas uz gruntenes garneli un uz Gauju.
21.februāris 2015, 14:54 | links
 
pauls:

Precizeesim - stikla desa :D:D:D
21.februāris 2015, 14:09 | links
 
Hei,vīri! .. Vai tiešām tā zivs ir garšīgāka par to brīvības garšu,kura baudāma to atlaižot ??

Bleiers, 21.februāris 2015, 11:34


Te diskusija bija biki pavērsusies uz kulinārām atšķiribām starp audzētavu un "dabīgo" zivi, C&R labums vai sliktums ir cita tēma. Tu taču nepiedāvā iegūt "brīvības garšu" spridzinot audzētavu dambjus, vai demonstartīvi mest saldētus lašus Daugavā :)
21.februāris 2015, 12:01 | links
 
...it sevišķi, ja to brīvības garšu papildina ar veikalā pirktām šprotēm!
21.februāris 2015, 11:49 | links
 
Hei,vīri! .. Vai tiešām tā zivs ir garšīgāka par to brīvības garšu,kura baudāma to atlaižot ??
21.februāris 2015, 11:34 | links
 
Garšīgākā zivs ir desa!
21.februāris 2015, 10:16 | links
 
Un frazeoloģismi ir vismaz tikpat jauki kā anekdote. Pamēģiniet iztulkot kādu no svešas mēles! Lai jums dzīve sit ar atslēgu! :D:D:D
21.februāris 2015, 00:18 | links
 
Un tieši tāpēc - gaumes lieta, teica suns, laizīdams kaķim pakaļu.
:D:D:D
21.februāris 2015, 00:13 | links
 
Jig, Guntar, tā grāmata nav Šveiks, tas ir kaut kas līdzīgs, tikai darbība ir II pas karā.
http://www.ibook.lv/BD_mans-generalis-opics.aspx?BID=bfb600d9-1e20-430c-9db3-559f3ee3f1b0
21.februāris 2015, 00:10 | links
 
Jā,grūti nepiekrist.
20.februāris 2015, 23:59 | links
 
Diezgan cienot Guntaru Netenbergu, vēlos piebilst. Šveiku laikam jau lasījuši daudzi, dzirdējuši vēl vairāk. Ir tāda maza grāmatiņa (sen sen izdota), tipa šveiks par otro pasaules karu ("Mans ģenerālis"). Plāns tas būhens, bet aforismi skaistāki par pumpainiem pavasariem.
Piemēram: (tas par garšu) Gaumes lieta, teica suns, laizīdams kaķim pakaļu. :D

andreiko, 20.februāris 2015, 23:12


Konkrēto grāmatu lasījis neesmu, tikai klasiskos padomjlaika izlaiduma "piedzīvojumus Pasaules karā", bet nu doma skaidra un nepiekrist grūti...
Ja atgriežamies no filosofijas pie prakses, tad ēdu to , kas grašo (kaķa pakaļa nav mēģināta, tas kaut kā man bišku pa traku , lai gan kādam varbūt pašā laikā) , paļaujos tikai uz savām subjektīvaja`m izjūtām un garšas kārpiņām :)
Uz eko-bio-green utt. produktiem skatos ar pamatotu skepsi, labākā gadījumā tur ir par vienu/diviem posmiem mazāk no normālas un neapstrīdamas globālās tendences... Piemēram - tantiņa audzē gotiņu un baro ar graudiem un sienu, bez kombikorma un iegūst "eko" pienu utt. Realitātē visi pašlaik apritē esošie graudi, izņemot Grenlandes ledājos iekonservēto sēklu fondu, ir šādi vai tādi ģenētiski modificēti. Pat ja tantiņa atradusi tēvu tēvu sēklas krājumu, tad uz lauka tāpat nāks virsū kūrsmēsli no ģenētiski modifētiem lopiņiem ar visu kīmiju un antibiotikām, ne taču pati uz visa kakās un, arī tādā gadījumā, pēc Maximas sardeles apēšanas būs jau klūvusi par ģenētisku ieroci :)
Tā kā fufelis viss tas "bio-eko", nesipam prātu un ēdam kas kuram garšo :)
20.februāris 2015, 23:45 | links
 
audzētavu lasis ir jāpērk citā laikā , nevis akcijas pēdējā dienā, par zemāko cenu, maximā pat ar daļēji izgrieztām žaunām:)
skotu lasis parasti būs garšīgāks, tam it kā nedodot dopingu.

usis, 20.februāris 2015, 20:50

A vot te Tev nav taisnība, akcijas laši kā reizi ir paši labākie, jo dēļ popularitātes fiksi nomainās un neuzspēj atsaldētā veidā iesmakt. A saldēta zivs ir saldēta zivs, ja pareizi (ātri) sasaldēta, tad nav ne vainas. Loģiski, ka paša ķerta, varbūt garšo labāk, bet nu man točņo ar karotīnu un hormoniem piedzītais norvēģis no kulinārā viedokļa patīk labāk, nekā pēcnārsta novādzinātias "lohs" un ja godīgi, arī svaigai "bālais", bet nu tas gaumes lieta... Par kavalitāti utt. nerunāju, tas vispār ir smieklīgs temats - "eko" - mūsdienu apstākļos, runāju kā garšo man personīgi...

JIG.LV, 20.februāris 2015, 21:49

Diezgan cienot Guntaru Netenbergu, vēlos piebilst. Šveiku laikam jau lasījuši daudzi, dzirdējuši vēl vairāk. Ir tāda maza grāmatiņa (sen sen izdota), tipa šveiks par otro pasaules karu ("Mans ģenerālis"). Plāns tas būhens, bet aforismi skaistāki par pumpainiem pavasariem.
Piemēram: (tas par garšu) Gaumes lieta, teica suns, laizīdams kaķim pakaļu. :D
20.februāris 2015, 23:12 | links
 
Bet dabīgā un maigā pālija ir par visu labāka ....:)
20.februāris 2015, 22:10 | links
 
jig, ja lasītu , kas rakstīts , nevis , ko vēlies izlasīt:)
20.februāris 2015, 21:52 | links
 
audzētavu lasis ir jāpērk citā laikā , nevis akcijas pēdējā dienā, par zemāko cenu, maximā pat ar daļēji izgrieztām žaunām:)
skotu lasis parasti būs garšīgāks, tam it kā nedodot dopingu.

usis, 20.februāris 2015, 20:50


A vot te Tev nav taisnība, akcijas laši kā reizi ir paši labākie, jo dēļ popularitātes fiksi nomainās un neuzspēj atsaldētā veidā iesmakt. A saldēta zivs ir saldēta zivs, ja pareizi (ātri) sasaldēta, tad nav ne vainas. Loģiski, ka paša ķerta, varbūt garšo labāk, bet nu man točņo ar karotīnu un hormoniem piedzītais norvēģis no kulinārā viedokļa patīk labāk, nekā pēcnārsta novādzinātias "lohs" un ja godīgi, arī svaigai "bālais", bet nu tas gaumes lieta... Par kavalitāti utt. nerunāju, tas vispār ir smieklīgs temats - "eko" - mūsdienu apstākļos, runāju kā garšo man personīgi...
20.februāris 2015, 21:49 | links
 
:)
20.februāris 2015, 20:55 | links
 
audzētavu lasis ir jāpērk citā laikā , nevis akcijas pēdējā dienā, par zemāko cenu, maximā pat ar daļēji izgrieztām žaunām:)
skotu lasis parasti būs garšīgāks, tam it kā nedodot dopingu.
20.februāris 2015, 20:50 | links
 
nu nezinu,mēnesī 2x esu Norvēģijā,ēdu tur pirktu lasi,garšigi pat ļoti.esmu ēdis mūsējo,man negaršo.kā jau teicu ,gaumes lieta.bet vispār-garšīgākā zivs ir skumbrija
Par skumbriju piekritīšu- garšīga zivs.
Labaak šeit pameiģini maxima lasi un sapratiisi, ka norvēģu lasis Norvēgijā ir cits lasis nekaa muusu maxima briinums- ceļš, glabāšanas temp., laiks dara savu.
20.februāris 2015, 20:47 | links
 
nu nezinu,mēnesī 2x esu Norvēģijā,ēdu tur pirktu lasi,garšigi pat ļoti.esmu ēdis mūsējo,man negaršo.kā jau teicu ,gaumes lieta.bet vispār-garšīgākā zivs ir skumbrija
20.februāris 2015, 19:42 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager