Lašveidīgo spiningošanas sāpe!

Daudzās lašu un taimiņu apdzīvotās latvijas upes....
Sveiciens CL adminam, kuram tieši šodien ,,makšķerēšanas noteikumi,, likās īpaši nesmuki.;)
Varbūt slēdzam arī šo ;
http://www.delfi.lv/izklaide/populara-zinatne/zinatne/noskaidrots-planetas-viriesu-videjais-pena-izmers.d?id=45644672
3.marts 2015, 18:39 | links
 
Ja aizskāru - atvainojos.

Nesapratu gan, ar ko aizskāru.

Cilvēks sūdzējās par CL gaisotni, kamēr viņa kolēģi ar saviem un anonīmiem segvārdiem šādu gaisotni piepalīdz radīt. Tā ir līdzatbildība.

Piedāvāju arī risinājumu, kā iziet no šādas situācijas - ja jums šķiet, ka jūsu copes veids, vai inventāra cenu līmenis, vai jebkāds politisks viedoklis padara jūs kaut kādā ziņā pārāku par otru makšķernieku, tad jums... maigi sakot, nav taisnība.

Un tagad es kā Baloža meitene, alkoholiķis un makšķernieku apzadzējs vēlreiz atvainojos, ja šie biklie vārdi kādam likās uzbrauciens.

Vai, kādi jūs trausli un rozā.
3.marts 2015, 18:05 | links
 
P.s Sulla tad kāpēc tev ir šāds citāts , jautājuma formā ?
Interesanti vai grunteņojot butes un vimbas ir iespējams gūt līdzvērtīgas emocijas? ;)

Skabarga, 3.marts 2015, 17:41


tāpēc ka šajā topikā dažiem grunteņotājiem ir niķis rakstīt entos palagus, liet ūdeni tā teikt, un vismaz pāris savulaik tieši tā arī jautāja, nu nafig jūs ķerat lašus? Un nevajag pārprast ar, nevienu raudiņu copmani negribu aizvainot, ja gribētu tad līstu pludiņotāju/grunteņotāju topikos un brauktu jums virsū :) Saprotu katram savs, izvēlas copes veidu piemērotu savam temperamentam. Mierīgie, komfortu un stabilitāti mīlošie sēž uz krēsliņa upes krastā iebarotā vietā vai uz laivas soliņa. Nekur nav jāskrien, zivtiņa nāk ar garantiju, no rīta uz copi ejot sievai var piekodināt sildīt pannu, jo kāda asaka vienmēr būs :) Labāk 5 zīles rokā nevis mednis kokā :) Bet lašojot vari nedēļām staigāt bez copa, zinu ka dažs labs tā arī pa sezonu neko neizvelk. Agrāk es domāju ka mazzivtiņu valkāšana piedien vairāk iesācējiem un bērniem(večukiem), bet redzot dažu jauniešu regulārās trofeju bildes te galerijā, saprotu ka tas tā aizskaroši pret dažu labu talantīgu jauno censoni :) Nu pieturos pie viedokļa ka te vainīgs tikai raksturs, temperaments. Jo kā tad tas gadījums kad vīriņam pirmajā izbraukumā lašos pieķērās ķeņķis virs 20kg bet tā arī "neaizķēra" šis copes veids, vairs nebrauca ;)
3.marts 2015, 17:52 | links
 
P.s Sulla tad kāpēc tev ir šāds citāts , jautājuma formā ?
Interesanti vai grunteņojot butes un vimbas ir iespējams gūt līdzvērtīgas emocijas? ;)
3.marts 2015, 17:41 | links
 
Nez vai varu piekrist - par nepareiziem rīkiem . Ar nepareiziem nez vai ir bauda, drīzāk panika un adrenalīns , jo tie štrumi TAM NAV DOMĀTI.
Ar pareiziem un SMALKIEM, ir bauda - jo iespējas ir 80/20 un tā ir bauda, bet ar nepareiziem 20/80 , ka nesačakarēsi zivi kas norausies ar visu sistēmu un tā dzīvos pēc tam.
3.marts 2015, 17:37 | links
 
Tieši tā, jebkuru zivi ir prieks izvilkt ar nepiemērotiem rīkiem. :)
3.marts 2015, 17:26 | links
 
Sula,
tā ir,tās emocijas ko tu gūsti mēģinot apturēt to 'lokomatīvi'ar ko citu ir grūti salīdzināt...Man vienreiz no pieciem šādiem vilcieniem tā arī neizdevās nevienu ārā dabūt...
3.marts 2015, 16:57 | links
 
Viesi,vai vēl nav apnicis savu žulti ārā vemt?
3.marts 2015, 16:51 | links
 
A tu pamēģini , zināsi tad kā ir vimbu uz ,,staigājošās gruntenes,, sajust vai ar pludiņu un smalkiem rīkiem no straumes izcelt .

Skabarga, 3.marts 2015, 16:22


savulaik esmu izgājis cauri bezmaz visiem copes veidiem, arī gruntenēm. Zinu kā ir vilkt agra pavasara rupās raudas ar pludiņpikškeri, pavadiņas ne resnākas pa 0,1 un kad paņem kāds sapalēns vai ālantiņš. Bet šā vai tā tas ir pirdiens salīdzinot ar lašu skrējienu kad arī tev pašam nekas neatliek kā jozt pakaļ. Tā jozis vairākus simtus metrus esmu 3 reiz :) Vienreiz sekmīgi izvadīju zivi bet 2 reiz nesekmīgi, kad nonāc vietā kur paskriet gar krastu vairs nav iespējams(pārāk dziļš vai stāvs vai aizaudzis). Un atmiņā vislabāk palikuši tieši tie 2 gadījumi ar neizvilktām zivīm, jo emocijas ir tik spēcīgas ka vēl pāris stundas pēc notikušā grūti kam koncentrēties, arī turpināt copi. Domāju kas to nav izbaudījis var tikai filozofēt kā būtu, kā ir vai kā nav ;)
3.marts 2015, 16:48 | links
 
Sulla
Un vispār šādi video ir ideāla atbilde tiem kas te ienāk un jautā kamdēļ vispār lašus jācopē. Interesanti vai grunteņojot butes un vimbas ir iespējams gūt līdzvērtīgas emocijas? ;)

A tu pamēģini , zināsi tad kā ir vimbu uz ,,staigājošās gruntenes,, sajust vai ar pludiņu un smalkiem rīkiem no straumes izcelt . / pēc tava teksta , kārtējais stereotips par šo copes veidu , ka zemnieki ar mietiem un puskilo svaru bumbām ķer tikai / .
Kas attiecas uz lašiem un taimiņiem - esmu vilcis, bet viņu ir tik maz , ka līdaku ,,saulrieti,, ir laba alternatīva , lai sajustu un izbaudītu copes un emociju visu spektru.
3.marts 2015, 16:22 | links
 
Viesi. Šoreiz Tu tiešām nepamatoti aizskāri cilvēku.
Kam tev to vajadzēja ?
3.marts 2015, 15:47 | links
 
Akmens_viesis
Klau, nu nebrauc auzās! Manu cieņu Tu zaudēji pieļaujot domu, ka es varētu Tev aiz muguras kko kādam sastāstīt... Man ir labas attiecības (vismaz tā liekas) gan ar V.S.O.P., gan MRK čaļiem, bija arī ar Tevi. Tas, ka esmu MRK neliecina, ka es kādu apmeloju, un arī MRK to nedara. Tas, ka esmu tur, ir tāpēc, ka mani saista kopīgās intereses un redzējums par to kā vajadzētu sakārtot lietas. Šīs lietas ļoti labi rezi gan Tu, gan V.S.O.P. un arī kopaina visiem viena un skaidra, izpildījums gan ir pilnīgā dēlī un nu jau ir tik tālu, pat neatgriezeniski tālu, ka pie viena galda apsēsties būs nereāli, un pat ja apsēdīsies, tad vienalga ko kurš teiks, tas tāpat būs kārtējais apmelojums viena vai otra izpildījumā. Daudz kas tika nesaprasts, vai izdomāts pa savam, turpinājums pat nav svarīgs...
Bet tas, ka ielien šajā tēmā un "uzbrauc augumā" man par komentāru, kur vienkārši pateicu savas domas un saliki to kopā ar MRK, apmelošanu u.c. jau liecina par nepārvaramu vēlmi izsaukt kārtējo idiotisko kašķi, kas nevienam neko nedod... Man vecāki skoloja, ka tas ir gnīdisms un ar to nodarboties nevajag...
Vairāk diskusijās neiesaistos...
p.s. atvainojos par tēmas piesārņošanu
3.marts 2015, 14:45 | links
 
Makšķernieka kaifs, salīdzinājumā ar mednieku,ir atlaist brīvībā to, ko esi sapņojis iegūt.
Man, pēc būtības ''gaļiniekam'', tas vienmēr izraisa divējādas sajūtas. Taču pēcgarša ir lieliska. Iesaku.
3.marts 2015, 14:00 | links
 
Ko brēc, Arvi, tu pats atbalsti citu makšķernieku apmelošanu. Netieši, bet būdams MRK rindās, atbalsti, tā kā viss ir čikiniekā.

Apskaties ASV mušiņmakšķernieku kodeksu - tur ir jauks pirmais punkts. Baigi noderētu LV visiem, starp citu (Kā atšķirt kretīnu no makšķernieka):::


Sevi cienošs makšķernieks nenoniecina citus makšķerēšanas veidus.
3.marts 2015, 13:58 | links
 
Nu jau parādās šī portālā "lieliskā" puse... Nu bet tad nafig vispār bildes taisīt? Nafig vispār kādreiz savu lomu fočēt? Ja es noķeru savu trofeju un vēlos to atlaist, tad jā, es to arī 100% vēlos iemūžināt...un jā, arī lai dzirdētu kādu atzinīgu vārdu no citiem copes kolēģiem, draugiem, kā arī ģimenes locekļiem, jo arī viņi var priecāties par Tevi...šiet es nerunāju par skaudīgiem krāniņu mērītājiem, kuriem ieraugot kādu trofejcienīgu lomu urīns sakāpj acīs un atradīs iemeslu uzbraukt pat tad, kad pērnā kļavas lapa zivij pielipusi, nemaz nerunājot par ne tā satvertu zivi atlaižot to, vai kur nu vēl paturētu... Tādēļ no šī portāla izdzēsos, atnācu atpakaļ, jo šad tad ir arī kas sakarīgs, un gribās piedalīties kādā diskusijā par lietām kuras saistošas liekas, bet vairs nekad nevienu bildi šeit nelikšu, ja nu vienīgi noķertu karpu un pa solīšiem parādīšu tās pagatavošanas veidu!!!
Un tie kas saka, ka nafig bildēt... Nafig Jūs taisat bildes ar ģimeni un draugiem? Lai kādam izrādītos, vai tomēr lai vēlāk, pēc gadiem būtu ko apskatīt un atcerēties mirkļus, notikumus, piedzīvoto???
Absurdi!!!
3.marts 2015, 08:35 | links
 
Kāds varbūt varētu ieteikt kādu kempingu kur palikt pie upes un būtu diezgan liela iespēja tikt pie kāda laša, gribētos to mošķi ar reiz dzīvē pavilkt...
3.marts 2015, 07:24 | links
 
Cienu Tos, kas domu uztvēra. Kas ne-visdrīzāk nesapratīs.Un tas ir normāli. Cik neinteresanti būtu dzīvot, ja mēs visi būtu vienādi.
2.marts 2015, 22:57 | links
 
ar ko lasu cope ir elitara?atrodi kur akmenji,kraces,uzliek bleki un tik zvanckaa.narsta laika zivi dabut daudzi macetu.lai lasinieks pamegjina mezjeni nokert,tadu uz kilogramiem3. elitarie atradusies.bet kad kads narsta laika lidaku noker tad kviec ka nenormali.

gahans, 2.marts 2015, 19:25


nē nē, tu arī mani pārprati, es gan cenšos pieklājīgi pasmaidīt par to vienīgo svēto govi (lasi) - ar to jau tā "īstā un vīenīgā pareizā cope - lašu cope" ir elitāra ka daļai to copmaņu vienk pirksti vēdeklī, tas tak tik stilīgi, tas tak tik elitāri, slānīt nārstā, fočēt, filmēt un "atlaist"... Tās pašas foreles, mušotāji, karPisti - nu tās ir kā reliģijas, kuru pārstāvji vienmēr var pateikt - kas to nedara, tam nesaprast... Itkā pa brikšņiem nevarētu lauzties arī pēc sapala un ja ķer līdakas, tad saulrieti sanāk neglītāki?

zverkavis, 2.marts 2015, 19:58

pa lielam, man ir dziļi pie kājas, kas ko kur ķer, BET - es vēl nesmu fočējis vai filmējis zivis, kuras atlaižu. Jā, ir man bildes ar paturēto lomu, trofejām, bet ja es reiz esmu nolēmis zivi atlaist, tad to arī daru, nevis vazāju tik ilgi kamēr feisbukā refrešojas profils... Te jau tā divkosība ar to "elitārismu" - liela daļa, sevišķi vasarā, to atlaižamo zivi tā nomuļļā, ka no viņas vien komposts sanāk dzimtajai upei...
Tāpēc vēlreiz saku, šādi video ir tikai lai autors varētu izrādīties, cik viņš varens.

zverkavis, 2.marts 2015, 20:23

tagad sapratu,tadi jau mums tie lasotaji ir,isti foto mednieki.citi ker lasus lai gutu baudu bet tie "istie" iet lai sevi paraditu,katus atradid.dazji pat cenas aizmirst no katiem noplest.
2.marts 2015, 22:36 | links
 
eMKa, acimredzami tev prāta vairāk kā vidusmēram. Tak te liela daļa tādu "C&R par katru cenu"...pirms laika bija gadījums ar līdaku Lobes ezerā. Kadrs bija izvazājis līdaku uz sakabes visu dienu, lai bāzē nofotografētu, jo, redz, nav bijis ar ko ezerā. Palaist tāpat nav varējis, jo VAJADZĒJIS iemūžināt. Kad palaida, līdaka izskatījās slikti un gan nosprāga ar...

Tad nu jautājums - kamdēļ laist? Sevis pēc, vai arī tāpēc, lai zocportāļos stāstītu, cik tu elitārs un varens. Daudziem ar šo izpratni ir problemātiski...
2.marts 2015, 21:09 | links
 
Domāju, ka puisis video to zivi neatlaida. Es personīgi fočēju tikai tās ko paturu. Izņēmums pavasaris, kad ūdens vēl auksts un iespējas zivij izdzīvot vislielākās.
2.marts 2015, 20:30 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager